G4Media.ro

Ludovic Orban: Proiectul privind închisoarea la domiciliu, o aberaţie. Deputaţii PNL vor…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ludovic Orban: Proiectul privind închisoarea la domiciliu, o aberaţie. Deputaţii PNL vor vota împotrivă / Despre Alina Gorghiu: „S-a autodescalificat, nici nu mai are nevoie de vreo sancţiune”

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a catalogat, vineri, proiectul de lege privind executarea la domiciliu a pedepsei cu închisoarea, iniţiat de senatorul liberal Alina Gorghiu, drept o „aberaţie” şi a anunţat că deputaţii liberali vor vota împotrivă.

„Este o aberaţie. E un proiect de lege care a fost iniţiat de un senator al nostru fără a avea acordul grupului parlamentar din Senat, dar mai ales fără a avea acordul conducerii PNL. PNL nu susţine acest proiect de lege, Guvernul pe care îl conduc este categoric împotriva acestui proiect de lege. Am dat mandat în camera decizională, Camera Deputaţilor, către grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor să voteze împotriva acestui proiect care este contrar liniei politice a PNL de alegerea mea ca preşedinte al PNL şi, de asemenea, în cazul în care va trece de Camera Deputaţilor, pentru că am văzut că la Senat au votat într-o veselie aproape toţi senatorii, îl vom ataca la CCR. Acest proiect este neavenit, este un proiect care nu are nimic de-a face cu politica penală a statului român în viziunea Guvernului pe care îl conduc, este un proiect care pare să ofere soluţii unor oameni certaţi cu legea şi nicidecum să ofere o soluţie pentru problemele existente la ora actuală în România”, a declarat, pentru AGERPRES, Ludovic Orban.

El a criticat faptul că, în contextul actual, Senatul a dezbătut un astfel de proiect.

„Mi se pare cu atât mai grav ca în starea de urgenţă în care se găseşte România în Senatul României să se dezbată astfel de proiecte pe ideea că poate lumea fiind concentrată pe bătălia contra epidemiei de coronavirus nu o să bage în seamă astfel de proiecte. Lumea este atentă şi sancţionează astfel de proiecte. În ceea ce mă priveşte cred că este picătura care a umplut paharul în materie de atitudine politică din partea senatorului nostru care a iniţiat proiectul de lege, iar PNL va fi categoric împotriva adoptării acestui proiect şi va căuta toate pârghiile constituţionale şi legale pentru neintrarea în vigoare a acestui proiect”, a afirmat Orban.

Întrebat dacă senatorul Alina Gorghiu ar putea fi sancţionat, preşedintele liberalilor a răspuns: „S-a autodescalificat, nici nu mai are nevoie de vreo sancţiune. Beneficiază din plin de sancţiunea cetăţenilor”.

Pe de altă parte, el a susţinut că „PSD s-a discreditat iremediabil în faţa românilor prin preocuparea bolnăvicioasă pentru cei certaţi cu legea”.

„În ceea ce ne priveşte pe noi, cei din PNL, îi reprezentăm pe toţi românii care respectă legea, care acţionează în baza legii şi care au nevoie de un Guvern care să acţioneze în numele lor. Mă despart categoric de orice astfel de proiect care continuă preocuparea obsesivă a vechii majorităţi parlamentare pentru aceia care au încălcat legea, pentru aceia care au săvârşit infracţiuni. Principala grijă a noastră trebuie să fie pentru românii de bună credinţă, pentru românii care respectă legea”, a spus Ludovic Orban.

Infractorii condamnați la închisoare de până la șapte ani ar putea executa pedeapsa la domiciliu fiind supravegheate în permanenţă prin intermediul unei brăţări electronice prevede un proiect de lege votat marţi aproape în unanimitate de Senat, într-o şedinţă de plen online. Nu vor putea beneficia de această măsură criminalii, violatorii, traficanții de persoane și de droguri, precum nici cei condamnați pentru corupție.

De asemenea, actul normativ prevede și posibilitatea executării pedesei cu închisoare în regim mixt: în timpul săptămânii acasă, iar în weekend în penitenciar.

Inițiativa îi aparține senatoarei PNL Alina Gorghiu și a înregistrat 128 de voturi „pentru” şi două abţineri.

Potrivit proiectului, instanţa poate dispune executarea la domiciliu a pedepsei închisorii dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:

 • pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 7 ani;
 • infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;
 • infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii;
 • în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că executarea la domiciliu a pedepsei închisorii este suficientă, iar condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.

Nu se poate dispune executarea la domiciliu a pedepsei închisorii dacă:

 • iniţial a fost dispusă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dar ulterior a fost revocată;
 • infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor;
 • faptele reprezintă infracţiuni contra vieţii, contra integrităţii corporale sau sănătăţii, infracţiuni stabilite asupra unui membru de familie sau asupra fătului, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, infracţiuni de corupţie, infracţiuni de serviciu, trafic de persoane sau minori, fraude comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice, precum şi infracţiuni prevăzute de Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, republicată.
 • De asemenea, nu se poate dispune executarea la domiciliu a pedepsei dacă persoana a fost condamnată anterior pentru săvârşirea fie a infracţiunii de evadare, fie pentru cea de înlesnire a evadării ori pentru tentativă la aceasta

Senatoarea PNL Alina Gorghiu, iniţiatoarea propunerii, a declarat că este un proiect care reprezintă creionarea cadrului legal necesar pentru a putea fi implementată monitorizarea persoanelor condamnate cu dispozitive electronice.

„Proiectul modifică în esenţă Codul penal cu câteva prevederi esenţiale care se găsesc în sistemele multor state ale Uniunii Europene. De exemplu, de a introduce o măsură alternativă la pedeapsa închisorii, şi anume executarea la domiciliu a pedepsei închisorii, care reprezintă o formă de individualizare a pedepsei şi, de asemenea, executarea fracţionată a pedepsei închisorii. Codul de procedură penală suportă o modificare esenţială care presupune că instanţa se va pronunţa asupra revocării şi anulării executării la domiciliu a pedepsei închisorii. (…) Se instituie supravegherea prin brăţară electronică, se defineşte noţiunea de imobil în care se execută pedeapsa şi se reglementează cazurile în care condamnatul poate părăsi imobilul – asta este esenţa iniţiativei legislative”, a detaliat Alina Gorghiu.

Senatorul neafiliat, Valeriu Bădulescu, a apreciat că proiectul în esenţă este unul bun, care merită să fie votat, precizând că rezolvă, printre altele, aglomerarea din penitenciare.

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a afirmat că „există suficiente probleme cu respectarea izolării şi a carantinei”.

„Să ne punem problema că autorităţile sunt deja pregătite pentru eliberarea infractorilor condamnaţi din închisori pentru a nu mai sta în penitenciar, ci în locuinţe, ar putea să fie prematur, cel puţin la acest moment. Iniţiativa este una care să justifice necesitatea. În ceea ce priveşte însă oportunitatea, aş vrea să reflectaţi, pentru că suntem în situaţia în care mulţi români consideră că se află, ca urmare a măsurilor luate în starea de urgenţă, într-un soi de arest la domiciliu, că autorităţile nu reuşesc să menţină controlul asupra respectării măsurilor de izolare şi carantină la domiciliu, dar PNL se gândeşte la scoaterea infractorilor din închisori pentru a nu suferi condiţiile de detenţie din închisorile româneşti”, a susţinut Şerban Nicolae.

Una dintre prevederile proiectului este aceea că persoanele condamnate la pedeapsa închisorii pentru care s-a dispus executarea acesteia la domiciliu vor fi supravegheate în permanenţă prin intermediul unei brăţări electronice. Modul de utilizare a dispozitivului, costurile pe care acesta le presupune, precum şi condiţiile referitoare la transmiterea, modificarea şi stocarea datelor obţinute prin supravegherea electronică se stabilesc prin regulamentul de aplicare a legii.

Proiectul se mai referă şi la termenul de supraveghere, care este egal cu durata pedepsei aplicate şi se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, pe durata acestuia condamnatul trebuind să respecte măsurile de supraveghere şi să execute obligaţia de a presta o muncă în folosul comunităţii, în condiţiile stabilite de instanţă.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect.

Vezi forma inițiativei legislative adoptate de Senat

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

61 comentarii

 1. Dar oare la PNL fiecare acționează cum vrea,pe cont propriu iau inițiative fără a întreba„șeful”? Ceva nu se leagă!

  • Una dintre cele mai bine gândite valorificări politice a imposibilităţii de a ieşi la protest în Piaţa Victoriei!
   Legea poate trece şi fără voturile PNL!

  • Orbane, ba are nevoie de sanctiune in partid. Altfel lumea va crede ca defapt voi, toti liberalii sustineti legea si i acord cu psd, va prefaceti ca nu o sustineti.
   Ceea ce e si adevarat, voi liberalii, sunteti niste lichele useliste, si se vede asta prin masurile pesediste pe care le promovati.
   Unde sunt cei de oe acest sait care ma acuzau ca sunt misogin, cand spuneam ca țoapa asta de gorghiu e o pesedista sub acoperire fara nicio calitate

  • fiecare senator voteaza propriei constiinte, teoretic. ne-am obisnuit cu pesedeii care voteaza ca oile, se uita la seful de grup si imita.

