G4Media.ro

Locuitorii din Hong Kong comemorează represiunea sângeroasă din Piaţa Tiananmen, în ciuda…

Locuitorii din Hong Kong comemorează represiunea sângeroasă din Piaţa Tiananmen, în ciuda interdicției impuse pentru prima dată în 30 de ani

Locuitorii din Hong Kong găsesc soluții pentru a comemora represiunea sângeroasă din Piaţa Tiananmen, interzisă pentru prima dată în 30 de ani, transmite BBC.

În mod normal, zeci de mii de oameni marchează acest moment în Hong Kong și vin pe insulă pentru a aduce un omagiu victimelor intervenţiei armatei chineze de la 4 iunie 1989.

Însă în acest an, când Beijingul a propus o nouă lege a securității, comemorarea a fost interzisă din motive de sigurață impuse în criza coronavirus.

În ciuda faptului că poliția a declarat mediei locale că 3000 de ofițeri vor fi detașați pentru a opri micile comemorări, Alianța Hong Kong, care organizează evenimentul în fiecare an, a publicat un calendar pentru o comemorare la domiciliu.

Ei cer populației să aprindă o lumânare la ora 20:00, indiferent unde se vor afla, după care să țină un minut de reculegere, de cântece și de scandare de sloganuri.

De asemenea, Alianța Hog Kong vrea să trimită delegați în Piață, strânși în grupuri mici, care să respecte distanțarea socială. În Hong Kong sunt acceptate grupurile de până la opt persoane.

„Nu văd de ce guvernul consideră reuniunile politice inacceptabile, din moment ce a dat undă verde redeschiderii şcolilor şi altor locuri, precum barurile de karaoke şi piscinelor”, le-a spus jurnaliştilor Lee Cheuk-yan, preşedinte al Alianţei de susţinere a mişcărilor patriotice democratice din China, care organizează comemorarea din 1990.

Însă poliția a declarat pentru South China Morning Post că dacă grupurile vor veni pentru același scop, vor fi înlăturate din piață.

De asemenea, mai mulți activiști pro-democrație au marcat momentul miercuri seară, în afara unei închisori din Hong Kong.

Citește și Marea Britanie ar putea oferi pașapoarte și acces la cetățenia britanică pentru 3 milioane de locuitori din Hong Kong, dacă China nu va renunța la legea securității naționale

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Noi nu comemoram revolutia din 89 in care armata si-a ciuruit poporul!
    Criminalii de atunci sunt de peste 20 de ani la pensie, se bucura de un statut special, au pensii speciale de peste 5000 lei net pe luna! Au in continuare statut social, gradele intacte, chiar mai mari!

    Criminalii din armata romana traiesc bine merci, traiesc in lux si au multiple proprietati !
    Asta e justitia romana, si vor respectul nostru! Nicidecum! Au facut pact cu criminalii si cu hotii din clasa politica romaneasca de dupa 89, ei primind beneficii salariale etc

  2. S-a dat jos ala din tanc si i-a pus genunchiul pe gat pietonului. Opt minute si 46 de seconde l-a chinuit.

    Stiati ca, la ora aceea, tancurile incercau sa se retraga din piata?