G4Media.ro

VIDEO Viorica Dăncilă: Nu voi utiliza grațierea pentru persoanele condamnate pentru corupție…

VIDEO Viorica Dăncilă: Nu voi utiliza grațierea pentru persoanele condamnate pentru corupție / Despre 10 august: Am văzut că nu a fost o lovitură de stat / Purtătorul de cuvânt al PSD a șicanat jurnaliștii

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat joi, într-o nouă conferință de presă de campanie, că nu va utiliza grațierea pentru persoanele condamnate pentru corupție. 

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la finalul lunii mai la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de corupție.

În ceea ce privește Dosarul 10 august, Dăncilă a spus că, deși inițial a avut impresia că mitingul diasporei seamănă cu o lovitură de stat, ”a văzut apoi că nu a fost lovitură de stat” și că așteaptă decizia instanței.

Valeriu Steriu, purtătorul de cuvânt al PSD, a șicanat jurnaliștii care insistă să primească răspunsuri concrete la întrebările pe care le pun, încercând să îi întrerupă sau să-i împiedice să pună noi întrebări.

Întrebări din partea jurnaliștilor:

 • Q: Ați citit raportul Jandarmeriei în cazul 10 august?
  A: Am mai răspuns legat de 10 august. Eu cred că nu trebuie să venim noi cu scenarii, haideți să vedem ce va spune justiția.
 • Q: Raportul l-ați citit?
  A: O parte din ce s-a desecretizat vine în sprijinul celor spuse înainte.
 • Q: Vă mențineți părerea că pe 10 august a fost lovitură de stat?
  A: Cred că entitățile menționate în raport trebuie să dea aceste răspunsuri. Da, am spus că seamănă cu o lovitură de stat pentru că s-a încercat intrarea în Palatul Victoria. Am văzut apoi că nu a fost lovitură de stat. Am răspuns legat de evenimentele din 10 august și cred că e corect să vedem ce spune justiția.
 • Q: Ați vorbit de trei obiective ferme – Euro, Schengen, Visa Waiver. Vă asumați un calendar?
  A: Îmi doresc să le îndeplinesc în primul an de mandat. Nu toate. Aderarea la euro – am făcut o comisie cu președintele BNR și am stabilit ca termen anul 2024. Pentru fiecare puncte sunt necesare îndeplinirea unor criterii
 • Q: Aderarea la Schengen, care e calendarul?
  A: În primul an de mandat. E o decizie politcă, se pare că președintele nu a fost preocupat de acest lucru, a dezinformat de fiecare dată
 • Q: Cum comentați informația falsă potrivit căreia mâine erați chemată la DNA?
  A: E pe jumătate falsă. Imediat vă explic. Am spus acum câteva zile că toți cei care au candidat împotriva lui Iohannis au avut dosare penale. După turul 1, pe 15 noiembrie, a fost depusă o plângere împotriva mea. DNA a spus că nu mă cheamă mâine, dar nu că nu ma va invita luni, marți sau altă dată. De invitat la DNA în urma acestei plângeri cu sigranță mă vor chema. Probabil mulți din echipa lui Iohannis ar fi vrut ca mâine să mă cheme, sau chiar duminică, să nu se mai voteze
 • Q: Care este teorema lui Pitagora?
  A: Am spus că nu voi mai răspunde la asemenea întrebări, ne vom concentra pe probleme politice. Dar pentru că iar o să se spună că nu știu, vă voi răspunde: Suma pătratelor catetelor e egală cu pătratul ipotenuzei
 • Q: Ați scris că pădurile sunt prima prioritate de președinte. De ce nu au fost prioritate ca premier?
  A: Poate s-a uitat de radarul pădurilor. Poate ați uitat de prietenul lui Iohannis, principalul factor al distrugerilor. Ar trebui să planteze foarte mulți copaci ca să repare ce a făcut firma prietenului austriac. Noi am încercat să facem mult mai multe lucruri, dar e nevoie de consens și dialog. Acest subiect e foarte important, iar tema o preiau de la Mircea Diaconu, o temă de suflet pentru mine, viitorul copiilor e mult mai important
 • Q: Doina Pană lăsase pregătit un proiect care prevedea urmărirea hoților de lemne. De ce nu a fost implementat?
  A: Întrebați-o pe Doina Pană de ce nu a fost implementat? Guvernul Cioloș trebuia să-l implementeze. Eu cred că noi am făcut tot ce puteam face
 • (Valeriu Steriu, purtătorul de cuvânt al PSD, șicanează jurnaliștii care insistă să primească răspunsuri concrete la întrebările pe care le pun, încercând să îi întrerupă sau să-i împiedice să pună noi întrebări)
 • Q: Spuneați că vilele de protocol ale președintelui vor fi deschise pentru copiii orfani. De ce nu ați făcut asta ca premier?
  A: Am făcut acest lucru. Nu am spus public. Sunt copii bolnavi de sindromul Down și cărora eu personal le-am asigurat necesarul de lactate, am făcut aceste lucruri de suflet. Oamenii care fac lucruri bune nu vin să se laude cu ele.
 • Q: Cine a cerut jacuzzi pentru vila de la Neptun?
  A: În nici un caz eu. Nu-mi trebuie nici piscină, nici jacuzzi, îmi place să înot în mare
 • Q: Ați spus că PSD nu a promovat fake news în campanie. Vă asumați acest mesaj de pe FB, o scrisoare din partea dvs în care se arată că … ”Luptăm pentru ca Iohannis să nu vă ia ultimii bani de medicamente”
  • A: Nu. Eu nu am venit niciodată cu o dezinformare. Cred că omul care a venit cu cele mai multe e Iohannis.
 • Q: Iată o postare a doamnei Vasilescu: reduceri de 25% la pensii și salarii. Și PSD Teleorman scrie de președintele cu casca în ureche, dar și cu tăierile de salarii.
  A: Nu le transmit eu. E democrație, fiecare poate să-și expună punctul de vedere. Asta nu înseamnă că e opinia unui partid. S-a spus în aceeași zi că am și eu cască, prompter, s-a văzut că nu. Dar asta nu înseamnă că e opinia întregului partid. Este opinia lor personală, nu a partidului. Dacă veneam cu un comunicat din partea partidului, atunci era opinia partidului. În rest, fiecare membru de partid poate avea părere personală
 • Q: Vă așteptați să aveți o discuție și cu premierul Ludovic Orban dacă ajungeți președinte?
  A: Desigur. Voi fi președintele tuturor românilor. Eu știu că trebuie să existe separația puterilor în stat.