  • Domnul ORBAN spune că proiectul de lege al ALINEI GORGHIU este o aberaţie.
   Noi credeam că este de fapt o ticăloşie, dar poate n-am înţeles noi bine.

   Domnul ORBAN spune că ALINA GORGHIU n-a avut acordul conducerii PNL.
   Noi ştiam că obţinuse acordul, atunci când şi senatoarea PNL ADRIANA SĂFTOIU a semnat, împreună cu FLORIN CIORDACHE, pentru acordarea de pensie specială Renatei Weber şi lui Victor Ciorbea.

   Domnul ORBAN spune că ALINEI GORGHIU nici nu-i mai trebuie vreo sancţiune.
   Noi ştim la fel: ALINA GORGHIU va fi din nou pe lista candidaţilor PNL şi preferaţi de PSD.

   Domnul ORBAN spune că PSD s-a discreditat iremediabil.
   Noi credeam că cel care s-a discreditat este PNL = PSD, dar s-ar putea să nu ştim noi bine.

   Domnul ORBAN spune că ALINA GORGHIU i-a pus picătura care-a umplut paharul.
   Noi credem că i-ar fi plăcut să treacă la un nou pahar.

   Domnul ORBAN vorbeşte despre preocuparea obsesivă a vechii majorităţi parlamentare pentru aceia care au încălcat legea.
   Aşa ştim şi noi, că vechea majoritate varană este USL = PNL + PSD.

   Domnul ORBAN spune că proiectul ALINEI GORGHIU n-are nimic de-a face cu politica PNL.
   Aşa credem şi noi, împreună cu domnii GHEORGHE FLUTUR, VERGIL CHIŢAC şi MIHAI CHIRICĂ.

   Domnul ORBAN spune că PNL îi reprezintă pe toţi românii care respectă legea.
   Noi credem că nu doar PNL, ci şi PSD, împreună cu ALINA GORGHIU, cu ADRIANA SĂFTOIU şi cu FLORIN CIORDACHE.

  • E momentul sa ne amintim ca fratii micula ne-au spoliat.
   Ei, tov. piperea e unul din avocatii miculilor. Tov piperea care surubareste legi prin parlament.

   Si uite asa incepi sa crezi ca fratii micula n-au dat lovitura asa, de unii singuri. Ci au fost ajutati..
   Si nu gratis. Au platit spoliatii, adica noi…

   Nu-i cauta nimeni pe miculi si asociatii lor sa le multumeasca ?

 2. Hahahahahaha
  Adică senatorii PNL sunt mai prosti decat deputatii PNL.
  Eu zic sa-i cante totusi o sanctiune la mandolina fostului presedinte PNL, Alina Gorghiu :))

  • Şi este (a fost) pupila ficusului !

  • Sanctiunea uite-o nu-i! O va judeca istoria, nu-i asa, dl. Orban? Chiar atat de impiedicati credeti ca sunt votantii dvs?!

   Dna @Gabriela Constantinescu, sa va dea Serban Nicolae o smetie peste ochi, pai se poate asa rusine!?! Alarma ROSIE, Comandor Data pe punte, doamna! Sau, acum, chiar ca v-ati lepadat de …. !? 😈

 3. Da-o afara, Orbane!

 4. Dacă o tine tot așa o să ajung să mă adresez lui sica cu dl ludovic

 5. Gorghiu lucreaza, dupa puterile ei din plin la pierderea alegerilor parlamentare de catre PNL. De ce doar COVID 19 sa se mandreasca cu realizarea aceasta, lovind in sanatatea, viata oamenilor si in bunastarea lor !
  S-a creat un front nou, la vedere intre Orban cel slugarnic fata de Iohannis si Alinutza favorita candva a lui Klaus !
  Era chiar momentul potrivit pt asa ceva !

  PS. Amarat PNL !

  • Alinitza cred că a rămas favorita lui Klaus. Poate-o vedem mâine-poimâine premier !!!!!

 6. pai lasa ca trece legea cu ajutorul PSD ALDE UDMR PMP ca si asa astia sunt dead man walking, si apare PNL pe cai mari ca ei nu au votat, si isi freaca mainile de bucurie ca la legile anti justitie , oug 13 .. capcana pentru prosti

 7. Actul democratic la noi e cam complicat: ba parlamentarii sunt rugati sa voteze cum le indică constiinta (presupunând că au citit în DEX ce e „aia”)
  Până la urmă nu prea imi este clar ce este DISCIPLINA DE PARTID, seamana mai degrabă cu o TIRANIE democratică de tip caragielesc ORI TOTI SA MURITI ORI TOTI SA SCAPAM
  Adică daca vrei sa ai o inițiativă legislativă TREBUIE sa-l intrebi pe șefu?
  Nu cam seamana a dictatură comunistă?
  De aia sunt atatia parlamentari, ca să vină cu idei NOI și sa analizeze propunerile colegilor, în comisiile permanente si apoi in plenul camerei.

