G4Media.ro

Ludovic Orban: Cred că relația mea cu președintele Iohannis arată foarte bine.…

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban: Cred că relația mea cu președintele Iohannis arată foarte bine. Urmăriți cât de des luăm decizii împreună

Pentru că în presă s-a speculat că ar avea neînțelegeri cu președintele României, Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban a mențioant că, de fapt, are „o colaborare foarte apropiată”.

„Urmăriți cât de des luăm decizii împeună”, a spus Orban, într-o intervenție la Digi24.

Reamintim că peședintele Klaus Iohannis a izbucnit public, exprimându-și nemulțumirea cu privire la înțelegerea încheiată între Ministerul Afacerilor Interne și  BOR, care permitea accesul credincioșilor la biserici, în cele două zile de Paște, prin încălcarea prevederilor ordonanței militare.

Discursul lui Iohannis a lăsat să se înțeleagă că nici premierul Ludovic Orban și nici ministrul Marcel Vela nu i-au comunicat prevederile înțelegerii cu Biserica Ortodoxă.

Chestionat la Digi24 despre o eventuală ruptură a relației cu Iohannis – din pricina incidentului petrecut de Paște – premierul Ludovic Orban a subliniat că, dimpotrivă,  situația a arătat că „relația cu președintele este una apropiată”, pentru că s-a discutat și problema a fost rezolvată, astfel încât sărbătoarea Paștelor s-a desfășurat în condiții bune.

„Ce s-a întâmplat a arătat o relație foarte apropiată. În urma discuțiilor a aparut modificarea dispoziției respective. Am convenit asupra unei forme care să se încadreze rigurozității ordonanțelor. Iar în baza modificărilor, am avut o sărbătoare a Paștelor care s-a desășurat în condiții bune”, a spus Orban.

Premierul a adăugat că nici el n-a cunoscut „în integralitate” prima formă a protocolului semnat cu BOR, prezentată de ministrul Vala.

„Prima formă nu a fost cunoscută în integralitate nici de președinte nici de mine, deși, sigur că am discutat cu minsitrul. Ulterior am analizat  și cu specialiștii și am revenit asupra formei. În ciuda pozițiilor exprimate, a avertisementelor, Paștele s-au desfășurat în condiții bune”.

„Relația mea de colaborate cu președintele Iohannis este foarte apropiată, urmăriți cât de des colaborăm, cât de des luăm decizii împreună”, a mai spus Orban.

Sursa Foto: Inquam/ Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. mai frate, da cata putere armata are Romanica EDUCATA-NORMALA de bate cu pumnul in masa si NATO se supune

  2. Cât timp trebuie să mai suportăm gargara asta ieftină!

  3. Matriosca