G4Media.ro

Ludovic Orban: La prima şedinţă a coaliţiei vom discuta despre decontarea transportului…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Ludovic Orban: La prima şedinţă a coaliţiei vom discuta despre decontarea transportului şcolar / Trei ministere trebuie să ajungă la o înțelegere pe acest subiect

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Focşani, că la prima şedinţă a coaliţiei de guvernare se va discuta problema decontării de către autorităţile locale a transportului şcolar, menţionând că trebuie emise normele metodologice de aplicare în acest sens a legii, relatează Agerpres.

Orban a participat la dezbaterea pe tema Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), organizată la Consiliul Judeţean Vrancea.

Cu acest prilej, preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, a ridicat problema decontării transportului şcolar, menţionând că nu se pot deconta cheltuielile elevilor pentru că nu au fost emise normele de aplicare a legii care prevede gratuitatea transportului şcolar.

„Avem o mare problemă – decontarea transportului şcolar. Este o chestiune foarte delicată. Legea 226 nu poate fi pusă în aplicare pentru că nu sunt nişte norme. Suntem la stadiul în care eu am discutat cu cei trei – Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educaţiei. Problema este că toată lumea a spus faceţi, decontaţi, adică asumaţi-vă, dar răspunsul concret de la Ministerul Dezvoltării este că o să facem digitalizare, ceea ce este şi indicat pentru că legea aşa prevede, în sensul că vom avea card, copilul când urcă în maşină este aparatul care face transferul de date către CJ şi avem decontare. Legea este în vigoare şi noi, autorităţile publice locale şi judeţene, nu suntem în posibilitatea să decontăm”, a spus Toma, adăugând că este vorba despre decontarea de la CJ a unei sume de 20 de milioane de lei pe an.

Ludovic Orban a menţionat că Ministerele Dezvoltării, Transporturilor şi Educaţiei trebuie să se înţeleagă în această problemă.

„Acolo problema este simplă – trebuie emise normele metodologice. Sunt implicate trei entităţi: Ministerul Dezvoltării, Transporturilor şi Ministerul Educaţiei. Ei acolo trebuie să se înţeleagă la bani, cum se zice, mai puţin la proceduri. La prima şedinţă a coaliţiei de guvernare pe care o vom avea, vom discuta acest subiect”, a spus Orban.

La dezbatere au participat mai mulţi primari din Vrancea, precum şi europarlamentarul Siegfried Mureşan, deputaţii Ion Ştefan şi Ionel Dancă.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. BLA, BLA, BLA ! CATERINCA PENTRU A3

  S-AU IMPARTIT SI URSII, NU-I ASA barnetti?

 2. Ministri ultracompetenti!
  PM exceptipnal!
  Purtator de griji panicat!
  Ce sa fie?

 3. Transportul scolar trebuie rezolvată la nivel local.
  Facem un Minister?

 4. MAI IERI udmr VOTA LEGILE LUI dragnetti si tericeanu. EI SI „REPREZENTANTII” MINORITATILOR. CARE DE AIA AU VENIT IN romania.

  florin iordache A FOST RASPLATIT DE TOTI:
  fatuca ARE CARDUL ANGAJAT LA benere.
  nevestei I-A FOST DUBLATA PENSIA SPECIALA DE LA 2500 LA 5200 EUR/LUNA
  iordache A PRIMIT O SINECURA PE VIATA SI CATEVA PENSII SPECIALE.

  • SI SA NU UITAM: iordache A PRIMIT DIPLOMA DE NEPLAGIATOR SEMNATA DE presedintele academiei romane – 500 000 LEI/AN NUMAI DE LA academie!

 5. Foarte greu vă înțelegeți să faceți ceva pentru copii și tineri

  foarte ușor vă înțelegi să dati pensii speciale, salarii la bugetari si miliarde de euro pe nimic

 6. Nu transportul scolar e problema.
  E o pista falsa.
  Pentru Romania sunt importante acum:
  -Legea Pensiilor Speciale,
  – Lege pentru anularea definitivă a pensionarii alesilor locali ( Primari, VicePrimari, consilieri) lege prorogata pentru a se uita,
  – Lege pentru anularea cumularii pensiilor cu salariul la toate instituțiile statului,
  As numi Legea Pensionarului Căpuşă.
  Căpuşă!
  Sunt legi urgente!
  Termen maxim 30 aprilie 2021.
  Nu o mai zguduiti!
  Poporul numai are răbdare!