 8. O vrajeala de trei lei. A luat-o Gorghiu razna si-a facut-o de capul ei, nimeni n-a stiut nimic. Sigur ca da.
  N-are nici o importanta cum voteaza PNL in camera derutatilor, n-au majoritate. Au lansat luleaua si nu e prostie, e ticalosie. Si daca e de inteles la psd si anexele la pnl si usr (ca si ei au zis „da” la senat) e revelator (nu ca as fi avut iluzii cu cine si-a incirligat Barna coada de a putut face afaceri cu fonduri europene – numai prostii cred ca oricine are acces la banii europeni, doar sa fii bun).

 9. Deci daca Orban nu o da afara din PNL dupa asemenea grozavie, e clar ca e blat.
  Ori sustinem niste valori, ori ne batem joc si introducem tiganisme de genul asta?

 10. Descalificată Alina, dar nici pnl cu asemenea specimene nu stă prea bine. I-a venit usl-ul la cap ?

 11. Daca nu o excludeti din partid nu o aveti un scor mai mare decat ALDE la Europarlamentare.

 12. Legea va trece de camera, dar va pica, in mod sigur, la Curtea Constitutionala.
  In calitate de om care lucreaza in domeniu, spun clar ca este o tampenie sinistra. Daca trece si ajunge in M.Of., in cel mai scurt timp o sa avem pe strazi aproximativ 25-30 % dintre cei aflati in penitenciare (legea favorabila). Daca vine cineva sa imi spuna ca cei liberati din penitenciar si trimisi la domiciliu, vor sta acasa, ei bine…il asigur ca se inseala amarnic.
  Credeti-ma, nu stiti ce specimene sunt pe acolo, nu ati avut ocazia sa stati de vorba cu d’astia care au in cazier mai multi ani decat aveti voi de scoala ( includ aici facultate, master si doctorat)!
  Astia-s mai rau ca PSD.ul lui Dragnea!

  • Sînt convinsă că aveți dreptate, dar ce soluții ar putea fii ca această lege să cadă?

 13. Sica Mandolina, ca si Alinuta de la drept, ne iau de prosti! Ma si gandesc cu „invidie” la Daddy care se uita lung pe geamul cu zabrele, in timp ce unul dintre „locotenenti” (a se citi sclavi) ii calca la dunga costumul de ginerica!!!!!

  PS. Sa vezi omor ce le trage lui Ciordache, Niciolaie, Serban si (Tu)Dorel ca nu ia dus capul si pe ei la o asa minunatie. Sa-l scoata din puscarie unul de la pnl, asa rusine nu s-a mai vazut!!!!!

 14. E clar,în PNL fiecare face ce vrea.Daca toanta asta si-a permis asa ceva,nu e decît o răzbunare pe șeful Orban si pe doamna blonda din dreapta lui…adică,ce bai ati uitat,ca am fost șefa de partid??
  Hai,ca vor veni alegerile … dracu mai merge sa va voteze!!!