 • Q: În 2018 ați refuzat invitația președintelui Iohannis despre situația Robor. Nu ați venit la Cotroceni. În 2019, la fel cu comisarul european.
  A: Ați venit iar cu o dezinformare. Numirea comisarului european e atributul premierului. Eu nu merg când un dictator dă ordine. Președintele m-a chemat la ordin, nu a făcut o invitație. Am dicutat cu președintele despre primele două propuneri. Am primit după o săptămână o scrisoare de la Ursula von der Leyen pentru o propunere rapidă. Aceeași scrisoare a primit-o și președintele. Ce a făcut președintele? I-a spus Ursulei von der Leyen să nu accepte nominalizarea pentru că va veni alt guvern.
 • Q: România e o democrație sau dictatură? Ați spus că Iohannis e dictator.
  A: Un om care vrea toată puterea în stat nu e dictator? (Valeriu Steriu intervine agresiv și o întrerupe în mod repetat pe jurnalista Valentina Postelnicu de la Libertatea care încerca să obțină un răspuns concret din partea Vioricăi Dăncilă)
 • Q: Nu am văzut în program despre relația cu serviciile secrete. Sunteți mulțumită de șefii SRI, SIE și SPP? Veți face schimbări?
  A: Am avut o colaborare instituțională bună, am primit de la SRI și SIE tot ce am cerut. Nu m-am gândit să fac o schimbare. Prioritatea unu sunt românii acum. Ca să faci o schimbare trebuie să ai motive temeinice. Dar eu știu că schimbarea o face Parlamentul, nu președintele.
 • Q: Ați spus că veți face referendum privind renunțarea la imunitate. Nu vă e teamă că veți putea fi șantajată de servicii dacă renunțați la imunitate?
  A: Nu mi-e teamă, nu am motive. Am fost premier un an și 9 luni și nu am avut nevoie de imunitate.
 • Q: Deci nu credeți în statul paralel?
  A: Ce legătură are cu imunitatea? Eu am văzut că au fost abuzuri. Ca președinte voi lua atitudine când vor exista abuzuri contra cetățenilor
 • Q: Înainte să fiți desemnată premier, cineva din conducerea PSD v-a pus să jurați pe Biblie că veți adopta OUG pentru amnistie și grațiere?
  A: Niciodată. Oricum nu aș fi făcut așa ceva sub nicio formă. Exclus așa ceva.
 • Q: Care va fi prima țară pe care o veți vizita oficial ca președinte?
  A: Republica Moldova. Din respect pentru românii de acolo. Și ca premier tot acolo am mers.
 • Q: Doriți să dezvoltați parteneriatul cu SUA, cum?
  A: Prin dialog, lucruri concrete. E foarte important să intensificăm acest dialog și pentru fiecare român legătura cu SUA e prioritară. Dialogul, vizitele, abordări pe domenii de interes. Așa cum, ca premier am semnat acordurile de colaborare pe 5G și energie nucleară, vreau ca președinte să merg pe aceeași linie pragmatică
 • Q: Veți susține PSD la o moțiune de cenzură dacă ajungeți președinte?
  A: Ce a făcut Iohannis nu va face Dăncilă. Voi fi președintele tuturor românilor. El s-a comportant ca președintele PNL. Eu voi președintele tuturor, al PSD, PNL, USR, UDMR, PMP. Nu voi spune niciodată ”Demiteți un guvern”. Ar însemna că am încălcat Constituția.
 • Q: Dar cum ați putea lucra cu un guvern liberal?
  A: Voi porni de la aspectele în care eu am crezut. Voi încerca să obțin acest consens. Altfel, obiectivele nu vor fi atinse și va continua scandalul permanent între instituțiile statului.
 • Q: Pe cine vedeți președintele PSD după ce vă mutați la Cotrocein?
  A: Nu se lasă moștenire. Va fi congres și alegeri. Nu voi spune un favorit pentru că îmi respect colegele și colegii
 • Q: Ce notă v-ați da pentru prestația ca premier pe o scară de la 1 la 5?
  A: Nota 4, pentru că mereu e loc de mai bine. Am lăsat în urmă lucruri bune pentru oameni, pentru oamenii cu așteptări, am crescut nivelul de trai. Am ajutat comunitățile locale, am fost un premier al tuturor românilor. Mi-ar fi plăcut să spuneți de această apreciere de la 1 la 10, pentru că va apărea știrea că mi-am dat nota 4.
 • Q: Ce ați făcut pentru județul Teleorman? E un pol al sărăciei
  A: Nu am făcut deosebire între un județ și altul. Cred în coeziune, să ajutăm județele rămase în urmă. Eu am ajutat toate județele, toți primarii veniți cu proiecte au primit un răspuns pozitiv. Dacă făceam ceva deosebit numai pentru Teleorma, aș fi fost acuzată.
 • Q: Pădurile sunt prioritatea dvs. Cum de nu s-a reușit mai mult în ce privește operaționalizarea SUMAL?
  A: Sper să-l întrebați și pe Iohannis dacă îl mai susține pe cel care a făcut cele mai mari defrișări, e prietenul său. Poate sunt domenii în care trebuia să facem mai mult.
 • Q: Spuneați că nu ați venit cu dezinformări. Ați spus la ultima conferință că Iohannis nu s-a întâlnit niciodată cu românii din Diaspora. Dar el a avut cel puțin 10 întâlniri.
  A: Mie așa mi-au spus românii din SUA, că niciodată președintele nu a acceptat o întâlnire cu ei. Legat de ”ăștia”, nu a fost o impolitețe. Probabil trebuia să folosesc ghilimele, eu l-am citat pe președintele Iohannis, care așa se adresează.
 • Q: Pledați pentru ridicarea imunității. De ce nu ați făcut asta ca președinte PSD, parlamentarii PSD au făcut scut în jurul colegilor?
  A: Nu doar cei din PSD au făcut scut. Au fost din multe partide. Eu nu sunt parlamentar. Ca premier nu am avut nevoie de imunitate. Nu încercați să îmi găsiți mie vină. Nu sunt membru al Parlamentului.
 • Q: Dar în cazul lui Tăriceanu, pe care PSD l-a protejat?
  A: Colegii vor răspunde ficare în colegiul în care sunt aleși
 • Q: Unde erați pe 10 august 2018?A: În concediu.Q: Unde?
  A: În concediu
 • Q: De ce nu ați dat un telefon dacă ați văzut copii gazați, că erați premier.
  A: Am lăsat toate atribuțiile mele vicepremierului. Eu cred că trebuie să lăsăm justiția să stabilească vinovații, au fost de o parte și de alta vinovați. Vă asigur că nu am nicio legătură cu dosarul 10 august Q: Ați pus mâna pe telefon, ați făcut o încercare de a opri?
