G4Media.ro

Ludovic Orban despre nominalizarea lui Vlase la SIE: Am convingerea că Dragnea…

Ludovic Orban despre nominalizarea lui Vlase la SIE: Am convingerea că Dragnea nu este foarte fericit cu această propunere

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat pentru G4Media.ro, că nominalizarea unui candidat pentru șefia Serviciului de Informații Externe era necesară, întrucât exista riscul ca instituția să rămână fără conducere. ”Am convingerea că Dragnea nu este foarte fericit de această propune”, a mai declarat Orban pentru G4Media.ro. Amintim că SIE nu are un director plin din septembrie 2016, după demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu, unul dintre cei doi adjuncți, Vasilică Sarca, s-a pensionat de curând iar celălalt adjunct, Silviu Predoiu, urma să se pensioneze în data de 5 august.

Ludovic Orban, pentru G4Media.ro: ”Era neceară nominalizarea unui candidat pentru că exista riscul ca SIE să rămână fără conducere. În actuala structură a Parlamentului nominalizarea lui Gabriel Vlase este oarecum explicabilă. Vlase de-a lungul carierei sale parlamentare a fost un om care a deținut funcții importante, cum este cea de președinte al delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară NATO. Se deosebește de marea majoritate colegilor lui PSD prin pozițiile pro-euroatlantiste exprimate și am convingerea că Dragnea nu este foarte fericit cu această propune”.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat joi pe PSD-istul Gabriel Vlase la șefia SIE. Iohannis a transmis o scrisoare președinților celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcția de director al Serviciului de Informații Externe a lui Gabriel Vlase (membru PSD), potrivit unui comunicat al Președinției.

G4Media.ro a scris miercuri că Gabriel Vlase este varianta luată în calcul pentru șefia SIE.

Potrivit surselor G4Media.ro, Liviu Dragnea se pregătea să îl acuze pe Iohannis că nu își exercita atribuțiile prezidențiale prin faptul că nu a nominalizat un șef al SIE de aproape doi ani. Această acuzație urma să se adăuge la lista pregătită de PSD pentru suspendarea lui Iohannis.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Are voie un presedinte aflat in afara Constitutiei sa faca astfel de propuneri?!? Asta ar trebui sa-l preocupe pe sică!

    • Are voie un condamnat penal sa conducă Parlamentul? Nu va învață logica la Ștefan gheorghiu, nu-i așa?

    • Printre acorduri de chitara, da, Sica face si treaba asta… Va ofticati…?

      Voi chiar nu intelegeti ca aproape totul se rezuma la muzica : ”Zornaitul catuselor” ; ” bum-bum-ul ritmat al ciocanelului judecatorului”; ” schelalaitul infractorului care tocmai a aflat sentinta”; ”scrasnetul rotilor de duba circuland in mare viteza catre penitenciar”; ”sirena: ni-no, ni-no”…?

    • Doar nu ne crezi tâmpiței, am vazut si noi una alta la viata noastra! da “a-mi” place ca ne-ntelegem…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.