G4Media.ro

Lufthansa foloseşte jumbo – jeturi Boeing 747 pentru a transporta cât mai…

Lufthansa foloseşte jumbo – jeturi Boeing 747 pentru a transporta cât mai mulţi turişti germani în Mallorca / Rezervările au crescut de 25 de ori după ridicarea restricțiilor

Avionul care a revoluţionat transportul aerian intercontinental are acum o nouă misiune: să transporte câţi mai mulţi turişti germani pe o rută scurtă până în insula Mallorca, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

Compania aeriană Lufthansa a anunţat vineri că va folosi avioanele de tip Boeing Co. 747, care au o capacitate de 364 de locuri, pentru un zbor de două ore între Frankfurt şi Mallorca, după ce eliminarea restricţiilor de călătorie a dus la creşterea de 25 de ori a rezervărilor începând din luna aprilie.

În mod normal, avioanele Boeing 747 sunt utilizate pentru a transporta călători pe distanţe lungi precum Tokyo şi Los Angeles, lăsând pe seama unor avioane mai mici precum Airbus A321, cu 215 de locuri, sarcina de a-i transporta pe turiştii germani spre destinaţiile de vacanţă din Mediterana.

Cu toate acestea, nu este pentru prima dată când aceste avioane mari sunt chemate să zboare pe distanţe scurte. În 2010, transportatorul aerian francez Air France a utilizat avioane Airbus A380, cele mai mari avioane de pasageri din lume, pentru a transporta 500 de oameni între Paris şi Londra, iar înainte de pandemie compania Emirates a folosit avioane Airbus A380 pentru zboruri de 40 de minute între Dubai şi Oman.

În timp ce alte companii aeriene precum British Airways şi Virgin Atlantic Airways Ltd. şi-au retras avioanele lor Boeing 747 atunci când a izbucnit pandemia, deocamdată nu este clar cât de mult va continua să opereze Lufthansa avionul denumit popular „Queen of the Skies”. Transportatorul german a pensionat modelele mai vechi de Boeing 747-400 şi majoritatea avioanelor Airbus A380 dar a păstrat şi modernizat modelele mai noi Boeing 747-800, pentru care este cel mai mare operator, iar unele din aceste avioane au o vechime de doar şase ani. AGERPRES / (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea M

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.