  A: Pe cine să opresc, grupurile violente care au încercat să intre în guvern? Îngrijorarea mea era legată de cei loviți. Încercați neapărat să-mi găsiți o vină legată de 10 august. Nu am nicio vină, niciun amestec.
 • Q: Ați spus că vila din Predeal e în construcție. Un film recent arată că e perfect operațională. Ce înseamnă că e în construcție?
  A: Mergem mâine și o veți vedea. Mâine mergeți cu fiul meu și vedeți vila că nu e terminată.
 • Q: Înainte de 10 august, instituțiile v-au informat că situația va degenera?
  A: Informările au fost trimise la Ministerul de Interne. Eu plecasem înainte. Concediul fusese contestat la CCR de Iohannis. La revenirea în țară am cerut SRI toate documentele trimise.
 • Q: Ați spus că vreți o relație corectă cu Rusia. Ce înseamnă corectă?
  A: În momentul în care va veni o declarație din partea Rusiei sau voi vedea agresiune, e normal să-mi apăr țara. Mai mult: o relație corectă înseamnă una care se încadrează în deciziile UE, iar anumite linii au fost luate la nivel european – embargoul aplicat Rusiei. Voi respecta ce se decide în cadrul NATO și UE.
 • Q: Ați fost membru al grupului de prietenie cu statele arabe. Cum vreți să restabiliți relații după povestea cu ambasada din Israel?
  A: Nu am ce să restabilesc, relațiile sunt normale. Nu e vinovată Dăncilă, și Iohannis pentru că am pierdut cursa pentru Consiliul de Securitate al ONU, pentru că Iohannis nu s-a implicat deloc, nu a avut niciun dialog. Regele Iordaniei trebuia să vină, dar eu eram la Bruxelles. Relațiile cu țările din Peninsula Arabă sunt foarte bune, am fost acolo în vizită, am venit cu contracte semnate, am reînceput exportul de carne de oaie în statele arabe. Am adus ceva pentru țara mea.
 • Q: Echipa dv. de comunicare a refuzat trei cereri de interviu la Deutsche Welle?
  A: Nu știu, poate a venit la departamentul de presă, dar vă promit că în calitate de președinte voi avea acest interviu.
 • Q: Ați fost prima femeie premier din România? Puteți nominaliza trei femei care v-au influențat și care au avut un impact deosebit
  A: Regina Maria, Ana Aslan, Ecaterina Teodoroiu
  Q: Considerați că sunteți un model pentru femeile din România?
  A: Asta nu hotărăsc eu. Am fost mult mai puternică decât contracandidatul meu. Eu îmi doresc și acum o dezbatere cu Klaus Iohannis, dar el nu are acest curaj să vină la o dezbatere, normală în orice stat membru UE
  Q: Ați spus că veți cere renunțarea la imunitate. Cum vreți să realizați acest lucru
  A: Prin referendum. Constituția trebuie revizuită, am mai avut un referendum cu măsuri care trebuie trecute în Constituție.
  Q; Ați primit acel demers făcut de o organizație a romilor prin care cer candidaților să nu promoveze în funcții publice pe cei care au discriminat? Cum îi veți  ajuta pe cei din această comunitate?
  A: Voi avea și ca președinte un consilier pe problemele romilor, cum am avut și ca premier. E o comunitate în care găsim multă sărăcie și trebuie să găsim soluții pentru a ajuta comunitatea romă. În primul rând, educația. Nu mă refer la ajutoare sociale, acestea nu se dau doar populației rome, ci tuturor cetățenilor care îndeplinesc anumite condiții.
  Q: Săptămâna viitoare se votează la Strasbourg componența Comisiei Europene. Au fost colegi care s-au temut care nu-și vor recupera banii de la AEP. Aveți să vă reproșați ceva privind cele două nominalizări respinse?
  A: Absolut nimic. Nu am ce să-și reproșez cu AEP, nu am  luat eu decizii. Legat de ce s-a întâmplat cu Rovana Plumb, haideți să nu-i găsim o vină Vioricăi Dăncilă. Haideți să vedem ce țară a mai avut aceeași atitudine din partea europarlamentarilor români. Am lucrat român contra român  să aducem un prejudiciu de imagine țării. Eu nu am ce să-mi reproșez, dar am ce să reproșez europarlamentarilor PNL care au discreditat candidații României. Ați văzut din partea noastră un lucru urât spus despre Adina Vălean?
 • Q: Ce credeți, ce soartă veți avea după ziua de luni, ținând seama că cei care nu au câștigat au fost îndepărtați de la conducerea PSD?
  A: Am încredere că voi câștiga.
 • Q: Știți ce-i dănciloza?
  A: Credeam că dezbatem candidatura la prezidențiale care este un lucru foarte serios.
 • Q: Ați spus azi pentru prima dată că nu credeți că a fost o lovitură de stat pe 10 august. Când v-ați dat seama?
  A: Am spus că a semănat cu o lovitură de stat întrucât s-a încercat intrarea cu forța în Guvern. Văd că între tururi, dacă Viorica Dăncilă nu poate fi acuzată de nimic rău, trebuie să i se găsească ceva. Dv. vreți neapărat să găsiți o mică legătură. Haideți să așteptăm finalizarea anchetei.
 • Q: Susțineți o republică parlamentară, semiprezidențială sau prezidențială?
  A: Semiprezidențială este foarte bine, pentru că nu este bine să  dăm  foarte multă putere unei singure entități.
 • Q: Vă reproșați că timp de un an și jumătate ați tăcut și nu  i-ați  reproșat nimic lui Liviu Dragnea?
  A: Nu puteam vorbi în  numele partidului, ci în calitate de premier. Și nu am tăcut deloc, am dat răspunsuri, am fost la foarte multe emisiuni. Asta îi puteți reproșa lui Klaus Iohannis pe care nu l-ați văzut la vreun interviu.
 • Q: Considerați că un vot pentru dv. este și un vot pentru Liviu Dragnea pentru că este programul lui de guvernare?
  A: Candidează Liviu Dragnea și nu  știu eu? Programul de guvernare a fost votat în  număr mare de români în 2016. Nu este programul cuiva, nu văd nicio legătură
 • Q: Ați luat vreo măsură împotriva președintelui PSD Cluj pentru afirmațiile împotriva unor jurnaliști?
  A: M-am delimitat de toate afirmațiile împotriva presei. Măsurile se decid în CEx. Eu  am avut întodeauna un comportament care a arătat respect față de presă. A făcut niște declarații complet urâte, dar poate luați atitudine și față de cei care mă jignesc.

