G4Media.ro

Lobbyiştii ruşi au interdicţie de intrare în Parlamentul European. Metsola: „Nu trebuie…

Sursa foto: © European Union 2022 - Source : EP / Daina LE LARDIC

Lobbyiştii ruşi au interdicţie de intrare în Parlamentul European. Metsola: „Nu trebuie să le acordăm niciun spaţiu pentru a-şi răspândi propaganda şi relatările toxice şi false despre invadarea Ucrainei”

Lobbyiştii ruşi au interdicţie de intrare în Parlamentul European, a anunţat joi preşedinta legislativului comunitar, afirmând că Europa trebuie să se protejeze de influenţa Kremlinului şi de propaganda privind războiul din Ucraina, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Rusia a invadat Ucraina în urmă cu peste trei luni, atacând oraşe şi infrastructura civilă şi declanşând mai multe runde consecutive de sancţiuni ale UE împotriva Moscovei.

„Cu efect imediat, reprezentanţii companiilor ruse nu mai au permisiunea de intrare”, a anunţat Roberta Metsola pe Twitter. „Nu trebuie să le acordăm niciun spaţiu pentru a-şi răspândi propaganda şi relatările toxice şi false despre invadarea Ucrainei”, a adăugat ea.

Grupul Renew Europe din PE a salutat decizia drept „o lovitură pentru maşina rusească de propagandă de stat”, care „va reduce capacitatea lobbyiştilor belicoşi ai Rusiei de a influenţa politicienii şi politicile UE”.

Sursa foto: © European Union 2022 – Source : EP / Daina LE LARDIC

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Locul rusiei este in Asia, sub aripa „ocrotitoare” a Chinei. Noua Cortina de Fier ce se construoeste trebuie sa fie impermeabila.