G4Media.ro

Lovitură pentru Donald Trump din partea propriului partid: Senatul, dominat de republicani,…

Lovitură pentru Donald Trump din partea propriului partid: Senatul, dominat de republicani, a respins declararea „urgenţei naţionale”, ce ar fi permis finanţarea zidului de la graniţa cu Mexicul

Senatul american controlat de republicani a respins joi declararea de către preşedintele Donald Trump a stării de urgenţă naţională, care ar fi permis finanţarea zidului pe care acesta a promis de mai multă vreme să-l construiască la graniţa cu Mexicul, informează AFP, Reuters şi dpa, preluate de Agerpres.

Votul final de joi a fost 59 la 41, 12 republicani alăturându-se democraţilor în camera superioară a legislativului american. Rezoluţia a fost deja adoptată de Camera reprezentanţilor, iar întrucât Trump a afirmat că va recurge la dreptul de veto împotriva ei, textul va merge acum la Casa Albă.

Ar fi prima dată când Trump foloseşte dreptul de veto de la învestirea sa, la începutul lui 2017.

„VETO!” – a transmis joi pe Twitter preşedintele american Donald Trump, într-un răspuns pe cât de prompt şi laconic pe atât de previzibil la votul din Senat.

Trump a asigurat într-un al doilea mesaj pe Twitter că „se grăbeşte” să opună dreptul său de veto „acestei rezoluţii de inspiraţie democrată”.

Liderul de la Casa Albă a anunţat joi dimineaţa, tot pe Twitter, că este „pregătit de veto, dacă va fi necesar”.

Oponenţii lui Trump din Congres nu dispun de super-majoritatea de două treimi din ambele Camere necesară pentru a respinge veto-ul prezidenţial

Donald Trump a anunţat la 15 februarie că va declara „urgenţă naţională” pentru a finanţa zidul pe care l-a promis la frontiera cu Mexicul, procedură excepţională care îi permite teoretic să ocolească Congresul pentru a debloca fonduri federale – în special destinate Pentagonului – în scopul ridicării zidului pe care-l doreşte împotriva imigraţiei clandestine.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. :), el credea ca poate invirti lumea in jurul degetului, si daca mai luam in calcul ca aceasta a fost promisiunea sa majora din campania electorala atunci Trump este zero, nulitate care nu poate face nimic, doar posta twitturi de rahat si injura jurnalistii. totusi exista o posibilitate: sa-si vinda toate imobilele si cu banii sa-si construiasca acel zid

  2. Trump impotriva tuturor. Nebunul va merge pana la capat.

  3. si inca una, cind merge vorba de votat sanctiuni impotriva lui Putin, atunci Trump saboteaza aceste voturi, sa ii fie lectie pe viitor sa fie solidar cu colegii si la bine si la rau, nu cum ii convine lui

  4. Bob, acum e momentul, lumea s-a prins că umblă cu cioara vopsită, tot ce trebuie să faci e să-l prinzi cu cioara interpretând rolul de alb porumbel al păcii…!

  5. SUA, ţara-n care președintele (fie el chiar al statului, nu al Camerei Deputaţilor) nu este deasupra partidului iar aleșii respectă întâi legea și APOI abia hotărîrile de partid. De aceea este și va fi SUA puternică. Cum scria Amos Oz: „în America nimeni nu are un văr la poliţie” – toată lumea știe că Legea este deasupra tuturor.
    P.S. Credeţi că partidul îi va exclude pe senatorii care au votat împotriva „îndeplinirii programului de guvernare” – zidul, a cărui construire a fost promisă în timpul campaniei? Eu pariez că nici măcar nu se va pune în discuţie!

  6. Gardul lui Trump va fi a opta minune a lumii moderne.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.