Cele mai importante declarații ale Vioricăi Dăncilă: 

 • Am vorbit cu mii de oameni, zeci de deplasări, discuții cu tineri și bătrâni, fermieri și medici. Românii s-au săturat de dispreț și aroganță, de absența președintelui, să fie priviți de sus de un om care nu-și cunoaște țara. Un om care nu știe, nu vrea sau nu poate să muncească pentru țara lui
 • Vă prezint viziunea mea, angajamentele pe care mi le iau în fața poporului român și obiectivele strategice în calitate de președinte al României. Vreau ca românii să știe că sunt un om pentru care bunăstarea țării lui e mereu pe primul loc. Sunt un om care-și iubește țara și poporul. În pieptul meu bate o inimă românească
 • Eu merg în afara granițelor să dau socoteală: merg să mă bat pentru România
 • Sunt un om cu credință și frică de Dumnezeu. Sunt singurele temeri: frica de Dumnezeu și teama să nu dezamăgesc niciodată când îi reprezint pe români
 • Voi munci mai mult decât ceilalți președinți în 30 de ani de la revoluție
 • Am cinci principii: medierea, implicarea, reforma, interesul public și transparența. Mandatul meu va fi cel al președintelui mediator
 • În primele 3 luni de mandat voi chema toate forțele politice la dialog pentru că obiectivele importante au nevoie de dialog, consens. Am fost premier și știu care sunt problemele românilor
 • Voi avea din prima zi dialog cu românii, cu reprezentanții mass-mediei, societății civile, patronatelor și sindicatelor
 • Biroul meu va fi printre oameni. Mandatul meu va fi cel al președintelui reformator
 • Mandatul meu va fi cel al președintelui care asigură dialog și transparență instituțională. Agenda președintelui, deplasările și cheltuielile Administrației Prezidențiale vor fi transparente din prima zi
 • Nu voi încălca niciodată Constituția, cum a făcut actualul președinte. Voi începe din prima zi demersurile pentru a renunța la imunitate. Un președinte cinstit nu are nevoie de imunitate
 • Voi prezenta un raport de activitate de câte ori voi fi invitată în Parlament
 • Voi promova antreprenoriatul și capitalul românesc, clasa de mijloc, turismul, fermierii
 • Voi organiza trimestrial ședințe CSAT iar în caz de criză voi convocat CSAT în maximul 24 de ore
 • Românii trebuie să aibă acces la președintele lor, să se simtă ascultați
 • Vilele de protocol dedicate președintelui vor fi integrate într-un porgram dedicat copiilor orfani. Vor fi deschise copiilor orfani
 • Nu voi utiliza grațierea pentru persoanele condamnate pentru corupție
 • Obiectivele mele: aderarea la Euro, la Schengen și vizele pentru SUA
 • În termen de cel mult 6 luni, mă angajez să prezint o strategie națională a țării adaptată nevoilor românilor
 • Cele trei obiective majore pe care le voi urmări peronal sunt: întărirea parteneriatului strategic cu SUA, consolidarea profilului României în UE și NATO, creșterea profilului în regiunea extinsă a Mării Negre

