G4Media.ro

LIVE VIDEO Alexei Navalnîi, înmormântat la cimitirul Borisovskoie din Moscova, în prezența…

Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP

LIVE VIDEO Alexei Navalnîi, înmormântat la cimitirul Borisovskoie din Moscova, în prezența părinților săi / Mulțimi de oameni mărșăluiesc și scandează în drum spre cimitir / Primele imagini cu sicriul deschis al opozantului rus / Kremlin: Orice adunări neautorizate încalcă legea

Ora 17:14 Cancelarul german Olaf Scholz a lăudat vineri miile de ruși care au venit la Moscova pentru a aduce un omagiu regretatului lider al opoziției Alexei Navalnîi, în ciuda temerilor legate de rețineri și a unei prezențe intense a poliției.

„Alexei Navalnîi a plătit cu viața pentru lupta sa pentru democrație și libertate”, a scris Scholz pe X, fostul Twitter. „După moartea sa, rușii curajoși îi duc mai departe moștenirea: Mulți dintre ei au fost astăzi la înmormântare și și-au asumat un mare risc – pentru libertate”, a spus el, citat de AFP.

Ora 16:52 Mulțimile de susținători din Moscova scandează „Iulia”, numele văduvei lui Alexei Navalnîi.

Iulia Navalnaia a declarat că vrea să continue munca regretatului ei soț, care a luptat împotriva regimului lui Vladimir Putin.

 


UPDATE 16:04 Mulțimea scandează „nu războiului” lângă cimitirul unde a fost înmormântat Navalnîi

Mulțimea adunată în apropierea cimitirului unde a fost înmormântat vineri liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi a strigat o serie de sloganuri împotriva Kremlinului și a ofensivei sale în Ucraina, transmite AFP.

„Nu războiului!”, a strigat mulțimea, alături de „Jos puterea criminalilor!” și „Nu vom ierta!”, în condițiile în care mulți dintre susținătorii lui Navalny îl acuză pe președintele rus Vladimir Putin de moartea principalului său critic.

 


UPDATE 15:55 ‘Nu știu cum să trăiesc fără tine’ – mesajul Iuliei Navalnaia, la înmormântarea soțului său

UPDATE 15:08 Sicriul lui Alexei Navalnîi a fost coborât în mormânt pe melodia „My Way” a lui Frank Sinatra.

O orchestră de la marginea mormântului a interpretat cântecul în timp ce sicriul era coborât.

Leonid Volkov, un aliat apropiat al liderului opoziției, a declarat că „My Way” era unul dintre cântecele preferate ale lui Navalnîi, menționează The Telegraph.

UPDATE 15:06 Părinții lui Alexei Navalnîi s-au apropiat de sicriu și și-au sărutat fiul pe frunte înainte ca sicriul să fie închis, gata de înmormântare.

Mama lui Navalny i-a acoperit fața cu un giulgiu funerar înainte ca preotul să citească o scurtă rugăciune pentru sufletul defunctului, scrie The Telegraph.

Angajații cimitirului au închis apoi capacul și au coborât sicriul în mormânt.

UDPDATE 14:59 Înmormântarea lui Alexei Navalny a început, relatează BBC.

Transmisia în direct din cimitirul Borisovskoye arată cum cei îndoliați își aduc ultimele omagii la sicriul deschis al liderului opoziției.
UPDATE 14:57 Imaginile publicate de fundația anticorupție a lui Alexei Navalny arată mulțimea de persoane în doliu care se îndreaptă spre cimitirul Borisovskoye, unde este înmormântat politicianul rus de opoziție.

UPDATE 14:50 Personalul a adus sicriul lui Alexei Navalnîi în cimitir, într-un mormânt proaspăt săpat în apropiere.

Ei au fost văzuți deschizând capacul sicriului pentru ca părinții să-și ia rămas bun înainte ca sicriul să fie închis și coborât în mormânt, notează The Telegraph.

UPDATE 14:44 Imaginile postate pe rețelele de socializare arată mărimea mulțimii

Mii de oameni au venit să îi aducă un omagiu lui Alexei Navalnîi, în ciuda faptului că doar un număr mic de persoane au fost lăsate să intre la slujba de înmormântare.

