G4Media.ro

Ludovic Orban anunță că va depune plângere penală împotriva ministrului de Externe,…

Ludovic Orban anunță că va depune plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu: Este revoltător, din nou îi umilesc pe frații, surorile, părinții, copiii și prietenii noștri din diaspora

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că va depune luni o plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, din cauza cozilor uriașe la care sunt nevoiți să stea românii din diaspora care vor să voteze la europarlamentare și la referendum.

”REVOLTATOR Din nou ii umilesc pe fratii, surorile, parintii, copiii nostri, prietenii nostri din diaspora. Nu ii vom ierta! Maine depunem plangere penala impotriva ministrului afacerilor externe”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

„Am luat decizia de a formula plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, şi împotriva celor care au fost implicaţi în organizarea votului în diaspora. Este revoltător, strigător la cer, cum sunt umiliţi românii, fraţii noştri din diaspora. Este revoltător că, după ceea ce s-a întâmplat în 2014, Guvernul şi MAE au premeditat să împiedice exercitarea dreptului de vot al românilor din diaspora. Toată lumea ştia că există o intenţie de prezenţă la vot masivă în toate ţările în care sunt români plecaţi la muncă în străinătate, în care sunt comunităţi de români. MAE a refuzat practic orice solicitare de creştere a numărului de secţii de votare. Chiar şi în condiţiile în care s-a mărit puţin numărul de secţii, nu a existat niciun fel de preocupare pentru a fluidiza derularea procedurii de vot”, a afirmat Orban, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a menţionat că a cerut echipei de jurişti a PNL să pregătească plângerea penală, care urmează să fie depusă în cursul zilei de luni.

„Numărul de cabine de vot a fost menţinut în mod deliberat foarte mic, astfel încât să se reducă la maximum numărul cetăţenilor români din diaspora care pot să îşi exercite votul. Cozile din aproape toate oraşele importante europene în care există secţii de vot arată cum Guvernul îşi bate joc de cetăţenii săi, arată cum este împiedicată exercitarea dreptului de vot, un drept fundamental al românilor la alegerile europarlamentare şi la referendumul convocat de preşedintele României. Am instruit toţi delegaţii noştri din secţiile de votare să intervină pe lângă preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare să facă tot ce este posibil pentru fluidizarea derulării procedurii de vot, astfel încât să se permită oricărui român care vrea să voteze să îşi exercite aceste drept fundamental. Ruşinos, penibil, revoltător! Frica celor care guvernează de români este de neacceptat, iar împiedicarea exercitării dreptului de vot constituie una dintre cele mai grave infracţiuni”, a susţinut preşedintele PNL.

Avertismentul liderului PNL vine după imaginile cu miile de români care stau la cozi uriașe pentru a vota în Olanda, Marea Britanie, Belgia, Germania sau Grecia.

Citește integral: VIDEO Cozi uriașe cu românii care așteaptă să voteze în Olanda, Italia, Grecia și Germania: Sute de oameni la Eindhoven, Amsterdam, Roma și Atena

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Ai mai depus și altădată plângeri și-a râs lumea de tine. Mai bine cauta-ti refugiu că mâine te zboară din fonctie PNL va lua sub 20 procente!

  • Ludovic se va ascunde sub fusta viorichii de rusinea procentelor pnl

  • Ma gandeam ca toate cozile astea de la urne in tara si in strainatate sunt pentru PSD.Tu ce crezi ?

  • O stii pe aia: cateii dintai turbeaza? Ia spune bobitza, doare? Sa vezi cand o merge dragutzu’ tau la parnaie. Mai este putin, sub 24 de ore. Tic-tac, tic-tac…

 2. Vot electronic
  Altfel cozi interminabile

 3. LO a ajuns de rasul lumii cu atatea amenintari de plangeri penale. Deja e ridicol.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.