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

92 comentarii

 1. CTP, Tapalaga,Guran,Tolontan mergeti la conferinta ? Hai sa vedem ce intrebari ii puneti proastei natiei ?

 2. Atat timp cat in spatele ei se ascund toate gunoaiele………Oprisan etc

 3. Trist, foarte trist. Raed Arafat Presedinte.

  • Ai mancat ceva ce nu iti primeste ?

  • Da, cred ca am facut si urticarie ca in 2009.

  • Specialistii va avertizeaza: Pazea! Nu priviti cufurentia cu Vasilica! Primejdie maaareee! Vasilica cordaciunea provoaca voma, prurit, cosmaruri, diaree, frigiditate, impotenta, dementa.

  • # KONDENSATORILOR, ia uitati cum „FUHRERUL” vostru este luat in raspar intr-o emisiune gazduita de

   RARES BOGDAN, Radu Golban si FDGR

  • TABEL CU ABSENTELE LUI kwj IN CEI 14 ANI DE PRIMAR la

   ZIUA DRAPELULUI NATIONAL

   ZIUA IMNULUI NATIONAL

   ZIUA NATIONALA A ROMANIEI

   https://youtu.be/fBUMkQx5ynk?t=89

  • cum raspunde kwi la intrebarile legate de meditatii

   https://youtu.be/fBUMkQx5ynk?t=253

  • Jigodia de X-link, lingăul turnătorului la securitate dan Voiculescu rostogolește un fake pleșcoian produs în haznaua de la luju. Ce este luju? – lumea securiștilor interlopi infiltrați in justiție. Ce înseamnă pleșcoian?- adică de la Pleșcoianu, dezaxatul ăla nazist care era în PSD și care plangea isteric de-i săltau pletele când l-au prins pe daddy. De ce este fake? Se vede din colaj. Dovada? X-link care este o curea penală la brâul infractorilor nu va reacționa în niciun fel.
   Al doilea film, cu absențele e o făcătură de propagandă tipic sputnik de pe un canal de youtube care difuzează filme ca: Atentat terorism la Colectiv, Nicolae Ceaușescu împușcat în ceafă și altele de genul.

  • Pentru iradiatul @x link se scrie CORECT KWJ, nu KWI ( tactuu este “I”)

  • @ „un domn” = tovarisci = komrad

   Esti dovada vie a analfabetismului functional al # kondensatorilor

   Kwi e presh de atatia ani si tu habar nu ai cum il cheama

   Du te dreaqului pe situl prezidential ca sa vezi ca il cheama IOHANNIS

   https://www.presidency.ro

  • @ „un domn” = tovarisci = kamerade

   esti dovada vie a analfabetismului functional al # kondensatorilor

   kwi e presh de atata vreme si tu habar nu ai cum il cheama

   intra dreaqului pe

   https://www.presidency.ro/

   si vezi ca il cheama IOHANNIS

 4. O țață care nu stie ca daca in lege e trecut ca trebuiesc respectate punctele a, b si c nu poți sa alegi la intamplare sau din interes doar un punct sau doua si sa ai impresia ca e bine ce faci, din iubire de țară si popor. De fapt… interesul poarta fesul, acolo in parlament

 5. Ce a zis ma asta, ca renunta la unitate? 🙂

 6. Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla…………………………..

  JOS HAITA ROSIE !!!

 7. nu vei utiliza nimic …proasta dracului ! ce tupeu are mizeria asta !!!

 8. Trebuie sa interzica ceasurile si bratarile si brosele scumpe din aur Masiv purtate la git .

 9. Nu pot sa cred!
  Si-a pus brosa pe fundal facuta din musculite-cruciulite?
  Mandra de brosa mea?

 10. Tot la gratiere ti-e gandul tolomaco? Abia astepti sa golesti puscariile dand gratieri individuale.
  Lasa-i in puscarie…un hot n-a intrat acolo ca asa a vrut judele, idioata dracu!
  Despre victimele infractiunilor ai scos vreun cuvant?

 11. Seamana cu o lovitura de stat ,dar nu rasare cu o manifestatie pasnica

  • Dar nu a declarat ea la UE ca a fost tentativa de lovitura de stat si ca aia si-au facut datoria potopindu-ne? Si asta a fost destul de mult dupa evenimente. Atunci n-a asteptat sa vada ce zice justitia. Te minte in fata si nu poti sa revii cu intrebari pt a cere clarficari fiindca te opreste Cerberul Steriu ca cica nu e interviu. Boala grea, vai de capul nostru, asta ne termina.

 12. Zice ca vrea sa renunte la imunitate… eu sunt curios daca ar putea renunta la fixativ sau la machiajul prea puternic. Oricum, la inteligenta a renuntat de la nastere.

  • Tre’sa modifice Constitutia pentru a renunta la imunitate. Mi-e scarba sa o ascult motiv pentru care prefer sa citesc idioteniile pe care le debiteaza.

 13. În termen de cel mult 6 luni, mă angajez să prezint o strategie națională a țării adaptată nevoilor românilor . De ce nu acum ?

