G4Media.ro

Locatarii unui bloc din Hunedoara riscă amenzi de 20.000 de lei pentru…

Locatarii unui bloc din Hunedoara riscă amenzi de 20.000 de lei pentru că aruncă gunoiul pe geam/ Primarul: Suntem toleranţi cu familiile nevoiaşe, dar nu putem tolera astfel de situaţii

Locatarii unui bloc social din municipiul Hunedoara riscă amenzi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei pentru că nu respectă normele de conduită civică şi aruncă gunoiul pe geam sau nu îl depozitează în mod corect, administraţia locală fiind nevoită să intervină pentru strângerea a zeci de metri cubi de resturi care se adună în vecinătatea sau în spatele imobilului.

În urma unei expertize tehnice, blocul G2, de pe strada Mureşului, din Hunedoara, a fost propus la demolare pentru că nu mai prezintă siguranţă în exploatare, însă acest lucru poate fi realizat doar la momentul în care locatarii imobilului vor fi relocaţi în alte locuinţe sociale.

„Primăria municipiului Hunedoara nu doreşte să lase în stradă zeci de oameni, printre care mulţi copii mici, acum, la început de iarnă. Însă şi aceşti oameni trebuie să dovedească faptul că merită să mai fie găzduiţi o vreme în Blocul G2, de pe strada Mureşului, până când se vor găsi alte locuinţe sociale pentru fiecare.

În perioada următoare, zona va fi atent supravegheată de Poliţia Locală şi cine va fi depistat că depune deşeuri în mod neconform, va fi amendat conform legii. Iar amenzile pleacă de la 10.000 de lei şi pot ajunge până la 20.000 de lei. Suntem toleranţi cu familiile nevoiaşe, dar nu putem tolera astfel de situaţii”, a menţionat, sâmbătă, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, pe pagina sa de Facebook.

Pentru a şasea oară în acest an, Primăria municipiului Hunedoara a fost nevoită să vină în sprijinul operatorului de salubritate regional pentru a curăţa zecile de metri cubi de gunoi care se tot adună atât în jurul punctului de colectare cât şi în spatele imobilului.

„Şi, pentru ca limitele absurdului să fie în întregime depăşite, aceiaşi cetăţeni care produc mizeria din jurul blocului sunt cei care fac reclamaţii pe tema gunoaielor de aici, inclusiv la Garda de Mediu”, notează autorităţile locale din municipiul Hunedoara.

Locatarii blocului au fost avertizaţi, în mai multe rânduri, că pot primi amenzi mari dacă mai aruncă gunoiul la întâmplare. Autorităţile arată însă că fenomenul persistă, iar în spatele clădirii reapar, periodic, mormane imense de deşeuri, multe dintre acestea aruncate direct de pe geamurilor locuinţelor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Avem comune în care hoții de lemne sau cei scandalagii au amenzi de zeci de mii de lei. Și ce dacă? Le plătește cineva? CURTEA CONSTITUȚIONALĂ a spus că nu se pot opri bani din ajutoarele sociale. Trece timpul și se șterg. Pentru categoria asta de oameni soluția e transformarea amenzilor în închisoare.

 2. cu stiri ca aceasta iti dai seamna cat de competente sunt autoritatile in ziua de azi cand vine vorba de cazuri sociale.

  • Cazurile sociale care fac asta trebuie batute cu batul ca in India!
   Pus o camera si filmat cum l-ai prins ca arunca pe geam dat afara in strada sa doarma in canal!

 3. Viața la țară. Roma Magna. Primari, vice-primari, consiglieri, agenții de protecția mediului, câtă frunză, câtă iarbă. Idem în sute, mii de alte așa zise localități. Mai e mult până departe.
  Dar când oamenii fără meserie umplu spațiul public, nimic bun de sperat.

 4. auzi ca cetateni….ha,ha
  scosi afara si sa mearga unde ,,si-a dus mutu iapa”
  blocul pus la pamint,