 15. Dacă neuronu’ lu’ Gorghiu s-a plictisit de stat acasă, mai bine s-ar autoizola. Ea, nu neuronul 😀
  Forever…

 16. Orbane, ati facut-o, nu numai ametita de Alina Gorghiu ci si restul senatorilor PNL, cat timp s-au „înregistrat 128 de voturi „pentru” şi 2 abţineri.
  NICI 1 vot Impotriva, adica si Senatorii PNL au fost de partea dnei Gorghiu!
  Cata „grija”, Orbane, pentru puscariasi, dna Gorghiu NU e preocupata ACUM de Corona?
  NU are intiitiative pe Corona?!
  O s-o gasim in capul listei PNL la urmatoarele alegeri, asa „autodescalificata” cum e acum?!
  Va doare undeva, va merg Salariile uriase, iar madam Gorghiu isi va pune in CV o noua Initiativa legislativa….
  Timpul trece, leafa mege…
  Leafa mare, NU 75% ca la muritorii de rand!
  Cred ca 75% dintre voi, Bugetarii, NU faceti NIMIC in aceste zile(nici inainte de Pandemie 50% dintre bugetari NU faceau mare lucru!), si totusi, nici macar 1 singur bugetar NU e in Somaj tehnic, sa ia 75% din Salariu, a spus-o senin nevoie mare Dl Florin Catu acum vreo 2 zile la Hotnews, iar IERI a repetat, nu cumva sa se sperie bugetarii…”Intrebat a doua oara daca solidaritate înseamnă tăierea salariilor bugetarilor, Fl. Citu a raspuns:
  „Nu, nu, nu mergem în acea….sunt multe forme de a REDUCE Costurile Aparatului public și noi începusem acest lucru înainte de criză, cu reducerea Numărului de ministere, am avut o reformă și la ANAF. Nu știu ce decizie va lua Guvernul, dacă va lua o decizie, este posibil să fie IGNORATA opinia mea. Dar eu vă spun în acest moment este nevoie de solidaritate, pentru toată lumea, în toate domeniile. Vom vedea care va fi situația și ce decizie se va lua.”
  Orbane, oare Fl. Catu a propus REDUCEREA Salariilor bugetarilor?!
  Iar voi, de FRICA alegerilor l-ATI REFUZAT, altfel nu se explica balmajeala lui…
  Orbane, ati redus numarul de Ministere prin COMASARE, nici 1 singur angajat NU a fost concediat!
  NU v-ati atins de bugetari, zac bine mersi pe salariile uriase in Agentiile al caror Numar nici Guvernul NU il stie!
  I-ati bagat la gramada, taie frunze galbene la caini, le-ati schimbat meniul: de la frunze rosii la frunze galbene!!
  Rusine!

 17. Ce aș mai putea spune, pe lângă cele zise…în afară faptului că suntem în criză pe orce plan, începând de la economie, până la educație, și așa mai departe… Din punctul meu de vedere, eu cred că este o faptă bună ceea ce încearcă doamna Alina să facă mai ales acum cu virusul ținând cont de ceea ce este în penintenciarele din România în momentul de față. În penintenciare pe langă faptul ca majoritatea sunt supraaglomerate, igiena nu este una favorabilă, și în plus faptul că sunt că te 6 sau chiar mai mulți deținuți într-o singură celulă. Poate ca domnului Orban chiar nu îi pasă de ceea ce se întamplă cu adevarat în penintenciare, deoarece cel mai probabil el sta bine mersi la el în casă, apartament, hotel, model sau așa mai departe. Domnule Orban ,eu nu vreau să supăr pe nimeni prin acest mesaj, dar până la urma urmei sunt și ei oameni, la fel ca și noi. Eu sunt de părere că și ei merită o șansă la o viață mai bună, nu numai cei puși sus. O zi bună tuturor, și sper că că legea propusă de doamna Alina să se pună în aplicare cât mai repede. Toți merităm o șansă împotriva virusului Covid19.

  • Irino, vezi ca atunci cand se vor deschide portile puscariilor, vor iesi unii care se uita aiurea, fara nicio tinta, total dezorientati. Aia nu au unde sa se duca, au fost abandonati de familii, nu au case, etc. Apropo, multi detinuti, care au prejudicii de acoperit, au fost executati silit si si-au pierut casele in timpul petrecut in puscarie. Astia vor spune ca merg la domiciliul din CI, dar acea casa ne le mai apartine (a fost vanduta prin licitatie publica). In concluzie, vor sta pe strazi cu toate bratarile Alinutei!
   Nu vrei tu sa-i iei acasa? Hai, te rog…ia macar 2 acasa!

  • Irinuca, tu ești? Îl aperi pe moșneagul de la Rahova?

  • Interesant , dar cand furi nu te gandesti ca poti face si puscarie ?
   Ai neamuri la mititica ?

  • Orce infractor merita o a doua sansa. Sa mai comita o infractiune, bineinteles.

  • @Irina,esti cumva Irinuca lui Liviu,”…pana la urma sunt oameni ca si noi…”.Nu, nu sunt oameni ca si noi,cei care respectam legea.Au calcat pe bec,trebuie sa plateasca!Ar fi chiar culmea,dupa ce ca statul nu recupereaza prejudiciile,puscariasii sa ne mai si rada in nas de pe marginea piscinei cu burta la soare si Tuborg-ul in fata!

 18. Cum nu a știut Orban, când de o săptămână scriu ziarele despre proiectul Alinutzei, scos din sertar de PSD?

 19. Eu cred că Orban „știe și e ticălos”. Altfel: a) n-ar fi reacționat atât de târziu. A așteptat să vadă reacția publicului, metodă patentată de PSD. După care, bat în retragere cu scuze dintre cele mai penibile (neînțelegere, comunicare defectuoasă, bla-bla… ).
  Și b) De ce n-o sancționează pe madam’ Gorghiu? „S-a autodescalificat, nici nu mai are nevoie de vreo sancţiune”. Ba da, domnule Orban, e nevoie de sancțiune, altfel dovediți că sunteți ipocrit. Și că, de fapt (spun gurile rele), ați hotărât să-i dați o mână de ajutor amicului Olteanu.

