G4Media.ro

Ludovic Orban: Există un risc major de adoptare a moţiunii de cenzură

sursa foto: G4Media

Ludovic Orban: Există un risc major de adoptare a moţiunii de cenzură

Preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat că deşi există un risc major de adoptare a moţiunii de cenzură, având în vedere numărul mare de parlamentari care susţin acest demers, PNL va apăra actualul Guvern al României.

  • ”Trebuie să fie pregătit (premierul Florin Cîţu pentru moţiunea de cenzură – n.r.) pentru moţiunea de cenzură pentru că moţiunea asta de cenzură s-a născut în urma unor decizii pe care le-a luat în calitate de prim-ministru, repet, fără consultarea mea şi fără acordul meu. Noi vom apăra guvernul, în mod evident, PNL va face tot ce e posibil pentru a apăra guvernul. Sigur că situaţia nu este deloc bună, practic formaţiunile politice care şi-au anunţat intenţia de a depune şi a vota moţiunea de cenzură deţin un număr foarte mare de parlamentari şi există un risc major de adoptare a moţiunii de cenzură. Sigur, vom vedea mâine la Birourile Permanente Reunite. Deocamdată trebuie demarată procedura constituţională de cenzură prin convocarea BPR şi convocarea către Guvern care reprezintă obligaţia Camerei Deputaţilor. Vom vedea programarea. Textul constituţional este bine cunoscut, moţiunea din momentul în care este depusă se citeşte în maximum 5 zile şi se votează după 3 zile de la citire. Asta este procedura”, a declarat Ludovic Orban, duminică seara, la Braşov.
    Ludovic Orban a mai precizat că este posibilă depunerea a două moţiuni de cenzură la adresa guvernului.
  • ”S-a ajuns în situaţia în care sunt atâţia parlamentari care în momentul de faţă nu mai susţin Guvernul, încât e posibilă depunerea a două moţiuni. pentru a depune o moţiune ai nevoie de minimum 25 la sută dintre deputaţii şi senatorii care compun Parlamentul României. Iată că există parlamentari pentru două moţiuni de cenzură, nu numai pentru una. Există un risc mare, riscul creat ca urmare a demersului făcut de USR PLUS care era parte componentă din majoritatea parlamentară care susţinea guvernul şi practic suntem într-o situaţie foarte dificilă care atârnă printr-un fir de aţă”, a spus Orban.

Ludovic Orban a explicat şi procedura de urmat în cazul în care miniştrii USR PLUS vor demisiona.

  • ”Dacă îşi dau demisia miniştrii USR, mai există şi procedura constituţională prin care premierul va trebui să prezinte în Parlament, la expirarea celor 45 de zile de interimat, va trebui să ceară şi să obţină un vot majoritar, adică 234 de voturi pentru o remaniere pentru că e vorba de o remaniere cu schimbarea componenţei politice a guvernului şi e absolut necesar votul majorităţii parlamentarilor. Practic sunt trei probe de foc care vor urma care va fi extrem de dificil de purtat bătălia. Nu mi-am dorit să ajungem în această criză, e o criză gravă guvernamentală, care a stârnit foarte multă nelinişte şi nemulţumire în rândul cetăţenilor”, a mai explicat liderul PNL.

sursa: News.ro, sursa foto: G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Extraordinar dom’le! A apărut acum, pe seară!

  2. Multumim pentru clarificare. Nu ne-am fi dat seama. O sa fie interesant maine, pentru ca Orban e seful sedintei care trebuie sa intruneasca cvorum, in mod normal, dar cred ca isi va baga PNL coadasi o sa puna pe altcineva. Ce o sa mai faca cutu-cutu, la ce va mai apela ca sa se agate de putere. Ei nu realizeaza, nici macar tolomacul de Iohanis, le-au intrat morcovul adanc, e foarte posibil sa-i vedem cu cătușe peste cateva săptamani. Ce o sa mai râd!

  3. Normal ar fi ca începând de la femeie de serviciu să fie schimbat tot în colonie de sclavagism de la sluga masonilor până la ultimul borfaș de la conducerea țări și din șparlament