G4Media.ro

Londra acuză ”confiscarea inacceptabilă” a două nave de către Iran în strâmtoarea…

Londra acuză ”confiscarea inacceptabilă” a două nave de către Iran în strâmtoarea Ormuz/ UPDATE Cel de-a doilea petrolier sechestrat a fost eliberat

Guvernul britanic a denunţat vineri „confiscarea inacceptabilă a două nave”, una britanică şi una liberiană, de către Iran, transmite Agerpres.

  • UPDATE 1.00: Proprietarul britanic al celui de-al doilea petrolier sechestrat vineri de iranieni în Golf, Mesdar, sub pavilion liberian, a anunţat că nava a fost eliberată, notează AFP. „Comunicaţiile au fost restabilite cu nava. Comandantul a confirmat că gărzile înarmate au părăsit-o şi că nava este liberă să îşi continue drumul. Toţi membrii echipajului sunt teferi şi nevătămaţi”, a explicat compania Norbulk Shipping într-un comunicat.

„Sunt extrem de preocupat de confiscarea a două nave de către autorităţile iraniene în Strâmtoarea Ormuz”, a declarat şeful diplomaţiei de la Londra, Jeremy Hunt, într-un comunicat, acuzând „confiscările inacceptabile”.

Este vorba despre o navă britanică şi alta „sub pavilion liberian”, a precizat el.

Pe de altă parte, Statele Unite au denunţat vineri „escaladarea violenţei” de către Iran, după ce Gardienii Revoluţiei iraniene au anunţat că au „confiscat” un petrolier britanic în strâmtoarea Ormuz.

Preşedintele american, Donald Trump, le-a dat de înţeles jurnaliştilor prezenţi la Casa Albă că Teheranul ar fi confiscat încă o navă.

„Ar putea fi una, ar putea fi două”, a declarat el, fără să ofere mai multe detalii.

Potrivit canalului CNN, citând un responsabil american, Iranul a sechestrat încă un petrolier britanic, sub pavilionul Liberiei, MV Mesdar.

Donald Trump a subliniat că Statele Unite „vor face schimb de informaţii” şi „vor acţiona împreună cu Marea Britanie” pe tema petrolierului britanic.

„Este pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână când Marea Britanie este luată ca ţintă de escaladarea violenţei de către regimul iranian”, a afirmat vineri seară purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, Garett Marquis, într-un comunicat.

Citește și

Gardienii Revoluției din Iran au sechestrat un vas britanic în strâmtoarea Ormuz/ Măsura a fost luată în ziua în care a fost prelungită imobilizarea petrolierului iranian în Gibraltar

Sursa Foto: seatrade-maritime.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Pirateria iraniana poate fi stopata prin razboi mondial.

    • pentru ca afganistanu, vietnamu, irak, siria, toate au fost rezolvate prin razboi mondial nu?
      Nu o sa se bage nimeni pentru Iran pentru ca ii una din fortele ce ar putea provoca o problema pentru oricare din puteriile lumii care bat palma pe ascuns sa se scape de ei, asa cum e traditional.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.