 14. Formal, Dragnea e condamnat pentru coruptie, dar in realitate este condamnat politic. Nu vor reprezentantii puterilor straine ca aici sa se ridice o forta nationala si sut mult securisti tradatori de neam si vanzatori de tara care le fac jocul.

  • al dracu de postac comunist…

  • @Victor

   Formal, tu esti o persoana oarecare, dar in realitate esti un postac PSD-ist imbecil.

  • Da, nu vor reprezentantii puterilor straine sa arunce fondurile europene pe vilele si insulele lui Dragnea, pe firmele fiului lui Dragnea, pe autostrazi fantoma, facute prin curtile PSD-ului, pe ceasurile lui Dancila si acolitilor lor. Ce forta nationala poate ridica un putregai de partid, cu un putregai de staff, cu baroni locali corupti si nesimtiti care sug sangele acestui popor? Tradatorii de tara se numesc: Dragnea, Dancila, Valcov, Teodorovici, si toti de teapa lor.

  • @Victor
   mai baiete, lasa comentariile si fugi de-ti ia medicamentele!
   altminteri, recunosc ca ai umor: dragnea = condamnat politic, psd = forta nationala… hai ca esti amuzant :)))

  • Securisti nenorociti, acoperiti, sunteti voi, postacii psd-isto – kgb-isti. Cei care mancati cacat ca si veorica, cea care debiteaza numai minciuni. Mars, la gunoi, vandutilor !!!

 15. Proasta de bubuie.

  In momentul in care a declarat ca nu va gratia niciun condamnat pt coruptie, a pierdut 50% din voturile PSD-istilor 🙂

 16. Nu va utiliza gratierea, dar va utiliza amnistia!!!!
  Nu va utiliza gratierea pentru fapte de coruptie pentru ca niciun corupt nu va fi condamnat la parnaie in „mandatul” ei.

  • Monica, ai facut misto cu amnistia sper. Nu de alta, dar amnistia este mai grava decat gratierea. Prin amnistie se sterg cu buretele infractiuni si scapa mult mai multi. Prin gratiere se sterge pedeapsa, dar ramane cazierul.

 17. Vreau sa plec spre Bucuresti. Mergi?

 18. De ce imunutatea Presedintelui care implica modificarea constitutiei si nu a parlamentarilor si senatorilor ca si-au luat-o singuri.

 19. Grețos de populistă!
  Aia cu vilele de protocol aflate în folosința Administrației prezidențiale care vor fi făcute program
  național ptr.copiii orfani e…grețoasă pur și simplu!
  Copiilor orfani le trebuie program național de asistenți parentali,îngrijitori,pedagogi de calitate,personal care să dea dovadă de umanitate și nu de lăcomie de arginți(vezi cazul Sorina-fam.Șărămăt) și părinți înfietori.

 20. Nu, voi utiliza grațierea pentru….

 21. Mai mult decat atat, si in alta ordine de idei, DISPARI DRACU ODATA TUTA PROASTA LA VIDELE !!!

 22. Este cîntecul de cioară al Veoricăi.

 23. Suge-o si dispari dancila!!! Minti la orice fraza

 24. Un candidat pe masura presedintelui Iohannis. (inainte sa va sara coaiele ca ii tin partea veoricai, eu ma refer la faptul ca iohannis e praf/slab/jegos)

  • bai jegule, esti un postac ordinar mafiot comunist.Mu.e Ciuma rosie si voua slugilor ciumisti.

  • :)) „ciuma rosie” pentru ca imi displace un presedinte sinecurist care se pisa pe noi toti? daca ai fantezii cu urina atunci e chestiunea ta; noi ceilalti suntem un pic mai normali

  • Ai dreptate esti mai normal. Doar o iei anal de la psd zilnic. Ca multi altii. Dar esti foarte normal. Hai ca mai ai program pana duminica. Dupa aia nchideti sandramaua pt o perioada.

  • Ironic lucru spus din partea cuiva care nu recunoaste mizeria care e actualul presedinte. Presupun ca erai mandru de anturajul (geoana, dragnea, crin) in care se regasea onorabilul neamt acum 10 ani 🙂

  • Mizerie e ma-ta care a nascut asa ipochimen

  • @dascal
   Eu nu sunt pentru Iohanis,imi doream un presedinte mai proeuropean.Sigur are si el convorbiri poate mai murdare decat Selenskyj cu trump ca prea sta capra la americani,ba chiar are tupeu si ii da cu flit lui Macron.
   Acum sa revenim la realitate,o fi asta rau,mut…
   dar veorica este de 1milion de ori mai rea,paguboasa,deficitara intelectual este de departe cel mai slab candidat din toti care au fost in primul tur dar din pacate populismul prinde foarte bine la electoratul ei(pensionari,asistenti sociali si oameni fara carte dintre care cred ca facut parte si tu)

  • Foarte frumos post Ioan. Gratuita jignirea de la final. Dar in restul postului ai dreptate. Situatia nu e ca Viorica n-ar fi mai rea, e un no-brainer ca e. Pentru performantele din ultimii 5 ani, nu vreau sa dau votul meu lui Iohannis. Are deja electoratul sau de peste 3.5 milioane. Si cu toate voturile de la diaconu + khelemen (cu toate ca ungurii nu voteaza psd) + voturile de la toti candidatii mici, de abia ajunge la numarul voturilor lui Iohannis. Si la voturile lui iohannis or sa vina cel putin o parte din usr si pmp. My point: poate sa castige si fara mine. L-am votat in 2014, dar acum nu il voi mai vota. E un presedinte lenes, care nu isi asuma responsabilitatea pentru niciun esec al sau. In schimb, se lauda cu performantele altora : motiunea de cenzura este in principiu rezultatul efortului negocierilor lui Orban.