UPDATE 14:40 Nu au fost raportate arestări la înmormântarea lui Alexei Navalnîi, în timp ce procesiunea se deplasa de la biserică la cimitirul Borisovsky, potrivit echipei lui Navalnîi și grupului de monitorizare a drepturilor omului OVD-Info, relatează CNN.

Cu toate acestea, cel puțin 13 persoane au fost împiedicate să își părăsească locuințele pentru a participa la înmormântare, a raportat OVD Info, fără a dezvălui identitatea acestora.
O prezență mare de securitate a fost resimțită pe tot parcursul dimineții, cu polițiști vizibili pe acoperișuri și detectoare de metale instalate la intrarea în cimitir.

De asemenea, mai multe persoane au trecut peste barierele amplasate de poliție într-un aparent efort de a urma procesiunea funerară a opozantului, se arată într-o înregistrare video de la locul unde se află biserica.

UPDATE 14:36 Mama lui Navalnîi, Lyudmila, a fost văzută fiind întâmpinată de către cei îndurerați în afara bisericii la scurt timp după ce s-a încheiat slujba de înmormântare, scrie BBC.

Într-un videoclip distribuit pe rețelele de socializare, mai multe persoane au putut fi văzute apropiindu-se de ea și îmbrățișând-o, spunând: „Mulțumim pentru fiul tău” și „iartă-ne”.

UPDATE 14:34 Trupul lui Navalnîi a fost dus în cimitirul Borisovskoye

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi a fost adus în cimitirul Borisovskoye din Moscova, după o scurtă slujbă funerară. Coroane mari de flori au fost așezate lângă mormânt.

UPDATE 14:31 Poliția „idioată” blochează dricul în fața cimitirului

Familia lui Alexei Navalnîi așteaptă să-i ducă sicriul în cimitir, după ce mașina mortuară a fost aparent blocată de poliție, scrie The Telegraph.

Ivan Zhdanov, un aliat al liderului opoziției ruse, a declarat: „Din cauza acțiunilor idioate ale poliției, mașina cu personalul care descarcă sicriul a fost blocată”.

„Acum așteaptă doar la cimitir ca personalul să transporte sicriul”.

UPDATE 14:19 Ceremonia a avut loc „cât mai repede posibil”, spune echipa lui Navalnîi

Echipa lui Alexei Navalnîi spune că mai puțin de 300 de persoane au fost lăsate să intre în biserică pentru ceremonia de adio a acestuia, care a avut loc „cât mai repede posibil”, potrivit Sky News.

Sicriul lui Navalny a fost scos din biserică la mai puțin de o oră după ce a început ceremonia.

UPDATE 14:10 Sicriul lui Alexei Navalnîi a ajuns la cimitirul Borisovskoie din Moscova, a anunțat un aliat al opozantului, citat de Sky News.

El va fi înmormântat aici în scurt timp.
UPDATE 14:09 Mulțimea îi scandează din nou numele: „Navalnîi! Navalnîi!” și „Mulțumesc, Alexei!”, transmite BBC.

În timp ce sicriul a fost scos din biserică, oamenii din mulțime au putut fi văzuți aruncând flori pe mașina mortuară care transporta sicriul liderului opoziției ruse. „Nu te vom uita!”, au scandat participanții la funeralii.

De asemenea, unii au fost auziți scandând „călăi!”, „Rusia va fi liberă!” și „nu războiului!”.

UPDATE 14:07 Mii de persoane în doliu care au stat la coadă ore întregi pentru a intra în biserică și pentru a-și lua rămas bun de la Alexei Navalnîi mărșăluiesc acum spre cimitir scandând „Navalny”, „Nu războiului” și „Dragostea este mai puternică decât frica”, informează The Telegraph.

UPDATE 13:59 Slujba de înmormântare de la biserică s-a încheiat, iar sicriul lui Navalnîi se îndreaptă acum spre cimitir, a declarat aliatul său Ivan Jdanov pe rețelele de socializare, notează BBC.

El a încurajat oamenii să înceapă să meargă spre cimitir, care se află la aproximativ o jumătate de oră de mers pe jos.

UPDATE 13:54 Sicriul lui Navalnîi părăsește biserica

În ultimele câteva minute, au fost observați oameni părăsind biserica din Moscova.

La scurt timp după aceea, sicriul lui Alexei Navalnîi a fost scos din clădire.

UPDATE 13:49 Prima imagine din interiorul bisericii

Fundația lui Alexei Navalnîi a publicat o imagine de la ceremonia de adio a regretatului lider al opoziției ruse.

În jurul trupului său, care se află într-un sicriu deschis acoperit de flori, se adună persoane îndurerate, ținând în mână lumânări.

UPDATE 13:43 Diplomați occidentali văzuți în fața bisericii

Diplomați străini, inclusiv ambasadoarea SUA în Rusia, îi aduc astăzi un omagiu lui Alexei Navalnîi.

Ambasadorul american Lynne Tracy și diplomatul francez Pierre Levy au fost fotografiați în mulțimea de oameni.

UPADTE 13:40 Mulțimea continuă să scandeze numele lui Navalnîi

Mulțimea din fața bisericii continuă să scandeze numele lui Alexei Navalnîi, potrivit unor imagini publicate de fundația anticorupție a liderului opoziției ruse.

UPDATE 13:28 Echipa lui Navalnîi spune că nu știe ce se întâmplă la biserică

Practic, în prezent, nu iese la iveală nicio informație despre ceea ce se întâmplă în interiorul bisericii în timpul serviciului funerar al lui Alexei Navalnîi, relatează Sky News.

Persoane care fac parte din echipa lui Navalnîi, care transmit în direct în acest moment, spun că „nimeni nu a fost lăsat să intre încă” și că nu există „nicio informație”.

„Nu știm ce se întâmplă exact în biserică în acest moment”, spun ei.

Ceremonia ar fi trebuit să înceapă la ora locală 14:00, dar „totul este blocat”, spun ei.

Ei adaugă că există „un mare risc ca guvernul să încerce să-și pună în aplicare propriul scenariu al unei înmormântări în liniște”.

UPDATE 13:19 Echipa lui Navalnîi are un mesaj pentru lume, în timp ce începe înmormântarea

În timp ce ceremonia de înmormântare a lui Alexei Navalnîi începe la Moscova, paginile de socializare ale echipei și fundației sale au transmis un mesaj: „[Vladimir] Putin l-a ucis pe Alexei Navalny”.

Mulți lideri occidentali au pus moartea sa pe seama președintelui rus, acuzație negată cu înverșunare de Kremlin.

UPDATE 13:16 „Nu ne este frică”, scandează mulțimea

În timp ce mașina funerară care transporta sicriul lui Navalnîi a ajuns la biserică, mulțimea de afară a putut fi auzită aplaudând și scandând.

„Nu ți-a fost frică și nu ne este frică”, au scandat oamenii, în timp ce sicriul a fost văzut fiind transportat în interiorul bisericii pentru slujba de înmormântare.

UPDATE 13:14 Autoritățile bruiază comunicațiile în zona bisericii

Se pare că autoritățile bruiază comunicațiile în afara bisericii, notează The Telegraph.

Conexiunea era deja slabă cu o oră înainte de slujba de la biserică, dar comunicațiile păreau să fie complet bruiate chiar în momentul în care corpul lui Alexei Navalnîi a ajuns la biserică, au declarat jurnaliștii care lucrau la fața locului.

Transmisiunea în direct realizată de mai multe instituții media a fost oprită la scurt timp după sosirea trupului.

UPDATE 13:10 Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalny a fost adus în biserică.

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

UPDATE 13:06 Ceremonia de înmormântare a lui Alexei Navalnîi a început la Moscova.
UPDATE 13:03 Mulțimea scandează în timp ce sosește mașina cu trupul lui Navalnîi

Imaginile difuzate de echipa lui Alexei Navalny arată o mulțime numeroasă care scandează și aplaudă în timp ce mașina mortuară a politicianului sosește în fața bisericii.

O prezență mare a poliției rămâne, de asemenea, în zonă.

UPDATE 13:01 Lunetiști pe acoperișurile Moscovei în timp ce se adună doliu

Lunetiști au fost poziționați pe acoperișurile Moscovei înainte de înmormântarea lui Alexei Navalny în capitala rusă, informează The Telegraph.