 20. Adică PNL și PSd sunt aceeași familie , adică se acoperă uni pe alții,atat

 21. Nu cred ca Orban nu era la curent cu acest proiect, care a fost depus la Senat de mai mult timp si pe care, de altfel, senatorii pnl l-au votat in corpore.
  Deh, acum corona le-a stricat planurile si Orban intoarce foaia.
  Ar fi bine sa ne spuna senatorii pnl si usr de ce-au votat aberatia asta.

 22. Sa te detonezi cu tot cu partid in zilele astea nu poate fi decat din doua cauze:
  -vine din spate pentru ea sau pentru barbat su un mare dosar penal
  -si a luat de la miliardarii fugari zeci de milioane de euro,ca nu conteaza pentru ei.
  Ar trebui somat predoiu sa iasa in coferinta de presa dar si conducerea usr.Legea asta n a aparut peste noapte,a trecut prin comisii,are niste avize.Daca i a pacalit Isar si nevasta sa iasa sa spuna.

  • asa este … darce prosti sunt-pnl.le-au traso-ciumarosie-itare,au-scos proiectul-acum cu corona ,pai Olteanu bancherul,sa mai stea ascuns……si amicii dei amici. ipocrit mai este si orban….. nu am stiut…..dar fenechiu de la bacau ce zice…..sunt tare curios…..seful senatorilor …..ce are de zis.pnl-ciuma rosie …aceeasi mizerie …….usl.mi-e scarba de toti……

 23. Ciuma galbena….ziua ca hoti….

 24. Fufa asta știe ce vrea. Probabil a fost plătită gras pentru asta. Știu că se practică rețeta. A așteptat momentul ca presa și opinia publică să fie focusate pe altceva, astfel încât să treacă neobservat acest proiect.
  Dacă individa asta nu este exclusă din partid, PNL-ul va pierde foarte multe voturi. Inclusiv pe cele 4 din familia mea.

 25. Pentru o corecta informare va anunt ca inca din februarie 2014, cand a fost schimbat Codul penal si Codul de Procedura Penala a aparut aceasta prevedere.In acest sens trebuiau sa existe bratari pentru monitorizarea pers.arestate la domiciliu.Bineinteles ca in 6 ani acestea nu au aparut.Daca se respecta Referendumul si se reducea numarul parlamentarilor de la 588 la 300..se poteau achizitiona in acesti 6 ani.Deci doamna Parlamentar descopera acum coada la pruna sau batul in roata.Mai bine ar face demersuri(stiu ca este jurist) sa se puna in aplicare toate rezultatele obtinute in urma Referendumurilor si a tuturor deciziilor Curtii Constitutionale.Dar corb la corb nu-si scoate ochii..ma intreb daca s-ar reduce nr. de parlamentari la 300, daca doamna ar mai fi parlamentar ???Poate ca nu si ar fi avocat si v-a milita pentru respectarea legislatiei si a procedurilor..sau ma insel?
  Pe zi ce trece ne lamurim, daca mai era cazul, cine sunt si ce preocupari au alesii Poporului.

  • Nu exista azi in Codul penal, nici in Codul de procedura penala, dar in 16 Iulie 2019, MAI a lansat in dezabatere publica, conform Transparentei decizionale, „Legea privind monitorizarea electronica a unor proceduri judiciare si executional penale, precum si pentru modificarea unor acte normative”,(cu bratarile electronice), dar a ramas in pom, NU a ajuns sa fie Aprobata in Parlament.
   Dar Contine o Evaluare a Costurilor unui astfel de sistem SIME: 3.490.000 Euro pentru Faza pilot a Proiectului!
   https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/eveniment/bratarile-electronice-pentru-cei-arestati-la-domiciliu-sau-sub-control-judiciar-costuri-sistem-si-mecanism-document-695981.html

   Practic, Codul penal si Codul de procedura penala vor fi modificate acum, in plina pandemie, cum a si specificat dna Alina GorghiU!

