G4Media.ro

Lucrarea de licență, înlocuită cu examen scris din 2024 la Facultatea de…

Universitatea din Bucuresti / Foto: unibuc.ro

Lucrarea de licență, înlocuită cu examen scris din 2024 la Facultatea de Litere a Universității din București pentru studenții de la programul de Comunicare

Studenții de la programul de Comunicare și Relații Publice (CRP) din cadrul Facultății de Litere a Universității din București, care sunt în anul III la ciclul de licență, vor susține în vară la finalizarea studiilor un examen scris, în locul lucrării de licență, după ce Senatul Universității din București a aprobat propunerea venită din partea Consiliului Departamentului de Științe ale Comunicării miercuri, 20 decembrie, potrivit surselor Edupedu.ro. Conform informațiilor noastre, se ia în calcul reintroducerea examenelor scrise și la programul de studii Limba și literatura română – o limbă modernă (LLR-LLM), care produce anual sute de potențiali viitori profesori de română și o limbă străină.

Studenții din anul III de la Comunicare și Relații Publice (CRP) ar fi fost informați despre modificarea parcursului de finalizare a studiilor și ar urma ca în iulie 2024 să susțină examenul scris în locul lucrării de licență.

În prezent, acest program de studii este singurul care își modifică forma de examen de finalizare a studiilor. Potrivit surselor Edupedu.ro, există discuții la nivelul Departamentelor de Studii Literare și de Lingvistică din facultate, iar profesorii din acestea ar urma să vină anul viitor în Consiliul facultății cu propuneri de modificare în modalitatea de finalizare a studiilor pentru studenții de la Limba și literatura română – o Limbă și literatură modernă (LLR-LLM). Schimbarea pentru LLR-LLM s-ar putea produce odată cu sesiunea de finalizare de studii din anul 2025.

În ceea ce privește studenții de la Litere, programul de studii de licență LLR-LLM, o soluție discutată ar fi ca studenții să susțină un examen scris de structura limbii și unul de literatură la limba română (A) și, la limba modernă (B), examen scris la una din disciplinele de practica limbii (Texte, Traduceri).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...