  • Dascale stai acasa si fa matanii , poate ti se scoala intelepciunea din adormire .

  • Bravo,vad ca intelegi cate ceva,si eu l-am votat,acum il votez din obligatie,sorry pt ultimul rand!

 25. Da, nu vor reprezentantii puterilor straine sa arunce fondurile europene pe vilele si insulele lui Dragnea, pe firmele fiului lui Dragnea, pe autostrazi fantoma, facute prin curtile PSD-ului, pe ceasurile lui Dancila si acolitilor lor. Ce forta nationala poate ridica un putregai de partid, cu un putregai de staff, cu baroni locali corupti si nesimtiti care sug sangele acestui popor? Tradatorii de tara se numesc: Dragnea, Dancila, Valcov, Teodorovici, si toti de teapa lor.

 26. Nu mi avem Guvernator la BNR?! De aceea sare cursul euro, ca l-au transformat in Presedinte?!

 27. Am inteles de la Danciloaza ca serviciile de informatii din Romania nu sunt romanesti:
  „Am avut o colaborare instituțională bună, am primit de la SRI și SIE tot ce am cerut. Nu m-am gândit să fac o schimbare. Prioritatea unu sunt românii acum.”
  Asa s-ar explica multe….

 28. Mai dascale, nu cumva plangi dupa bivolaru’ pishacioshule? Daca ti a placut sa te integrezi in absolut de ce nu ramai acolo, papagalule?

  • Tocmai, am sustinut ca nu am gusturi d-astea „fine”; Altora le place sa faca gargara 🙂

  • Atata ai in program in seara asta? Poza aia? Ceva cu minorii nu ne bagi? Ca voi pesedistii hoti de hoti aveti idei putine si proaste.

  • Povestea cu minorii a fost o incercare jalnica de a vinde ideea ca iohannis e un vanzator de organe. Antena 3 intervievase o bunica acum 18-19 ani care se plangea ca i-a luat iohannis nepotii. Pe urma s-a aflat care era treaba: batrana i-a jecmanit pe parintii adoptivi care erau din sua ca daca nu ii dau cateva mii de dolari nu le da copii; Odata ce au aflat copii de toata faza nu au vrut sa o mai vada; dar romania tv si antena 3 pana in punctul ala vindea imaginea de „iohannis traficantul de copii”; ceea ce e o poveste falsa si cretina;

   dar iohannis in cardasie cu geoana, crin, dragnea, si alti „ciumati”, nu e nicio legenda; sunteti prea creduli

 29. Asta e in stare să spună și că nu știe dacă s-a întâmplat vreo nenorocire in tara că ea era la WC.

 30. Bai, romanasi dobitoci, mergeti la vot in numar masiv ca daca nu, Veorica va iesi Presedinte. Toata muia PSD-ista o va vota! Suntem inconjurati de clientela PSD-ista de care nu vom scapa curand.
  Asa ca mergeti la vot si votati „raul cel mai mic”.

 31. Icoana stelei ce-a murit
  Încet pe cer se suie:
  Era pe când nu s-a zărit,

  Azi o vedem, şi nu e. mihai eminescu

 32. pierdeti vrema cu tzatza asta. Nu are niciun rost. In plus, multi dintre cei care se fac ca o sprijina, de fat, o sapa. Nu ca ar avea nevoie careva de asa ceva. Dar asa e ordinal. Ca doar se executa pe resurse publice, nu pe banii propria ai cuiva anume

  • Pamfet:

   Mă, am cu ce, mă!
   Am cu ce, măăă!
   Feorica este isoscel antimodel
   Are cocul plin cu gel
   Are deja Vile și alte nimicuri
   Sunt precis ce i-ar plăcea
   Vrea să salveze matematica cu ea.

  • Breh

   @feorica

   Nu batjocori Timpuri Noi

 33. Daca nu iesim la vot, ne manâncă păduchii pe toti.

 34. Daca ar ajunge președinte, in prima zi ar semna grațierea lui Dragnea pe motiv că nu a fost corupție, a vrut doar sa ajute sarmanele secretare care „ie și ele oameni” și își doreau să lucreze pentru popor la psd

 35. Jesus Maria!
  Unde esti Vadime? Ai fost parfum de femeie pe langa cateau asta in calduri! Atunci cand TU erai in turul II, nu am votat…. instinctul meu nu m-a lasat. Iliescu versus Vadim, nu era nici o optiune pentru mine. Nici macar o optiune contra….
  Instinctul meu, acum imi spune la fel…. Deci veti avea ce votati, nici acum nu ma bag!!!!!
  Primul meu vot, impreuna cu alti cetateni in numar nesemnificativ, i-am dat DOMNULUI Ratiu. Acum consider ca tot el ar avea singura sansa sa obtina votul meu. Dar nu mai este printe noi.
  Noapte buna Romania! Somn usor! Dupa 30 de ani sa ai candidat la presedentie o fiinta bipeda de asemenea anvergura, inseamna ca o meriti!!!! O MERITI PE VASILICA VIORICA DANCILA!
  Tu, Romania, nu si copii mei!!!
  Daca mergeti la vot sau nu, este treaba voastra! Din somnul cel de moarte puteti sa va treziti doar singuri sau nu!
  Va rog sa alegeti voi si pentru mine…
  Va doresc alegeri pacute!
  Aveti ce votati.
  Eu sunt out de data aceasta. Ratiu nu e pe lista.

  • cu dobitoci ca tine , Dragnea aproape ca si-a facut Republica Teleorman in 2016.
   Hai mai du-te la plimbare ba nene.Normal ca iesim toti la vot.Propaganda ciumei rosii nu mai functioneaza , bai postacilor.

  • Ai raport de la mine in seara asta, mai bula mica, pentru ca manipulezi p-aci si demobilizezi oamenii, sa nu iasa la vot duminica, postac psdist ordinar! Ia uite ce ne scrie el cu argumente sentimentale, l-apuca plansu’ si i se rupe lui inima de Romania, cara-te dreaq!

  • Păi probabil îți ți copiii pe la școli în străinătate, pe bani publici!
   Jigodie!
   Marș la vot!
   Auzi la el: ” Rațiu”!
   Unde ai fost jigodie când a candidat Domnul Rațiu? Alături de mineri, probabil.
   Marș la vot!

  • poate, prin absurd, sa iasa vida presedinte, nu m-ar deranja prea mult… da… savad in stafful ei pe alde valcov, serban nicolae sau olguta vasilescu ar fi aberatia secolului… asa ca meri la vot in bula mea…

 36. Doamne Dumnezeule te rog sa ne pazesti și să ne ferești de asemena specimene. Români ieșiți la vot altfel va fi vai si amar de noi!

 37. Mooistu’ de Valeriu Steriu mia fost coleg la Facultatea de Masini Unelte. Este un kkt de om – si imi cer scuze kkt-ului pentru ca il jignesc punandu-l pe aceeasi treapta cu acest koor de asa zis „om”.

 38. Eu nu sunt un sustinator al lui Iohanis,m-a dezamagit in cei 5 ani,slugarnicie la trump,abia astept sa vad cum o sa se mearga in UE,vad ca uni merg intr-o parte ,alti in cealalta (Franta,Germania au idei total diferite de Trump,Iohanis america first).
  Dar sa revenim la subiect,aceasta candidata a psdului este de 1milion de ori mai slaba decat Iohanis.Ar fi o catasrofa nationala sa iasa aceasta presedinte,asa ca apelez la toti romanii mai ales cei din diaspora sa iesim la vot sa oprim aceasta nenorocire. Minciuna este 99% din tot campania electorala a acestei femei,au batut diaspora in 10 August,badalau se distreaza cu manele ca se pise pe noi si ea nu stie cum sa o mai invarta acum ca ea e mai apropiata de cei din diaspora se intaneste cu cei din america iar Klaus nu,crede ca suntem electoratul ei (pensionari,asistenti sociali si cei fara scoala) sa ne suceasca mintea cu primarii si lingaii lor cum vor ei.
  Rusine jos ciuma Rosie!

  • Ce a mai zis Iohannis de 10 august dupa ce a trecut evenimentul? Ce a zis legat de secretizarea dosarului? Legat de „lovitura de stat”? Sau in legatura cu taraganarea dosarului colectiv. Sau cu padurile. Sau cu porcii. Sau cu viitura. Pana recent nici nu a zis nimic de recursul compensatoriu, si el l-a trecut fara sa il trimita macar o data inapoi in parlament. Curtea de la Venetia a fost contactata in legatura cu legile justitie si codul de procedura penala de PNL si nu de presedentie. A preferat sa isi cheme purtatoarea de cuvant din concediu matern ca sa anunte demiterea lui Kovesi. El era la Sibiu…

 39. Sunteti fraieri nu intelegeti ca unica care poate distruge PSD este dancila.vorba aia batrineasca : cel mai bun sabotor…..

 40. CINE TE-A ALES PE TINE ? POPORUL ? DRAGNEA TE-A ALES PE TINE SA-I FACI JOCURILE DE INFRACTOR ! RUSINE SA-TI FIE :MINCINOASA, TUPEISTA SI BOCCIMANCA, PARCA AI CONTRACT CU DIAVOLUL ! IN FRUNTEA TARII TREBUIE SA STEA OAMENI PREGATITI NU O TATA CA TINE ,ANALFABETA, PE TINE TE VOTEZA PUSCARIASII, ASISTATII SOCIALI SI PROSTII CARE PTR. UN PAHAR DE TUICA SE VAND . PSD,NU PUTEA SA ADUCA UN PERSONAJ MAI INTERESANT DECAT ACEASTA PRECUPEATA CARE ,EA FACEA MEDITATII LA MATEMATICA, MIREASA CU C…T LA C.R. RUSINE NATIONALA !

 41. Domnilor, asta a făcut PSD-ul. A invrajbit românii. I-a învățat să se urască. Mai mult, i-a ținut în umbră, departe de educație, tocmai să poată fi manipulați ușor. Și mai mult, i-a ținut în sărăcie, aruncându-le câte o firimitura, prostindu-i că e un ospăț. Dar acum s-au încurcat singuri, promovând în fruntea partidului pe cel mai slab pregătit, în ideea, prostească de altfel, că pot fura fără să plătească. Ghinion! Nu toți românii sunt ca cel promovat de ei în fruntea partidului, ba pot afirma că sunt minoritari cei asemenea lui(ei), și se va vedea la vot câți se vor numără. Cât despre candidatul lor, lipsit de onoare, mincinos, manipulat pe față de tragatorii de sfori din partid, perfid și incult, nu sunt prea multe de spus. Acum îmi dau seama de ce nu a luat cuvântul nici o dată în Parlamentul european. Nu știa nimeni s-o traducă! Vă dați seama că dacă mai stătea ceva timp prim ministru trebuia să mergem la școală să învățăm „limba gramatică”? Nu poți să o faci proastă, că jignești proștii. E inutil să mai spun ce a. Noapte bună PSD…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.