Mulțimile de persoane în doliu s-au adunat cu câteva ore înainte de ceremonia de vineri, înfruntând riscul de a fi arestate pentru a-i aduce un omagiu liderului opoziției, pe fondul unor măsuri de securitate stricte și al temerilor legate de represiunea poliției.

Poliția anti-revoltă a fost desfășurată în apropierea Bisericii Icoanei Maicii Domnului, în cartierul Maryino din Moscova, unde urma să aibă loc o ceremonie în memoria lui Navalnîi.

El va fi înmormântat la cimitirul Borisovskoye, la aproximativ 2,5 km distanță, pe cealaltă parte a râului Moskva.

UPDATE 12:44 Echipa lui Navalnîi spune că un dric care transportă trupul neînsuflețit al liderului opoziției ruse se îndreaptă spre biserică

Echipa lui Alexei Navalnîi spune că un dric care transportă trupul neînsuflețit al liderului opoziției ruse se îndreaptă spre biserică pentru înmormântarea acestuia, relatează Associated Press.

Cu aproximativ o oră și jumătate înainte de începerea slujbei, aliații lui Alexei Navalnîi au declarat că peste 1.000 de persoane s-au adunat în apropierea bisericii pentru a-și lua rămas bun de la el.

Reuters relatează că tensiunea este ridicată înaintea înmormântării lui Navalnîi deoarece autoritățile ruse au scos în afara legii mișcarea sa ca fiind extremistă și i-au prezentat pe susținătorii săi ca fiind scandalagii susținuți de SUA care vor să provoace o revoluție.

UPDATE 12:42 A fost creat un site care încurajează vizitatorii să aprindă o lumânare virtuală pentru Alexei Navalnîi.

La momentul redactării acestui articol, acesta a adunat aproape 500.000 de semnături, notează Sky News.

UPDATE 12:40 Membrii publicului au fost împiedicați să intre în cimitirul Borisovo, unde Alexei Navalny va fi înmormântat în cursul zilei de astăzi, potrivit presei, citată de The Telegraph.

UPDATE 12:38 Posibil ca ambasadoarea SUA să participe la funeralii – Sky News

Este posibil ca Lynne Tracy, ambasadorul SUA în Rusia, să participe astăzi la înmormântare, scrie Sky News.

O mașină a ambasadei SUA a fost văzută îndreptându-se spre zona în care va avea loc.

Tracy a declarat anterior că moartea lui Alexei Navalnîi a fost „o dovadă clară a direcției întunecate și înfricoșătoare în care Kremlinul își conduce poporul”.

UPDATE 12:35 Niciun cuvânt încă de la soția lui Navalnîi

Alexei Navalnîi este așteptat să fie înmormântat în cursul zilei de astăzi – și până acum nu am auzit nimic de la soția sa, Iulia, notează BBC.

Se crede că aceasta se află în prezent în străinătate, dar nu se știe exact unde se află.

Într-un discurs emoționant rostit săptămâna aceasta în Parlamentul European, ea a afirmat că soțul ei a fost torturat, înfometat, tăiat și ucis la ordinul președintelui rus Vladimir Putin.

Kremlinul a catalogat anterior drept „absurde” acuzațiile privind implicarea guvernului în moartea sa.

UPDATE 12:16 Mii de persoane în doliu se aliniază în fața unei biserici de la periferia Moscovei, cu o oră înainte ca trupul neînsuflețit al liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi să fie pregătit pentru înmormântare conform tradiției creștin-ortodoxe, transmite The Telegraph.

O coadă lungă de persoane în doliu a șerpuit în fața bisericii din Maryino, ocupând cea mai mare parte a trotuarului până la stația de metrou aflată la câteva sute de metri distanță.

Unii susținători ai lui Navalnîi, îmbrăcați gros pentru o după-amiază friguroasă și umedă, au ajuns în zonă cu câteva ore înainte de slujba de la biserică. Mulți au purtat flori. Unii nu și-au putut stăpâni lacrimile.

Autoritățile au trimis mai devreme o forță de poliție considerabilă în zonă și i-au avertizat pe ruși împotriva „adunărilor neautorizate”, în încercarea de a-i speria pe susținătorii lui Navalnîi.