  • Uite:
   „Proiectul modifica in esenta Codul Penal cu cateva prevederi esentiale care se gasesc in sistemele multor state ale Uniunii Europene. De exemplu, de a introduce o masura alternativa la pedeapsa inchisorii, si anume executarea la domiciliu a pedepsei inchisorii, care reprezinta o forma de individualizare a pedepsei si, de asemenea, executarea fractionata a pedepsei inchisorii.
   Codul de Procedura Penala suporta o modificare esentiala, care presupune ca instanta se va pronunta asupra revocarii si anularii executarii la domiciliu a pedepsei inchisorii. (…) Se instituie supravegherea prin bratara electronica, se defineste notiunea de imobil in care se executa pedeapsa si se reglementeaza cazurile in care condamnatul poate parasi imobilul – asta este esenta initiativei legislative”, a detaliat Alina Gorghiu. Practic, este vorba de o modificare a Codului Penal, unde este introdusă secțiunea „Condițiile executării la domiciliu a pedepsei închisorii.”
   https://playtech.ro/stiri/detinutii-cu-aceasta-pedeapsa-pot-sta-acasa-puscarie-de-weekend-ce-vrea-pnl-ista-alina-gorghiu-102839

   Grija mare pentru detinuti, in vremuri grele de Pandemie…rusine!

 26. Daca analizezi atent modul dramatic in care s-a schimbat ordinea sociala in ultima luna,ar fi o perspectiva destul de realista.Actualmente,majoritatea simte o frustrare teribila, generata de ingradiea dreptului de a parasi doar in conformitate cu bunul plac propria locuinta. Chiar injuram cu foc autoritatile ,pentru masurile impuse.In atare conditii,mi se par un pic ipocrite concluziile multora dintre noi.Practic,simtim fiecare dintre noi ,ca nu este deloc confortabil sa fii privat de libertati fundamentale in propria locuinta. Dar,pentru a putea accepta ideea de privatiune prin libertate controlata,trebuie sa nu fi fost infectat vreodata cu cel mai teribil virus,si anume cel politicianist.

 27. Daca ne gandim la faptul ca am cam devenit prizonieri in propriile libertati,si,in acelasi timp,cunoastem o multime de exemple de oameni extrem de liberi aflati in detentie,ar cam fi cazul sa meditam mai profund pentru o cocluzie.

 28. Imediat dați afară din partid pe această psd-ista sub acoperire. Rușine pentru ce a făcut. Să sperăm că nu va mai fi pe lista PNL niciodată !

 29. !Dan

  nu pun la indoiala substanta celor scrise..

  am doua observatii…cele legate de Referendumuri…

  primul, cu reducerea numarului de parlamentari….si o singura camera…

  o caracteristica a democratiei nu tine de faptul ca astfel se iau cele mai bune decizii, ci faptul ca este mecanismul care permite ca o decizie gresita sa fie indreptata….

  pot da n exemple cand o lege a iesit prost de la o Camera care nu era for decizional si in urma presiunii publice celalalt for decizional a facut-o mai buna….

  al doilea referendum a fost o golaneala uriasa in termeni de filosofie juridica…daca considerati necesar pot detalia…o observatie, daca se aproba guvernul Orban nu putea da nici o ordonanta pe justitie, pentru ca acesta a fost un punct din Referendum

  repet, o golaneala care atenta la principiile constitutionale ale Statului…

 30. !lili

  vai ce cat de multa suferinta este pe domnia-voastra, de parca v-ar fi inselat barbatul si v-ati trezit cu geamantanul la usa!

  si cum plangeti pe-acilea, cum va mai mangaiati egoul, cum va pansati sufletul ranit de politicieni .. nu s-a inventat izoleta pentru atata contagiune a raului pe un suflet atat de nobil,

  ala care in 1 decembrie 2018 a facut o petitie online si ne-a indemnat pe noi, prostimea, sa semnam pentru federalizarea tarii!

  doua intrebari am …

  toate aceste scrieri lacrimogen-revoltatoarea le produceti inainte sau dupa? nu stiu de ce banui ca ele sunt realizate *dupa*….

  si o cafeluta, o mica prajiturica, o mica bucata de ciocolata poate chiar o tigara inainte de a va aseza in fata calculatorului si sa ne onorati cu gemetele domniei-voastre, nu strica nu?

 31. Domnul Ludovic Orban a fost mereu riguros cu democratia interna in partid. Daca reprezinta PNL, alesii de la orice nivel trebuie sa se consulte cu PNL pentru initiativele promovate. Oricat de bine pregatit ar fi un parlamentar, el nu trebuie sa uite ca actioneaza in baza unui mandat. El repzinta in Parlament vointa electoratului care l-a ales si a partidului care l-a trecut pe lista. Orice initiativa parlamentara trebuie dezbatuta cu membrii de partid si aprobata de conducerea PNL. Daca nu este respectata aceasta regula elementara de procedura, initiativa este nestatutara si nu ar tebui depusa in Parlament. Domnul Ludovic Orban a facut referire si la aspectele de fond ale initiativei. Daca un partid liberal accepta limitarea unor drepturi ale cetatenilor, asa cum este acum situatia, inseamna ca toate energiile trebuie concentrate pentru a reducere impact stare exceptionala care a generat nevoia de masuri extreme.

