G4Media.ro

Lucrările la tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu – Piteşti au ajuns la…

sursa foto: Facebook/ Asociatia Pro Infrastructura

Lucrările la tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu – Piteşti au ajuns la 45%. Termenul final pe acest tronson e 2027

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat vineri că lucrările la tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu – Piteşti, care include şi un tunel dublu de peste un kilometru lungime, au ajuns la 45%.

Lotul 4, Curtea de Argeș – Tigveni, are o lungime de 10 kilometri, este primul tronson de autostradă care se construiește în zona de munte și, totodată, primul lot cu tunel care întră în execuție, potrivit Economedia.

„Eu vreau să-i felicit pe constructori, sunt unii dintre cei mai buni constructori din România în acest moment. Nu doar că îşi fac treaba (…), ci şi devansează termenele, aşa cum au făcut şi Boiţa, pe lotul 1. (…) Pe acest tronson suntem undeva aproape de 45%, cea mai grea lucrare e legată de cele două tunele, s-a trecut de 50% pe cele două tunele ca lungime, sunt de 1,3 kilometri, la unul suntem peste 700 de metri, la celălalt în jur de 650 de metri”, a declarat Grindeanu, vineri, la Curtea de Argeş, unde a verificat stadiul lucrărilor la lotul 4.

El a spus că este „extrem de mulţumit” de modul în care se lucrează pe lotul 4, dar şi pe lotul 5 dintre Piteşti şi Curtea de Argeş.

„Pe Piteşti – Curtea de Argeş să ştiţi că este asfalt pe mai mult de 90% din traseu. Avem trei sau patru puncte critice, acele poduri, traversări unde se lucrează în acest moment şi unde mobilizarea este foarte bună. Dar, vă repet, pe toată lungimea de peste 30 de kilometri, de la Piteşti la Curtea de Argeş, pe acest lot 5 este asfalt aşternut în acest moment pe aproape 90%, dacă nu chiar mai bine de 90%”, a precizat ministrul.

Sorin Grindeanu şi-a exprimat convingerea că ambele loturi ar putea fi date în folosinţă înainte de termenele contractuale, care sunt 2025 pentru lotul 5 şi 2027 pentru lotul 4.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Loturile lăudate vor fi aproape inutile fără măcar o modernizare accelerată a DN73C Tigveni -RmValcea. Ani de zile vor fi folosite doar de localnici sa ajungă la piață la Piteşti