G4Media.ro

Lucian Romașcanu, după retragerea lui Cătălin Cîrstoiu: ”Nu a reușit să ducă…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Lucian Romașcanu, după retragerea lui Cătălin Cîrstoiu: ”Nu a reușit să ducă această luptă pe măsura atacurilor/ Aștept disecarea pe Piedone sau Nicușor Dan, că domnul Cîrstoiu nu mai e”

Senatorul PSD Lucian Romașcanu a declarat, marți dimineață, după retragerea lui Cătălin Cîrstoiu:

  • ”Am avut un doctor bun, un candidat care putea face diferența în București. Din păcate nu a reușit să ducă această luptă pe măsura atacurilor pe care le-a avut. Politica are și această latură de a ataca, a strica. Niciodată să nu spui niciodată. Domnul Cătălin Cîrstoiu nu are nicio problemă de nicio culoare, nici de integritate, nimic (…) Vreau acum să văd toată analiza, disecarea pe Piedone, care și-a pus rudele la primărie, sau Nicușor Dan, care și-a plătit amenda din banii primăriei, că domnul Cîrstoiu nu mai este”.

Context

Medicul Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria București a fost a doua candidatură independentă eșuată a coaliției PSD-PNL, după ce fosta șefă a reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, s-a retras din fruntea listei pentru europarlamentare.

De altfel, premierul Marcel Ciolacu a și declarat public, în urmă cu câteva zile, în timp ce discuțiile despre menținerea lui Cătălin Cîrstoiu erau în plină desfășurare, că ”perioada de independență a apus”.

Discuțiile despre retragerea lui Cîrstoiu s-au amplificat după ce medicul a ajuns în centrul unui scandal mediatic, după investigațiile HotNews care arătau că acesta ar fi dat consultații și la clinica pe care o deține cu soția, în timp ce era managerul unui spital de stat. Medicul nu a reușit să lămurească toate întrebările ridicate de presă, ba, dimpotrivă, cu fiecare apariție în presă scandalul și nelămuririle se amplificau.
Ramona Chiriac a fost primul candidat independent propus de coaliția PSD-PNL să deschidă lista pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie care s-a retras, în 21 martie. Aceasta a invocat ”motive personale” și s-a retras de pe lista euro la 10 zile după ce a fost anunțată de coaliție.

Cătălin Cîrstoiu a fost retras la o lună și trei zile după ce a fost anunțat candidatul coaliției PSD-PNL pentru Primăria București. Nominalizarea sa a venit după o lungă perioadă de alte nume și scenarii vehiculate pentru Primăria Capitalei.

După nominalizare, Cătălin Cîrstoiu a declarat că nu a fost sondat de partide înainte să fie propus, iar acesta a devenit subiectul principal discutat în presă din cauza declarației de avere, a câtorva secvențe nefericite din campanie (ex: singur în metrou), dar și a informațiilor pe surse care au început să circule relativ repede, referitor la o posibilă retragere din cauza procentelor slabe din sondaje.

PSD și PNL au decis, la primele ore ale zilei de marți, să aibă fiecare candidat la primăria Capitalei: Gabriela Firea, respectiv Sebastian Burduja, au declarat pentru G4Media.ro surse politice de la vârful coaliției.

Partidele au decis să renunțe la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu cu șapte zile înainte de expirarea termenului la care pot fi înregistrate candidaturile. Firea și Burduja și-au exprimat intenția de a candida înainte de a fi desemnat medicul Cătălin Cîrstoiu. Firea figurează pe locul trei pe lista comună de la europarlamentare.

Publicitate electorală

Liderii PSD și PNL au luat decizia după aproape 14 ore de negocieri.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Carstoiu nu mai e, da’ lasă că vine ea firea.

  2. Pai ND e disecat de 3 ani la toate latrinele tv….

  3. Nu ar spune nici picați cu ceară că motivul pentru care Carstoiu a fost îngropat în sondaje nu este faptul că nu a răspuns atacurilor, ci că nu avea cum să combată adevărul evident!