G4Media.ro

Lucrări pentru amenajarea abuzivă a unui drum în golul alpin, în Argeș…

Sursa foto: Facebook / Greenpeace Romania

Lucrări pentru amenajarea abuzivă a unui drum în golul alpin, în Argeș / Habitatul şi flora au fost distruse pe 2.000 mp

Habitatul şi flora sălbatică din zona alpină Muşeţica au fost distruse pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi din cauza unor lucrări realizate pentru amenajarea abuzivă a unui drum în golul alpin, informează, miercuri, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş, transmite Agerpres.

„În urma unei sesizări din partea unui reprezentant al Greenpeace România, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arefu au depistat două persoane care le-au relatat că excavează cu ajutorul unui buldoexcavator un drum de acces la o viitoare stână în zona Muşeţica, în golul alpin. În data de 18 iunie a.c., împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu şi ai Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, jandarmii argeşeni s-au deplasat în zona indicată. Aceştia au constatat existenţa unor lucrări de excavaţii, care au provocat degradarea/deteriorarea habitatului natural şi a florei sălbatice existente pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi”, arată sursa citată.

În urma celor constatate, jandarmii argeşeni au întocmit actele de sesizare pe numele proprietarului lucrărilor, un bărbat în vârstă de 58 de ani din comuna Corbeni, conform art. 52, alin. (1), lit. b şi c din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice.

Actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmeria Argeş încurajează cetăţenii să sesizeze orice activitate suspectă sau ilegală în ariile protejate la numărul de urgenţă 112 sau la cea mai apropiată unitate de jandarmerie. AGERPRES / (AS – autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Important este să aibă omul unde să facă mici când asculta manele la maxim!

    • Nu ca ar conta dar scrie în articol ca era pentru o stana. Probabil vrea omu sa-si facă și restaurant :))) doamne ce oameni.

    • Nu chiar! E vorba de un cioban care a vrut probabil sa-si faca drum de acces pentru o masina de teren. Din cate stiu, Varful Musetica (si zona Musetica) nu sunt incluse in vreun traseu turistic, putin probabil sa se aventureze pantofarii pe acolo.

    • @ Un habarnist – Corect… de aici trag concluzia sunt multi pe aici care nu citesc stirile pana la capat, se multumesc cu titlul.