G4Media.ro

Los Angeles vrea interzicerea persoanelor nevaccinate în interiorul instituțiilor publice / Profesorii,…

Los Angeles vrea interzicerea persoanelor nevaccinate în interiorul instituțiilor publice / Profesorii, personalul şi elevii cu vârsta de cel puţin 12 ani sunt obligați să se vaccineze până în 15 octombrie

Autorităţile din Los Angeles sunt pe cale să interzică săptămâna viitoare accesul persoanelor nevaccinate pentru Covid-19 în majoritatea spaţiilor publice interioare din al doilea mare oraş din Statele Unite, aceasta fiind una dintre cele mai severe măsuri luate până acum în pandemia noului coronavirus, transmite News.ro, care citează Reuters.

Toţi membrii Consiliului Municipal, cu o singură excepţie, prezenţi la o şedinţă de miercuri au susţinut ordonanţa de urgenţă propusă, care va impune prezentarea dovezii vaccinării pentru a intra în restaurante, baruri, centre comerciale, săli de sport şi alte spaţii interioare.

”M-am săturat de mocofanii care intră la Trader Joe’s (magazin alimentar) refuzând să poate o mască”, a afirmat consilierul Paul Kerkorian în remarci furioase.

”M-am săturat de oamenii care vor să politizeze atât de mult această problemă încât şi-au pierdut orice urmă de civilizaţie în societatea noastră”, a mai spus acesta.

Dacă propunerea va fi aprobată săptămâna viitoare, aşa cum este de aşteptat, Los Angeles se va alătura oraşelor San Francisco şi New York, între oraşele mari care cer vaccinarea pentru activităţile economice în spaţii închise. Noua regulă ar intra în vigoare în noiembrie.

Liderii politici din Statele Unite, conduşi de preşedintele democrat Joe Biden, au amplificat presiunile asupra persoanelor  nevaccinate, în ultimele săptămâni.

Legile care impun prezentarea dovezilor de vaccinare sunt profund controversate în Statele Unite, mulţi americani criticându-le ca fiind neconstituţionale şi autoritare.

Majoritatea din Consiliul Municipal din Los Angeles a fost pregătită să voteze în favoarea măsurii dovezii vaccinului miercuri Consilierii au fost frustraţi în acest efort de membrul consiliului Joe Buscaino, care, pentru că s-a abţinut, a împiedicat aşa-numitul ”consimţământ unanim”.

Buscaino a declarat că obligativitatea vaccinării nu poate fi pusă în aplicare, el citând un raport al Departamentului de Construcţii şi Siguranţă al oraşului, potrivit căruia acesta nu este echipat pentru a prelua un astfel de rol de aplicare a legii.

Districtul şcolar unificat al comitatului Los Angeles a emis un ordin prin care impune ca toţi profesorii, personalul şi elevii cu vârsta de cel puţin 12 ani să fie vaccinați până pe 15 octombrie, cu excepţia cazului în care pot obţine o scutire religioasă sau medicală.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter