G4Media.ro

Lovitură de stat în Guineea / Președintele, reținut de forțele speciale /…

Sursa foto: Twitter / James Gondi

Lovitură de stat în Guineea / Președintele, reținut de forțele speciale / Naționala de fotbal a Marocului, blocată în această țară

Capitala Guineei, Conakry, a fost cuprinsă de haos duminică, după ce ofiţeri din forţele speciale au anunţat că l-au capturat pe preşedintele Alpha Conde şi că au dizolvat principalele instituţii ale statului vest-african, anunță Agerpres care citează AFP şi DPA. Situaţia este tensionată în special în districtul Kaloum, unde se află palatul prezidenţial.

Ambasada Regatului Unit în Guineea a scris pe Facebook că în mai multe zone ale capitalei Guineei au loc schimburi de focuri de armă. Preşedintele Alpha Conde, în funcţie din 2010, şi-a asigurat anul trecut un al treilea mandat, după ce a fost adoptat un amendament controversat la constituţie. Votul din parlament fusese precedat de luni întregi de tensiuni politice şi proteste violente în ţară.

Meciul dintre Guineea și Maroc din preliminariile Campionatului Mondial din 2022 dintre Guineea și Maroc, care trebuia să se joace duminică a fost anulat din cauza loviturii de stat. Fotbaliștii marocani sunt în afara oricărui pericol, iar delegația în frunte cu Vahid Halilhodzic încearcă acum să se întoarcă în Maroc cât mai curând posibil, anunță L’Equipe. „Ne așteaptă un avion, dar nu avem voie să plecăm. Și pentru a ajunge la aeroport durează 45 de minute, o oră. Când auzi împușcături afară, siguranța nu este garantată 100%”, a declarat antrenorul marocanilor, Vahid Halilhodzic.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...