G4Media.ro

Lloyd Austin, aflat în Singapore: SUA nu pot fi în siguranţă decât…

Sursa foto: Facebook / Lloyd J. Austin

Lloyd Austin, aflat în Singapore: SUA nu pot fi în siguranţă decât dacă şi Asia este în siguranţă / Secretarul american al Apărării a avut o întâlnire și cu omologul chinez Dong Jun

Statele Unite „nu pot fi în siguranţă decât dacă şi Asia este în siguranţă”, a declarat sâmbătă secretarul american al apărării, Lloyd Austin, la Singapore, subliniind că regiunea Asia-Pacific rămâne „o prioritate” pentru Washington, potrivit AFP, transmite Agerpres.

Lloyd Austin a vorbit la o zi după discuţiile rare avute cu omologul său chinez Dong Jun, descrise ca fiind „pozitive” de un purtător de cuvânt de la Beijing.

„Statele Unite nu pot fi în siguranţă decât dacă şi Asia este în siguranţă, şi de aceea Statele Unite şi-au menţinut mult timp prezenţa în această regiune”, a declarat Austin la Dialogul Shangri-La, un forum anual de apărare organizat până duminică şi devenit un barometru al relaţiilor China-SUA în ultimii ani.

În ciuda conflictelor din Europa şi Orientul Mijlociu, regiunea Indo-Pacific „rămâne teatrul de operaţiuni prioritar” pentru Statele Unite, a adăugat el.

Statele Unite încearcă să-şi consolideze alianţele şi parteneriatele în regiunea Asia-Pacific, în special cu Filipine, în contextul în care încearcă să contracareze puterea şi influenţa militară tot mai mari ale Chinei.

Forumul, la care participă mulţi oficiali din domeniul apărării din întreaga lume, vine la o săptămână după exerciţii militare majore conduse de China, în care nave de război şi avioane de luptă chineze au încercuit Taiwanul, a cărui suveranitate este revendicată de Beijing.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează