G4Media.ro

LIVE Mii de profesori au protestat în fața Palatului Cotroceni / Liderii…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

LIVE Mii de profesori au protestat în fața Palatului Cotroceni / Liderii sindicatelor din educație anunță posibila „detensionare a situației” după întâlnirea cu președintele Iohannis, protestatarii au replicat „Nu cedăm” / Miercuri continuă greva generală din școli

Peste 20.000 de profesori au mers în marș, marți, din Piața Victoriei spre Palatul Cotroceni, liderii de sindicat fiind primiți de către președintele Klaus Iohannis, după ce negocierile purtate la Guvern au eșuat.

Greva generală din școli continuă și miercuri.

Ora 17.00: Deși protestul trebuia să se încheie, în fața palatului Cotroceni sunt în continuare manifestanți nemulțumiți de rezultatul cu care au ieșit liderii de sindicate de la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis.

Ora 16.35: Profesoară participantă la protest, nemulțumită de negocierea sindicatelor:

Ora 16.30: Liderii sindicali au prezentat oferta președintelui Klaus Iohannis, în fața mulțimii de protestatari de la Palatul Cotroceni: „Președintele a promis că își va pune semnătura, că va gira un acord și că va urmări ca în noua grilă de salarizare să respecte măririle pe care le-am cerut. Au spus clar că nu vor da ordonanță pentru măririle pe care le-am cerut. Singura oferta în picioare este cea pe care o șiti, 4000 de lei prime”. Mulțimea a huiduit: „Nu cedăm!”

Ora 16.05: BREAKING Iohannis s-a angajat să gireze un „acord politic” între coaliție și sindicatele din educație, au anunțat liderii sindicaliștilor după întâlnirea de la Cotroceni / Marian Nistor: Există posibilitatea de detensionare.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Protestul de la Cotroceni se încheie.

Ora 15.50: Numărul protestatarilor începe să scadă. Unii dintre aceștia au început să plece.

Ora 15.30: Administrația prezidențială a publicat imagini de la întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu liderii de sindicate. Participă liderii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Federației Sindicatelor din Educație (FSE) „Spiru Haret” și Federației Națională Sindicală Alma Mater, precum și președinta Asociației Elevilor din Constanța.

Sursa foto: presidency.ro
Sursa foto: presidency.ro

Ora 15.10: Protestatarii au cântat „O lume minunată”. Video aici.

Melodia i-a fost cântată președintelui Iohannis de un grup de copii adus pentru vizita lui în Sibiu, în ziua marelui marș al cadrelor didactice de săptămâna trecută.

Ora 15.00: Lozinci ale protestatarilor la Cotroceni:

Sursa foto: G4Media

Ora 14.41: Liderii celor trei sindicate din educație au intrat în Palatul Cotroceni pentru întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis.

Ora 14.37: Protestatarii au început să ajungă la Cotroceni.

Ora 14.30: Mesaj de la protest pentru Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu:

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ora 14.20: FOTO Mii de profesori protestează în orașele țării – Satu Mare, Galați, Târgu Mureș

Ora 14.00: Profesorii care merg în marș spre Cotroceni au fost aplaudați pe traseu de un grup de elevi:

Ora 13.55: Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat, într-o intervenție la Antena 3, înainte de întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, care va avea loc la Cotroceni, că „această mișcare de protest depășește natura revendicărilor salariale. Este vorba de demnitate. Este mesajul colegilor mei”. Detalii aici.

Ora 13.45: Președintele Iohannis se va întâlni marți cu liderii sindicatelor din învățământ.

Ora 13.43: Mesaje de susținere pentru profesori pe traseul marșului spre Cotroceni: „Părinții susțin profesorii

Ora 13.36: Unii protestatari au adus cruci, cu mesaje despre guvernanți și proiectul „România educată” al președintelui Iohannis:

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ora 13.35: Coloana a ajuns la Berzei, ultimii protestatari sunt încă în Piața Victoriei, potrivit Edupedu.ro.

Ora 13.30: Slogan la protest: „Cu Iohannis și cu Ciucă, educația-i pe ducă!

Sursa foto: G4Media

Ora 13.15: Deputatul Alin Ignat (PNL), la Antena 3: „Până la urmă nu înțeleg ce se mai dorește. Eu am înțeles că nu vor primele, de o săptămână se poartă aceste discuții. Dar din ce știu e că principala revendicare nu e să primească de azi pe mâine, ci să primească garanții”.

Ora 13.03: Coloana de peste 20.000 de manifestanți pleacă în marș spre Palatul Cotroceni. Circulația rutieră în Piața Victoriei este blocată.

Ora 13.00: BREAKING Negocieri eșuate cu premierul Ciucă / Greva generală din educație continuă, anunță liderii de sindicate / „Președintele are un rol major. Dacă vrea să detensioneaze situația din sistem să dialogheze cu noi”

Ora 12.55: La mitingul din Piața Victoriei au venit și părinți care susțin protestul profesorilor. „Nu vorbim doar despre salarizare vorbim și despre respect, despre demnitatea acestei funcții, pe care din păcate au pierdut-o”, spune un părinte, Cătălina Neculau, pentru Edupedu.ro.

Ora 12.40: Ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3:

 • Eu sper să se găsească o cale în care să se rezolve problema în timp cât mai scurt.
 • Planul este să scurtăm calendarul adoptării noii legi ai salarizării.
 • Când ajung să implementez legea salarizării sau reforma pensiilor, voi dezbate cu cei interesați atât cât este nevoie.
 • Ultima discuție a fost una constructivă și bazată pe respect reciproc.

Ora 12.30: În piață sunt peste 15.000 de manifestanți, potrivit estimărilor sindicatelor, relatează Edupedu.ro.

Ora 12.20: Primarul Dominic Fritz se află în mijlocul profesorilor care protestează la Timișoara.

„Eu înțeleg că mulți părinți și copii suferă, dar cred că mesajul este corect. Felicit profesorii pentru unitatea de care dau dovadă. Este ridicol că Guvernul este surprins de grevă și de revendicările profesorilor. Situația era predictibilă și Guvernul trebuia să ia în serios inflația și efectul inflației asupra salariilor profesorilor. Se pot găsi bani dacă guvernul își asumă în sfârșit să taie pensiile speciale, să taie la nivel central aceste cumetrii și sinecuri. România este o țară bogată dacă vrea, dar trebuie să avem un Guvern curajos. Desigur că e lipsă de curaj. Avem un prim ministru care este beneficiar al unei pensii speciale”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Ora 12.11: „Calitatea resursei umane care intră în sistem scade an de an și asta o vedem cu toții în rezultate. Dacă eu nu fac un domeniu atractiv, nu am cum să cer performanță. pentru asta ieșim în stradă. Fără educație – da, e un slogan – moare orice nație, dar bine nu ne va fi”, a declarat reporterului G4Media.ro Mădălina Radu, profesor consilier școlar.

Ora 12.08: Profesorii protestează și la Cluj, Timișoara, Drobeta Turnu Severin, Suceava, Sfântu Gheorghe.

Ora 12.06: S-au adunat peste 10.000 de persoane, potrivit estimărilor sindicatelor. Autocare cu protestatari sunt încă în drum spre București, spun acestea, scrie Edupedu.ro.

Ora 11.58: Sloganuri la miting: „România needucată”, „Popor needucat, masă de manipulat”, „4 la purtare pentru ignorare”, „Noi nu cerșim pomană Guvernului”.

Ora 11.49: Grupuri de elevi au venit în Piața Victoriei pentru a susține protestul profesorilor.

Ora 11.45: Câteva imagini de la protest:

Ora 11.40: Începe să fie restricționată circulația mașinilor în Piața Victoriei.

Ora 11.34: Câteva mii de profesori sunt în Piața Victoriei și continuă să sosească noi grupuri.

Ora 11.30: VIDEO Mesajul unei profesoare de la miting pentru Iohannis: Nu a fost niciodată profesor, nu a înțeles niciodată ce înseamnă să fii profesor – un standard pentru viitorul României și pentru copiii noștri

Ora 11.24: Peste 2.000 de persoane sunt în acest moment în Piața Victoriei, potrivit estimărilor reporterului G4Media.ro aflat la fața locului.

Ora 11.15: Sute de profesori protestează la Galați, transmite Digi24.

Ora 11.12: Câteva mii de persoane sunt deja în Piața Victoriei este pe jumătate plin. Grupuri de manifestanți sosesc continuu. O coloană de autocare și microbuze tocmai a sosit în apropiere de Guvern.

Ora 10.49: Mesaj comun de solidaritate cu profesorii, lansat de organizații ale elevilor, studenților și tinerilor: “Statul român este dator să își asume responsabilitatea” pentru situația salariilor din educație

Ora 10.27: Angajații din învățământ sosesc cu autocare din toată țara. Primul autocar a sosit de la Brăila.

Sursa foto: G4Media.ro

Conform unui document al Primăriei Municipiului București, protestul se va desfășura astfel:

– între orele 11.00 — 12.00, adunarea participanților în Piața Victoriei, respectiv Bd. Kiseleff, perimetrul cuprins între str. Arh lon Mincu și Piața Victoriei;

– între orele 1200 — 13.00, adunare publică în Piața Victoriei, perimetrul cuprins între prelungirea Bd. Aviatorilor, Parcul Kiseleff, Calea Victoriei, prelungirea Bd. lancu de Hunedoara;

– între orele 13.00 — 15.00, deplasare pe traseul Piaţa Victoriei — str. Buzeşti — str. Berzei – str. Știrbei Vodă — Splaiul Independenței — Pod Grozăvești — stânga Șos Grozăvești — Bd. Geniului sensul de mers dinspre Bd. luliu Maniu către Piaţa Răzoare — punct final Statuia Leu.

– între orele 15.00 — 15.30 adunare publică pe Bd. Geniului în proximitatea Statuii Leu;

– între orele 15.30 — 16.00, defluirea totală a participanților.

Context. De luni, 22 mai, au intrat în grevă peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic, potrivit sindicatelor.

Liderul Federației Sindicale din Educație Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat, luni seară, la B1TV, că se așteapta ca la protestul de marți de la Cotroceni să vină ”20 de mii de colegi din București dar și din țară”. Nistor a mai spus că președintele Klaus Iohannis are obligația ca președinte și profesor să discute cu liderii sindicali din învățământ.

Liderul sindical a mai precizat că luni seara a avut o întâlnire cu alți colegi din țară și că vor transmite noua ofertă a guvernului către fiecare unitate de învățământ din țară, urmând ca pănă mâine să se decidă dacă va fi acceptată sau nu.

Guvernul le-a făcut luni seara o nouă ofertă sindicatelor din învățământ pentru a renunța la grevă, mărind bonusul de 2500 care ar urma să fie acordat în două tranșe la 4000 de lei.

Liderul Sindicatului Spiru Haret Timiș, Virgil Popescu, a declarat la B1TV, că la prima vedere oferta nu este acceptabilă deoarece sunt bani care vor fi acordați o singură dată și nu reprezintă o crește de salariu. ”Este o manevră a guvernului. Aceste vouchere, prime nu mă interesează. Mă interesează o mărire de salariu de 25% așa cum au cerut sindicatele”, a mai spus Popescu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

54 comentarii

 1. Introduceti taxa scolara si veti avea bani pentru salariile profesorilor. Taxa SCOLARA A EXISTAT IN PERIOADA INTERBELICA.

  • Intr-o tara cu atatia analfabeti mai vrei si taxa…

  • Sigur crèier de găina, sa se introduca taxe in loc sa se reduca risipa pe pensii speciale, privilegii, salarii de mii de euro pt. clientela politica, jaful prin contracte cu firmele de partid.

  • Goguta = slugă PSDNL

  • Ce sa facem? Sa mai platim si taxa scolara?

  • Stiu si eu, dar nu ar fi mai bine sa reducem cheltuielile bugetare, de genul sumelor aruncate aiurea in PNDL, direct catre clientela? Sau se nu mai angajam ca disperatii pile, amante si soferi de partid in guvern, primarii si agentii? Sa sa trecem la informatizarea totala a ANAF si a sistemului de control incat sa colectam mare parte din TVA-ul, cum a reusit, de exemplu, Bulgaria? Sau in a reduce pensiile speciale la ceea ce e drept, adica la componenta lor contributiva?

   Adica guvernul e in plin dezmat bugetar (200 de secretari de stat? in 2010 aveam 50!), dar singura solutie pentru a plati un salariu decent unui profesor e sa faci invatamantul cu taxe. Nene, asta e nerusinare maxima.

  • invatamant cu taxe? adica toti sa plateasca taxe? e o aberatie.
   sper ca Goguta vrea sa spuna lucruri traznite.
   Accesul la educatie e garantat prin constitutie. Chiar si asa multi abandoneaza din lipsa banilor.
   datorita fluctuatiei legislative foarte putini isi risca sa intre pe piata invatamantului privat. Sa nu uitam olimpiadele interntionale dupa care guvernantii se laudau cu rezultate in conditiile in care 8 din10 premiati erau elevi ai invatamantului privat. sa vorbim de burse pentru elevii de la stat de la companii private? Legea nu permite decat o mica parte din profit sa fie „sponsorizare”. Companiile si firmele mari pot oferi burse nominale elevilor de liceu in orice tara „civilizata”/ e un vis de legislatie.
   da, vom avea in privat cei mai buni profesori, dar si profesorii si elevii din scoala publica au o sansa. daca impingi un elev din scoala publica la bursa on privat. meritul nu e al lui, e al tau ca profesor. si scoala privata te recompenseaza pentru „headhunt”.
   Ce vb? nu e vb de salariile profesorilor e vorba de un sistem bolnav, bazat pe pcr. Salariile profesorilor atrag atentia asupra dezastrului din invatamant. vedeti scolile de pe la tara unde profesorul nu primeste flori ci oua, pentru ca toata lumea il apreciaza. ala nu isi face de mancare pentru ca e invitat de parinti la cina, pentru ca merita. parintii asteatpa ca acei copii sa scape de mizeria in care a ajuns satul romanesc.Aceia sunt profesorii dedicati, facuti sa transmita dragostea de a citi si invata, nu redrazii care au un parinte undeva… si e saracul nevoitsa isi foloseasca toate relatiile sa il angajeze in invatamant „la oras” (incercase si la firme private dar trebuia sa plateasca brut luna de luna, si odrasla sa nu treaca pe la munca ca strica ceva)

  • Probabil, astazi se va sfarsi cu bine pentru demonstranti.
   Cred ca, la indicatia d-lui presedinte, premierul va da satsfactie reprezentantilor profesorilor, iar la Cotroceni sa va sarbatori victoria si se vor canta ode presedintelui Iohannis. Sau, la Cotroceni se va petrece minunea.
   Este doar o presupunere. Daca se va adeveri, rezulta ca liberalii n-au fost atat de gogomani ca sa accepte sa preia cartoful fierbinte care se cuvenea PSD, ci a fost un scenariu bine gandit de presedinte si de frutasii liberali, pentru ca imaginea d-lui Iohannis si a PNL sa devina din intunecate, mai stralucitoare.

 2. Vor vota PSD din nou și vor accepta de la PSD firimiturile oferite de PNL acum. Totul e electoral.

 3. Pentru Iohannis învățământul a fost o cale de parvenire. Cu meditații, cu lucrul ca inspector etc.

 4. De ce nu e în stare guvernul PNL să răspundă cererilor profesorilor? Fiindcă PNL doar fură.

 5. O bună lecție le dau profesorii!

 6. Salariile mai mari nu inseamna neaparat educatie mai buna. O sa creasca cu ceva salariile iar educatia o sa ramana tot proasta.

  • Educația mai bine finanțată va atrage oameni mai capabili, pe termen lung.

  • pe termen extrem de lung, pentru ca acesti ciudati care au ajuns in invatamant, vor produce alti ciudati care raman in invatamant. Si daca se va da un examen, in comisii vor fi tot cei care au angajat pcr. Singura sansa ar fi, la un salariu mai mare, sa doreasca sa ajunga in educatie tineri care chiar vor sa fie profesori si nu cei care ajung in invatamant numai pentru ca nu sunt pregatiti practic pentru privat.

  • :)))) „criterii de performanta pentru bugetari”. Poate cu o „revolutie”, dar nici atunci nu e sigur (istoria a demonstrat-o). Hai sa ramanem la profesori 🙂

  • Profesorii nu sunt in greva doar pentru salarii, ci și pentru investiții în educație daca nu ai observat

 7. Jaful național numit pensii speciale pentru ticăloși, va ajunge la 1.5% din PIB. Clanul PNL a dat 2.18% din PIB pentru Educație. PNL e grup infracțional organizat.

 8. Minți ca o slugă PNL ce ești. PNL e partid de hoți securiști, iar Iohannis e sluga lui Hellvig, cum ești și tu o slugă PNL de rang inferior.

 9. lasati-l pe CuOchiiPeRusi. a ramas acolo pe rusi. are circuitele incurcate, si idei putine dar fixe. E platit de USL sa arate cat de „radicali” sunt membrii USR.

 10. nu stiu ce asteapta sa faca la cotroceni. presedintele nu face vizite de lucru in tara (buni baietii de la tnr)

 11. Grevă până la capăt! Gata cu acceptarea nesimțirii, indiferent că vine de la un general special incapabil, de la un pesedist care fuge de răspundere sau de la un președinte în permanent concediu!

  • sigur se va denatura. Au aparut „minerii” din penitenciare si po;itie.Daca banuiam capii sindicatelor din invatamant ca vor un loc caldut in parlament, la penitenciare si politie nu am nici un dubiu. ala de la sindicate a iesit pe pozitia aur…”europa dicteaza”, coarna sau goarna cum il cheama a plecat sper la rusi .de tot.

  • Protestele sunt toate legitime, indiferent ce minte PSDNL.

 12. @peteleu: este pe cale, sigur.

 13. Mafia PSDNL a păstorit jaful de la stat încă de pe vremea lui Ponta, cel care a readus pensiile paraziților bugetari. Să vedem cum vor ieși gunoaiele PSDNL din aceste greve multiple. Oare vor trebui postacii PSDNL să înceapă să muncească, pentru prima dată în viața lor?

 14. Hop si useristii, au bagat capul in poza ca vin alegerile si le trebuie voturi sa puna mana pe putere.
  Iohannis a fost profesor, dar ca majoritatea din tara asta, printre care se numara mai sus mentionatii, si-a vazut de treaba.

  • Treaba lui Iohannis fiind sa aduca toti hotii si incompetentii la putere, sa le asigura tuturor imunitate in fata justititiei, si, dupa asa munca eroica, sa calatoreasca si sa joace golf cat mai mult.

  • cu tot respectul… kwj nu ajungea acolo dac era un simplu profesor. Am mai avut un profesor/farsor presedinte. si a fost la fel

  • A ajuns presedinte cu sustinerea unor oameni impreuna cu care au prosperat. Se vede clar din greva ca nu toti au prosperat. La fel a fost si cu cel din trecut, cu precedentul.

  • recunosc inprimul tur l-am votat. in turul doi l-am votat si pe el si pe dancila(am anulat votul). prea semana cu iliescu -vadim

  • Eu nu mai ies la vot.

  • cine dtatu a prosperat dupa constantinescu? ca era un haos bancar si legislativ…. daca tucrezi ca pnl a mers la vot cu autocare ,,,,da eu am prosperat, si cu iliescu si cu basescu si cu jojanis si chiar si constantinescu. Am plecat in 2013, la iesirea din PNL. crezi ca ma incaljeste ca e mai „scump” (dai si ti se da) si usor sa stau in norvegia decat in „casuta parinteasca” de pe malul marii negre?

  • iesi si ii votezi pe toti. poate sasa isi dau seama ca e blam. daca fac multi cjestia asta se pot face alte alegeri si tot asa…. poate? oricum mai bine nu o sa fie

  • Sau asa, nu ma refeream la votanti ca ar fi prosperat, dupa cum se vede nu prea, ci la sustinatori.

 15. Ii tot baga la înaintare pe debutanți în revendicările lor, dar care debutanți????? Aia care se Milogesc pentru 2 ore cu valabilitate 1 an?????? Pentru ca bosorogii stau pe 3 catedre si nu scot posturi la titularizare. Jos mafia posturilor din educație!!!!!!!

  • surpriza!!!!! aici e marea problema. si aia mici tac din gura. pentru ca reprezentarea sindicala nu exita. Hoffa stie

 16. peteleu despre USR: „În ritmul asta ii mai votează doar fanaticii.”

  Da nu iti faci tu griji mai bine despre cine o sa voteze PNL-ul? Ca aici chiar ca votantii s-au redus strict la clientela politica, aia care mananca un ban de pe urma lor. Si astia sunt de ordinul zecilor de mii de oameni. Altfel, va doresc sa va intalniti in tomberon cu PNTCD-ul. Ceea ce meritati din plin.

  Si asa e si normal. PNL nu mai reprezinta absolut pe nimeni, e o simpla anexa a PSD-ului. Decat sa votezi PNL, mai bine votezi direct PSD, nu te mai incurci cu copii palide.

 17. Marsul acesta poate fi apreciat numai ca gest politic, de care, în principiu, sindicatele ar trebui să se ferească, ca dracu de tămâie. A, am muitat că mai nou pot reprezenta și partide. Președintele – cu toate că și-a ars monograma pe proiectul România educată – nu are nici un fel de competențe de negociere. Cine va fi următorul pichetat, patriarhul Daniel ?

  • Articolul 80 alin.(2), Constitutia Romaniei: ,,Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate”

   Evident ca nu mai are timp sa mai faca si asta, prins cu atatea excursii externe si partide de golf.

  • Exact. Mediere. Fără elemente numerice ca salarii, sporuri și alte drepturi. Adresantul este guvernul. Și, având în vedere că are un proiect de suflet cu România educată, poate patrona un colectiv de specialiști care să elaboreze o lege a educației, în relație de cunoștință cu modul în care se face școală în lume azi. Atât.

  • asta e o idee buna. 4 popi in scoala si rezolva daniel cu toate, ca bunul dumnezeu. nu radeti dar nu am vazut scoala confesionala sa duca lipsa de bani. Din Canada pana in Argentina. Ups aia sunt catol;ii, protestanti…. nu ortodocsi. Iubesc copii mai mult decat ortodocsii care se iubesc intre ei mai mult

 18. Prezidentul și-a spus deja punctul de vedere: NU a cum! Medierea presupunea ca la discuții să fie prezenți și impostorii din guvern, inclusiv absolventul de la universitatea neacreditată – ciolanu. Da, ăla care nu știe să facă nicim, nu a muncit în viața lui.

 19. @ silicon_v sunt liberal si nimeni nu va schimba asta, poate ca e respect fata de bunici si strabunici, tata e taranist. asta nu inseamna ca pnl mai reprezinta liberalii. Ai dreptate… imi doresc sincer sa ajunga mai repede langa pnt.. poate asa isi revin. local pnl inca e in opozitie cu psd. aliat cu usr.
  dar nu voi vota nici usr. sunt aceeasi „ultrasi” ca si la aur. se adreseaza celor „low level”, prin mesajele lor si postacii lor. sincer ii banuiesc pe cei din usl ca latesc postaci ca ala cuocjiiperusi, care e caustic, si nu stie decat sclavi psd, fura, votati usr. la fel ca usr strica din galerie, propunem la secret, nuam vazut pe propuneri legislative ceva de la ei cap coada. USr e o chestie care s*a spart inainte sa se faca mare. Oare ce orgolii erau acolo?

 20. puturosul de la cotroceni e principalul vinovat,s a-nconjurat de plagiatori,s a plimbat ani de zile fara sa propuna un guvern care sa faca reformre,iaca ca i a explodat ;,liniste-a-n fata”ar trebui gonit impostorul cu pietre pt ca nu pt asta l-au votat romanii pe care i a inselelat amarnic iaca – ue ,,profesorasule”

 21. Iohannis nu știe să negocieze. Ne dădea deunăzi definiția negocierii, citata din manualul de clasa a X a !! :))
  Habar nu are să facă nimic în legătură cu politica, nici cu diplomația, nici ce înseamnă zile in șir de munca de documentare pe un subiect sau altul de politica internațională sau despre istoria sau geografia tarilor pe care le vizitează !!
  Marele turist nu vorbește ca lumea nicio limbă străină, nici germana lui maternă nu prea o cunoaște !
  Nu are niciun fel de cultura generala, nu știe nici literatura, nici istoria artei, nici muzica, psihologie sau filosofie nu știe nici cu ce se mănâncă, dara-mi-te să le folosească în vreun dialog international cu cineva !
  Nu cunoaște nici doctrine economice sau politice, habar nu are istoria religiilor, nu înțelege nimic daca se duce la o conferință despre orice, casca și adoarme in cinci minute in prezidiu !!
  Tresare doar daca aude cuvintele cheie „euro”, „dolari”, „franci elvețieni” sau „profit”, „schi”, „golf”, Christian Dior, Channel, și Maserati !!
  După el, munca de documentare și de inculturare este pentru fraieri, doar pentru asta are 200 de consilieri, iar daca nici aceștia, angajați pe pile, nu se omoară cu munca, atunci las’ că le zice Bruxellul mura-n gura ce să facă ! Nici nu au nevoie să-și bată capul, pot dormi, de lene, liniștiți, căci suna la CE și gândesc cei de acolo în locul lor !!

  • in atac prostsi necizelat la presedinte facut de unul care nu are habar de ceea ce ii reproseaza.
   Iti aduc aminte ca romania e Repuvlica semi-Paelamentara
   1 să facă nimic în legătură cu politica, nici cu diplomația – cu politic are, ca tot romanul. cu diploplamatia, poate aia cand se cearta parintii in cancelarie, Nu e nici primul nici ultimul presedinte care nu are cursuri de diplomatie mondiala.
   2. istoria sau geografia tarilor – a fost greu pentru el sa viziteze atatea tari, fara importanta strategica sau economica pentru romania, banuiesc ca le stia istoria si a vrut un „concediu de lucru”.
   3 nu vorbește ca lumea nicio limbă străină, nici germana lui maternă- nu sti decat scwaryze szjaike in germana atsa ca nu imi [ot da cu parerea despre cunostintele lui de germana. tu cca un longvist germanic poti? stii cum se zice postac fara cap in germana? nu.
   4Nu are niciun fel de cultura generala, nu știe nici literatura, nici istoria artei, nici muzica, psihologie sau filosofie nu știe nici cu ce se mănâncă -tu stii cu ce se mananca? sa nu zici xu cereale. cand ai stat ultima oara cu el de vorba? up[s nu l-ai cunoscut
   5. Nu cunoaște nici doctrine economice sau politice, habar nu are istoria religiilor, nu înțelege nimic daca se duce la o conferință despre orice, casca și adoarme in cinci minute in prezidiu !!
   Tresare doar daca aude cuvintele cheie „euro”, „dolari”, „franci elvețieni” sau „profit”, „schi”, „golf”, Christian Dior, Channel, și Maserati !! revenim la 4 ai vb cu el?
   6. consilierii sunt ai guvernului.
   7 „le zice Bruxellul mura-n gura ce să facă” = jai ca ai ajuns si la aur, de ce parte a gratiilor te afli? ai mai 4 ore intarziere ca si cgr stai litistit nu esti cel ma idi de aici. dar tu semnalizezi. la cum esti esti nascut pe 29 frbtuarie pentru c altfel crestea igiotenia pe pamant.

 22. Guvernanții PSD și PNL ii consideră prosti pe protestatarii din învățământ.

  De ce zic asta:
  – suma de 4000 de lei ar fi dată o singura data. Deci inflația de 25-30% de la ultima mărire salarială a profesorilor rămână neacoperita
  – profesorii ce sunt in greva nu primesc bani pe perioada grevei. Deci cei 4000 de lei acoperă pierderea și o masa în oras … atât

  Bine că sunt bani pentru funcționarii publici care au avut pile la PSD și PNL și au primit un post cald cu munca putina și bani multi.

 23. Am avut o satisfacție deosebită astăzi să fac zgomot în ușa Administrației Prezidențiale!