G4Media.ro

Ludovic Orban, după explozia mașinii unui om de afaceri din Arad: România…

Ludovic Orban, după explozia mașinii unui om de afaceri din Arad: România este, din punctul meu de vedere, o țară sigură / Anchetatorii iau în calcul un asasinat la comandă, cu o bombă detonată de la distanță

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a precizat, sâmbătă, în contextul exploziei de la Arad, în care un om de afaceri şi-a pierdut viaţa în condiţii suspecte, că România a fost ferită de atentate, este o ţară sigură şi există instituţii care veghează la apărarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor, transmite Agerpres.

„România a fost ferită, o lungă perioadă de timp, de astfel de atentate. Avem instituţii care veghează la apărarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor români şi este, din punctul meu de vedere, o ţară sigură. România are instituţii profesioniste care veghează la apărarea siguranţei. Nu se află despre câte astfel posibile evenimente, atentate sau alte lucruri au fost prevenite, dar în mod evident România a fost ferită de astfel de atentate”, a declarat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă.

Europarlamentarul Sigfried Mureşan a arătat că România a reuşit să obţină înfiinţarea, la Bucureşti, a primei instituţii a Uniunii Europene din România – Centrul European pentru Securitate Cibernetică tocmai pentru că Bucureştiul este una din cele mai sigure capitale europene şi că oraşele ţării sunt printre cele mai sigure pentru cetăţeni.

„Când cele 27 de state al Uniunii Europene au acordat această încredere României, faptul că Bucureştiul este, astăzi, una din cele mai sigure capitale din Uniunea Europeană a fost un factor determinant. Oraşele din România sunt, astăzi, în raport cu alte ţări membre ale Uniunii Europene, considerate printre cele mai sigure oraşe pentru cetăţeni. S-a întâmplat, ar trebui văzut, dar odată un accident nu afectează siguranţa de ansamblu evident al cetăţenilor. Aproape 20 de milioane de oameni trăiesc în siguranţă între graniţele ţării şi în toate statisticile privind siguranţa cetăţeanului, în momentul de faţă România ocupă locuri fruntaşe în comparaţie cu celelalte ţări membre ale Uniunii Europene”, a spus europarlamentarul.

O maşină a explodat în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, sâmbătă dimineaţă, iar înăuntru a fost găsită de pompieri o persoană carbonizată. Poliţiştii cred că autoturismul a fost incendiat. Bărbatul aflat în maşină, care a decedat, este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan, au declarat, pentru AGERPRES, surse din rândul anchetatorilor.

Citește și: Suspiciuni de asasinat la comandă în cazul bărbatului din Arad a cărui mașină a explodat într-o parcare. Serviciul Român de Informații a intrat pe fir/ PLUS Ce alte cazuri similare au fost în România

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Se putea sa nu ne spuna si Orban cu ai lui niste platitudini?

 2. PAI CUM SA NU FIE romania O TARA SIGURA ?
  O TARA SIGURA PENTRU ALDE voiculescu, CARE A PREJUDICIAT statul roman CU ZECI DE MILIOANE DE EURO SI statul roman, NU A RECUPERAT PREJUDICIUL.
  BA, MAI MULT, EDITURA academiei, FINANTATA DE „statul” roman DIN BANII POPULATIEI GENERALE, IS PUNE NUMELE PE CARTEA ACESTUI INFRACTOR.
  SI TOT „statul” roman A UMPLUT CONTURILE AFACERILOR MEDIA A LUI voiculescu PENTRU CAMPANIA DIN PERIOADA PANDEMIEI.
  IAR AFACERILE MEDIA ALE LUI voiculescu AU AMPLIFICAT PROPAGANDA IMPOTRIVA MASURILOR PENTRU LIMITAREA EFECTELOR PANDEMIEI.

 3. Diferenta e ca teroristii romani nu striga „Allahu Akbar” la atentate.

 4. Este sigura pentru ca politistii stau la panda la radar. Dar daca te bruscheaza unul in trafic in oras poti sa uiti de interventia rapida a politiei. In Bihor a fost atat de sigur incat un civil a participat la descinderea politiei la rivalul sau.

 5. Centrul de securitate cibernetică e o gluma având în vedere dotările expirate ale autorităților române. Ce sa le ceri securitate cibernetică arata timp cat paginile web ale unor instituții guvernamentale sunt sparte de copii. Atata timp cat le-a trebuit 2 saptamani sa găsească persoana ce o amenință pe Maia Morgenstern. Atata timp cat…. Și câte se mai pot spune, dar nu public. Bugetul pentru securitatea IT este cel mai mare, ori aici nu au bani. ITst de la firma de construcții drumuri care se lauda cu ISMS nu știa diferența între politica și standard, acuma e mare IT la DIICOT. Asta e un caz mic pot pune, sub anonimat, la cerere, mai multe detalii, gen manichiurista de la apele Române.

 6. Lucovidule dacă ai spirit de observație ai putea constata că în momentul și înaintea exploziei camera a surprins 2 guguștiuci care pot după mintea ta să fie băgați la martori sau detonatori

  • Lucovidule dacă ai spirit de observație ai putea constata că în momentul și înaintea exploziei camera a surprins 2 guguștiuci care pot după mintea ta să fie băgați la martori sau detonatori?

 7. „Eram în mașină de dimineață, ieșeam din București, când am aflat despre asasinarea omului de afaceri din Arad. Am sunat imediat o persoană foarte apropiată și i-am spus că o credeam și înainte, dar o suspectam puțin de lehamite, poate chiar de comoditate când a refuzat să caute dreptate la CEDO pentru tatăl ei, om respectabil, liniștit, care funcționa în deplină legalitate și a cărui afacere a fost pur și simplu preluată de niște interlopi locali arădeni, evident, pe mână cu justița. Un litigiu aberant, cu niște moșteniori dubioși, cel mai probabil inventați de interlopi, ai unei proprietăți naționalizate, vândută pe bucăți la licitație, de statul român, cu zeci de ani înainte să apară revendicatorii. Omul a câștigat în primă instanță fără probleme, apoi totul a luat-o razna și s-au trezit cu afacerea confiscată integral de interlopi și în situația de a-și răscumpăra o parte din bunurile personale de la aceștia. Cui i s-a întâmplat povestea de mai sus și cum s-a ajuns aici nu o să detaliez pentru că oamenii se tem și nu am acordul lor să povestesc. Dacă îmi vor atrage atenția că nu am făcut bine postând, o să șterg. Se tem să nu-și piardă liniștea și viața. Nu vreau la CEDO și nu vreau să-l pun în pericol pe tata, are o vârstă, nu se mai poate lupta cu așa ceva, mi-a spus ea când am insistat să luăm legătura cu avocata lui Kovesi. Oamenii ăștia nu se joacă. Au murit vreo doi afaceriști importanți din oraș în ultimii ani pentru că au îndrăznit să nu se lase constrânși, mi-a mai spus prietena mea cu luni de zile înainte de explozia de azi dimineață. Omorul de acum e cam al treilea deci. Oamenii onești conectați cu mediul dur de afaceri din Arad, cu presiuni și constrângeri, uneori chiar și cu moartea nu vor să vorbească despre necazurile lor pentru că cel mai tare se tem nu de mafioți, ci de organele corupte ale statul român, care, nu doar că nu te ajută, ba chiar au grijă ca gangsterii să-ți ia tot.
  Preluată de la Camelia Ciobanu”

 8. Orbane prietene ascultă la cuvintele astea că poate înţelegi ceva.
  Da România e o ţară sigură pentru un anumit tip de român dar există un anumit tip de român care a făcut greşeala să considere duşmani serviciile, poliţia, justiţia, de fapt există vreo instituţie care avea vreo legătură cu infracţionalitatea cu care să nu fi dus un război constant cu ei şi care încă să nu duceţi?
  Acele instituţii sunt bântuite de oameni, acei oameni i-aţi considerat duşmani şi încă o faceţi că astfel v-aţi fi dat peste cap să reparaţi ce au distrus PSD şi ALDE şi acei oameni trăieşte printre voi mai ascunşi mai infiltraţi sau stau în prima linie să vă apare dosurile voastre grase ca voi să puteţi să veniţi să îi consideraţi duşmani când îşi fac treaba.
  Acuma fi atent aicea că aicea e problema voatră „credeţi că există vreunul din instituţiile pe care le-am enumerat înainte SĂ MIŞTE MĂCAR UN SINGUR DEGET CÂND E VORBA DE VOI CĂ SĂ NU SPUNEM DE ĂIA CARE AU ŞI PĂŢIT-O DIN CAUZA VOATRĂ DATORITĂ ACŢIUNILOR VOASTRE ŞI SĂ NU VREA CHIAR SĂ SE RĂZBUNE?”.
  Da România e sigură pentru români cât i-ati lăsat voi să fie dar nu pentru toţi românii pentru că unii români au fost clari că nu vor ajutorul lor ŞI VĂ ASIGUR CĂ NICI MĂCAR NU ÎŞI VOR PIERDE TIMPUL SĂ VĂ AJUTE, DE FAPT CHIAR VOR ÎNTOARCE CAPUL DE FIECARE DATĂ CÂND VA FI VORBA DE VOI.
  Şi nu uitaţi că acei oameni de prima calitate care stăteau între voi şi acei băieţi de care vă e frică nu sunt genul pe care să îi prosteşti cu tembelizorul şi ştiu exact ce aţi făcut pe vremea lui Dragnea aşa că ajungem la întrebarea următoare „tu Orbane te crezi printre românii care se cred în siguranţă în România mai ales că tocmai ţi s-a spus că ştiu exact se s-a întâmplat pe vremea lui Dragnea?”.

  Frate la ce le-aţi făcut ălora din sistem bucuraţi-vă că nu vin ei personali să se ocupe de voi aşa că chiar rămânem uimiţi că aveţi aşteptări mari de la ei când e vorba de voi.
  Nici nu ştiţi cât de singuri sunteţi.

 9. Politiciene,nici nu știi, cât de mic începi să fii!

 10. Dacia este o marca de masina mai sigura la atentate decat oricare alta marca.