G4Media.ro

Lucrătorii sezonieri au dreptul să plece la muncă în străinătate/ Șoferii de…

Lucrătorii sezonieri au dreptul să plece la muncă în străinătate/ Șoferii de camion nu trebuie să stea în izolare, dacă respectă câteva condiții

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis, sâmbătă, că lucrătorii sezonieri și transportatorii de mărfuri nu vor fi afectați de textele ordonanțelor militare intrate în vigoare până în prezent, dacă respectă niște condiții.

”Am primit o solicitare pentru un transport și am introdus un articol care va permite zboruri efectuate de toți operatorii pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România pentru alte state, cu avizul autorităților din țara de destinație”.

Ministrul a făcut referire și la transportatorii de mărfuri, care nu vor fi nevoiți să stea 14 zile în izolare la domiciliu la întoarcerea în țară, dacă aceștia nu prezintă simptome specifice infectării:

”Pentru că transportatorii sunt extrem de importanți în această perioadă, am stabilit pentru conducătorii transporturilor cu capacitatea mai mare de 2,4 tone, care nu prezintă simptome, că vor declara pe propria răspundere că își asumă unde vor putea fi contactați de autorități. Aceștia nu se vor izola la domiciliu, cu condiția să nu aibă simptome de infectare. Am luat o decizie care ajută traficul internațional: Pentru fluidizarea traficului în aceste puncte, conducătorii camioanelor de transport marfă nu vor mai completa declarațiile epidemiologice dacă vor monitoriza strict coridoarele de tranzit și punctele de trecere de la capete, fiind interzisă abaterea de la acestea. O regulă pentru ca polițiștii să poată identifica aceste camioane: La intrarea în țară, conducătorul auto este obligat să aplice pe parbriz un colant care va identifica acest tip de transport și șoferul fiind obligat să păstreze un formular de tranzit. Dacă nu respectă aceste lucruri, va intra în carantină 14 zile pe cheltuiala sa, iar camionul va fi preluat de un reprezentant al firmei care îl deține”, a transmis Vela.

sursa foto: Inquam Photos/ Tudor Costache

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.