 32. Pana acum am votat PNL. Acum, dupa mizeria asta cu Alinutza, dupa masacrarea padurilor, dupa asa zisa taiere a pensiilor speciale o sa caut alta varianta politica de dreapta.

 33. treanța asta penelisto- pesedista ii pregateste dormitorul sotului pesedist.. puscarie la domiciliu.. pentru țeapa trasa Bancii Comerciale Feroviare.. cca 360000€.. pnl- psd ..usl .. aceiasi mizerie… Orbaneee da o afara din partid… https://www.cotidianul.ro/lucian-isar-banii-inapoi-la-banca/

 34. Ce nu spune articolul e ca și USR a votat în masă proiectul de lege!

  Eu zic că Alina Gorghiu e o diversionistă. Nu mai pupă loc pe liste.

 35. !Ela

  Dan a scris : *sa se puna in aplicare toate rezultatele obtinute in urma Referendumurilor*

  va rog sa recititi ce am scris! nu ati fost atenta!

 36. Toa’sa profecioara G. Coistantinescu, ie absenta cand ie vorba despre uslistii palizi.

 37. Orbane, cu asta ti-ai pus centura cu trotil la brau si urmeaza sa te detonezi in mijlocul partidului tau, o jalnica anexa a PSD. Iti garantez ca nu vei lua mai mult de 10 procente la alegeri, care si cand or fi ele.

 38. 1.E cazul ca Orban sa o demita si, odata cu ea, pe toti nemernicii care si-au insusit aceasta initiativa ( Catzu, Predoiu s.a.). 2. A fost de notorietate amantlacul Olteanu – Gorghiu. Interesant e ca Gorghiu insista cu tupeu fara margini, pe pagina proprie de FB, pe care romanii ii incarca in valuri de nestavilit cu carne frigiderul,ca proiectul sau nu are nimic a face cu eliberarea lui Olteanu, condamnat in prima instanta, la 7 ani inchisoare. Desi e adevarat ca Olteanu nu e inca arestat, pt ca a fost condamnat in decembrie 2019, la 7 ani inchisoare , abia in prima instanta, de Tribunalul Bucuresti, urmand a se judeca apelul, e de observat promptitudinea ei in a-l salva : proiectul minune a fost promovat in decembrie 2019,facandu-se eforturile de Madame, incat sa treaca inainte de ramanerea definitiva a condamnarii amantului, de care s-a folosit pt a parveni in ale politicii dambovitene, in conditiile in care initiativa Fara penali, e ingropata in continuare adanc in sertarele liberalilor.3.In toate pledoariile publice pe care le face Madame, trece sub tacere cel putin un lucru : supravegherea prin bratara electronica NU ESTE FUNCTIONALA IN ROMANIA, PT CA STATUL NU A ACHIZITIONBAT BRATARI SI NICI NU ARE PERSONAL. Asta a dus si la crime comise de cei aflati in masuri restrictive, pt ca nu au putut fi supravegheati, cat si la continuarea activitatii lor infractionale, pt vca verificarea se face prin vizita din cand in cand, a unor politisti, despre care marii infractori sunt avertizati pe cai oculte, in prealabil, contra spaga.Iar 7 ani, raportat la nivelul redus al pedepselor , indeosebi dupa coborarea lor de catre parlamentari, in interesul afacerilor infractionale proprii, este o pedeapsa ce se aplica pt fapte extrem de grave si nu pt nimicuri.Pt incercarea de a trece legea, pe timp de pandemie, Gorghiu ar trebui desfiintrata politic, fara drept de apel si fara sa mai poata reveni vreodata in politica!

 39. Atunci bag-o la închisoare pentru sfidarea poporului român în vreme de suferință!Pe ea, pe Ciordache și toți cei care, în timp ce românii își pierd mințile de groază sau viețile, ei se gândesc cum să mai stoarcă. Dar nu o vei face că e prea drăguță și tu nu bagi drăguțe la închisoare!

 40. !Cezar
  !Sepupu
  !Munteanu pompiliu

  este usor sa criticati, dar doamna Gorghiu a luptat zi si noapte impotriva Ciumei Rosii si la drept vorbind, gurile rele spun ca mai ales noaptea!

  si cum a sustinut domnia-sa nevoia de anticipate mai rar cineva!

  domnilor, nu va lasati inselati, scoaterea doamnei Gorghiu din politica inseamna abandonarea luptei impotriva Ciumei rosii si abandonarea marilor idealuri ale mineriadei tefeliste din 10 august!

  iesiti in strada sa o aparati…marii revolutionari si-au pus viata la bataie si domniile voastre bat la calculator?