Cu aproximativ o oră înainte de slujba de la biserică, atmosfera de afară era în mare parte calmă, iar poliția stătea în așteptare.

UPDATE 12:11 Kremlinul anunță că orice adunări neaprobate pentru Alexei Navalnîi – care a fost un critic înverșunat al lui Vladimir Putin – vor încălca legea, notează Sky News.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat reporterilor că nu va face nicio evaluare a lui Navalnîi ca figură politică și că nu are nimic de spus rudelor sale.

UPDATE 12:09 Trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalny a fost predat rudelor sale și va fi transportat în curând la biserică într-un dric, a declarat purtătoarea sa de cuvânt.

Kira Yarmysh a avertizat anterior că ceremonia ar putea fi amânată, deoarece se pare că eliberarea corpului său a fost amânată.

UPDATE 12:05 Peste 1.000 de persoane s-au adunat în apropierea Bisericii Icoanei Maicii Domnului din Moscova pentru a-i aduce un omagiu lui Alexei Navalnîi, a declarat unul dintre aliații săi.

Leonid Volkov a raportat cifra – care nu a fost verificată în mod independent – în cadrul unei transmisiuni în direct a evenimentelor din această zi.

Persoanele care participă la ceremonia sa de adio au fost sfătuite de grupurile de protecție a drepturilor omului să își noteze datele avocaților care îi pot ajuta în cazul în care sunt arestați.

De asemenea, au fost îndemnați să își ia cu ei pașapoartele și sticle mici de apă.

Știtrea inițială

Purtătoarea de cuvânt a lui Alexei Navalnîi, Kira Yarmysh, a postat imagini pe X cu mulțumea de oameni adunată la o biserică din Moscova pentru ceremonia de adio și înmormântarea opozantului rus, relatează Sky News.

Mulțimi de oameni, unii dintre ei purtând flori, se află în spatele barierelor metalice din jurul bisericii, unde există o prezență puternică de securitate.

Zeci de vehicule de poliție sunt, de asemenea, staționate în apropiere.

Funeraliile ar trebui să înceapă la ora locală 14:00 (13.00, ora României).

Context

Alexei Navalnîi a fost un creștin care a condamnat invazia Ucrainei ca fiind o întreprindere nebună construită pe minciuni. Dar biserica aleasă pentru a găzdui slujba lui de înmormântare sa a făcut donații armatei ruse și și-a anunțat cu entuziasm sprijinul pentru război, notează Reuters.

Navalnîi, cel mai cunoscut politician de opoziție din Rusia, a murit subit pe 16 februarie într-o colonie penală, unde își ispășea pedepsele care totalizau peste 30 de ani. Kremlinul respinge acuzațiile familiei sale că ar fi pus să fie ucis.

După o luptă de o săptămână a mamei sale pentru a obține eliberarea trupului său, susținătorii săi au declarat săptămâna aceasta că slujba de înmormântare va avea loc vineri la biserica din apropiere de locul unde Navalnîi a locuit în sud-estul Moscovei, urmată de o înmormântare într-un cimitir din apropiere.

Joi, aranjamentele au fost puse sub semnul întrebării când aliații lui Navalnîi au declarat că încercările de a închiria un dric pentru a-i duce trupul la slujbă au fost blocate de persoane necunoscute. Un reporter Reuters a observat o prezență intensă a poliției mai devreme în cursul zilei în apropierea bisericii albe, încununată de cruci aurii.

Soția lui Navalnîi a declarat săptămâna aceasta că nu era sigură dacă evenimentul va decurge în mod pașnic sau dacă poliția va aresta susținători ai soțului ei. Avocații i-au sfătuit pe cei care plănuiesc să participe la eveniment să reducă riscul și să nu poarte bannere, tricouri cu sloganuri și să nu cedeze la nicio „provocare”.

Dacă înmormântarea va avea loc, Navalny nu se poate aștepta la un elogiu care să reflecte anii săi de opoziție față de președintele Vladimir Putin și critica acerbă a invaziei din Ucraina.

Mai multe postări pe platformele de socializare ale bisericii în ultimele două săptămâni arată clar sprijinul clerului și al congregației sale pentru război.

