G4Media.ro

Locuitorii din Sectorul 3 care deţin câini de rasă comună sau metişi…

Sursa foto: Pixabay / LUM3N

Locuitorii din Sectorul 3 care deţin câini de rasă comună sau metişi ai acestora îi pot microcipa şi steriliza gratuit

Locuitorii care deţin câini de rasă comună sau metişi ai acestora îşi vor putea microcipa şi steriliza gratuit patrupedul, a anunţat, vineri, Primăria Sectorului 3, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 3 transmis AGERPRES, acţiunile fac parte din cadrul unui program ce a fost recent aprobat de Consiliul Local al Sectorului 3 şi va fi implementat pe parcursul acestui an.

În baza programului, s-au stabilit mai multe etape, respectiv etapa de comunicare, informare şi conştientizare a cetăţenilor, referitoare la necesitatea înregistrării, microcipării şi sterilizării câinilor pe care îi deţin, etapa de verificare a înregistrării câinilor deţinuţi de persoane fizice cu domiciliul/reşedinţa în Sectorul 3 şi microciparea câinilor care, la momentul identificării, nu sunt înregistraţi în RECS (Registrul Electronic al Câinilor de Companie) şi etapa de sterilizare gratuită a câinilor din rasa comună şi a metişilor acestora, deţinuţi de persoane fizice cu domiciliul/reşedinţa în Sectorul 3.

Conform comunicatului, programul se va desfăşura cu sprijinul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti (DSVSA), Serviciului de Poliţie Canină, Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi a altor instituţii/structuri asociative abilitate.

Pentru asigurarea respectării principiilor de legalitate şi transparenţă, se va solicita suportul asociaţiilor şi fundaţiilor pentru protecţia animalelor participarea benevolă la acţiunile şi activităţile desfăşurate, menţionează sursa citată.

„Microciparea este procesul prin care este inserat un dispozitiv electronic, de mici dimensiuni. Acesta conţine informaţii relevante despre câine şi stăpânul său, cum ar fi numele proprietarului, adresa şi numărul de contact. Prin intermediul acestui microcip, autorităţile pot identifica şi localiza câinii în cazul în care aceştia se pierd sau sunt implicaţi în situaţii de risc”, explică Primăria Sectorului 3.

Citește și: Poliţiştii au găsit un adăpost de câini improvizat în Hunedoara / 70 de animale au fost salvate, iar 20 au fugit într-o pădure

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...