G4Media.ro

Gardienii Revoluției din Iran au sechestrat un vas britanic în strâmtoarea Ormuz/…

Gardienii Revoluției din Iran au sechestrat un vas britanic în strâmtoarea Ormuz/ Măsura a fost luată în ziua în care a fost prelungită imobilizarea petrolierului iranian în Gibraltar

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat vineri seară că au „confiscat” un petrolier britanic, Stena Impero, în strâmtoarea Ormuz, relatează AFP.

Nava a fost arestată de forţa navală a Gardienilor Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional”, la cererea „Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormozgan”, indică un comunicat al Sepahnews, site-ul de internet al Gardienilor Revoluţiei.

Stena Impero „a fost dus până la ţărm după confiscare şi cedat Autorităţii pentru ca să poată începe procedura legală şi ancheta”, au adăugat Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice în acest scurt comunicat.

Anunţul privind confiscarea Stena Impero survine la câteva ore după ce Curtea Supremă din Gibraltar a decis să prelungească cu 30 de zile imobilizarea petrolierului iranian Grace 1.

Nava a fost sechestrată pe 4 iulie de către autorităţile lui Gibraltar, teritoriu situat în extremitatea sudică a Spaniei, care aveau suspiciuni că nava urma să transporte ţiţei în Siria cu încălcarea sancţiunilor Uniunii Europene împotriva Damascului.

Teheranul a negat această acuzaţie şi a denunţat un act de „piraterie” faţă de nava încărcată cu 2,1 milioane de barili de ţiţei.

Marţi, ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei a declarat că Iranul „nu va lăsa această răutate fără răspuns”.

„Vom răspunde la momentul şi în locul oportun”, a adăugat el fără a furniza mai multe amănunte.

Sursa: Agerpres

Foto: Nave din dotarea Gardienilor Revoluției din Iran/ Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.