Într-un videoclip, un preot și un alt bărbat sunt arătați stând în fața unui vehicul SUV Niva în apropierea bisericii. O voce masculină neidentificată spune că acesta a fost cumpărat cu fonduri donate pentru a-i ajuta pe „războinicii noștri” din Ucraina și le urează victorie și o întoarcere în siguranță.

Un alt videoclip, postat de școala de duminică a bisericii, arată opt fete tinere – toate, cu excepția uneia, purtând pălării verzi în stilul armatei – care au cântat pe scenă săptămâna trecută pentru a marca ziua „Apărătorului Patriei”, o sărbătoare națională. Ele mărșăluiesc pe scenă în timp ce un cântec militar se aude dintr-un difuzor și oamenii aplaudă la unison.

Școala duminicală a declarat că atât copiii, cât și părinții lor au făcut, de asemenea, o excursie în ajunul sărbătorii militare la biserica principală a forțelor armate, unde au admirat mozaicurile și vitraliile care comemorează victoriile istorice rusești.

Postări anterioare analizate de Reuters au arătat că credincioșii de la biserică au strâns bani pentru a cumpăra drone, lenjerie termică și alte articole pentru trupele rusești. Voluntarii au țesut plase de camuflaj, iar copiii au scris scrisori de încurajare pentru soldați – acte tipice de susținere în întreaga Rusie, într-un moment în care Putin subliniază nevoia de unitate națională, iar Biserica și-a oferit sprijinul total în război.

Rugăciune pentru victorie

Preotul principal de la biserica respectivă este Anatoly Rodionov, în vârstă de 71 de ani, a cărui biografie online spune că în tinerețe a servit ca locotenent în armata sovietică. Nu era clar dacă Rodionov însuși va conduce slujba pentru Navalnîi, iar apelurile și mesajele repetate la telefonul său mobil au rămas fără răspuns joi.

Criticii ierarhiei Bisericii Ortodoxe, care a introdus o rugăciune specială pentru victoria Rusiei în Ucraina și a expulzat preoții care se roagă în schimb pentru pace, au declarat că activitățile bisericii lui Rodionov sugerează că acesta este ferm pe mesaj.

La o înmormântare ortodoxă rusă, persoanele îndurerate stau cu lumânări lângă sicriu, iar un preot conduce rugăciunile și cântecele. Uneori, acesta poate rosti apoi o predică în care să reflecteze asupra vieții persoanei care a murit, dar nu întotdeauna este cazul.

„Sper că vor pronunța doar textele liturgice cerute și nu vor spune nimic „de la ei înșiși” peste mormântul lui Alexei”, a declarat Ksenia Luchenko, un comentator religios stabilit în Germania.

Navalnîi a vorbit în diferite momente despre credința sa religioasă, iar una dintre ultimele sale bătălii juridice din interiorul închisorii a fost pentru dreptul de a avea o Biblie și o carte de psalmi în celula sa.

„Majoritatea oamenilor sunt atei, eu însumi am fost un ateu militant. Dar acum sunt credincios, iar acest lucru mă ajută pentru că totul devine mai ușor”, a declarat el în timpul unei audieri din cadrul procesului din 2021.

„Meditez mai puțin, am mai puține dileme – există o carte (Biblia) care spune clar ce trebuie făcut în fiecare situație. Nu este întotdeauna ușor de urmat, dar, în general, încerc.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Regimul creștin ortodox putinist execută pe cei ce își înmormântează rudele!

  2. Si cate alte zeci de mii de morti mai sunt! Cate alte zeci de milioane afectate/care au luat o de la 0. Si noi sustinem regimul prin HAUR+SOSOACA…asta vreti si la noi in tara?

    • @ Cititorul impartial – Hai sa nu vorbim la pesoana I-a plural. „Noi” nu sustinem nici haur, nici sosoaca! Iar aia care sustin asemenea specimene, sper din toata inima ca sunt prea putini pentru a avea vreo importanta pentru viitorul Romaniei.

  3. Sa fie clar:din cauza LUI PUTIN.

  4. ❤️❤️❤️

  5. RIP Aliosha… Rusii te vor vedea martir, „noi” nu am prea priceput ca tu esti un alt fel de nationalist, patriot rus… Fie-i tarana usoara.