G4Media.ro

Ministrul Sănătății, primele declarații după incendiul de la Boli Infecțioase Constanța: Un…

Sursa: Captură TV

Ministrul Sănătății, primele declarații după incendiul de la Boli Infecțioase Constanța: Un eveniment nefericit, nedorit/ Toți pacienții au fost transferați/ Cauza incendiului va fi stabilită de specialiști

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a făcut, vineri, primele declarații după incendiul izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, în urma căruia au murit 9 pacienți. Cseke Attila spune că, în acest moment, toți pacienții au fost transferați și că identificarea cauzei incendiului va fi făcută de specialiștii de la ISU, neputând să se  pronunțe în acest sens.

Cele mai importante declarații:

 • Un eveniment nefericit, nedorit.
 • Preocuparea MS a fost de a mobiliza prin DSP toate resursele umane și sanitare pentru a putea transfera pacienții.
 • În acest moment, transferul tuturor pacienților e asigurat. Toți pacienții au fost transferați.
 • Este un eveniment nefericit, nedorit. Cauza incendiului va fi stabilită de specialiști.
 • Trebuie să așteptăm raportul specialiștilor și din acest raport trebuie să tragem învățămintele.
 • Nu aș antama o cauză a incendiului, va fi stabilită de specialiștii de la ISU Dobrogea.
 • Dl secretar de stat Read Arafat e în drum spre Constanța pentru a cordona intervenția și analiza tuturor aspectelor legate de acest incendiu.
 • Apoi vom putea vedea care sunt măsurile și soluțiile.

Q: Ce măsuri au fost luate în ultimul an?

A: Dacă nu așteptăm cauza incendiului, vom vorbi de soluții și măsuri care nu corespund cu ceea ce trebuie făcut. Măsurile trebuie corelate cu cauza. Ele nu pot fi antamate în acest moment. MS, pe planul de acțiuni întocmit după Piatra Neamț, MS avea pe partea medicală, strict pe partea medicală, avea 2 măsuri – achiziția unor aparate medicale, care s-a realizat.

Partea de securitate la incendiu – cei de la ISU sunt în măsură să vă dea toată situația și vor veni în momentul în care toate datele și informațiilor sunt disponibile, le vom pune la dispoziția presei. Eu nu doresc să mă pronunț peste specialiști.

 • Cele 9 persoane decedate sunt de la ATI. În total erau 10 pacienți la ATI, din care 9 au decedat.
 • Se va face o analiză la sânge a cauzelor acestui incendiu și se vor lua măsuri.
 • S-au făcut în fiecare județ cursuri de pregătire cu managerii tuturor spitalelor având în vedere că se anticipa un nou val pandemic. Acest lucru s-a întâmplat. Acum două săptămâni și ceva și cei de la Constanța au fost pregătiți.

Q: Ce se va întâmpla cu cei care vor avea nevoie de îngrijire la terapie intensivă după acest incident.

A: Este nevoie de un efort susținut comun. La Constanța săptămâna aceasta a fost trimisă și o unitate mobilă ATI. Vom mai avea până la 10 paturi ATI care nu au nicio legătură cu evenimentul nefericit de astăzi. Lucrăm la asta în fiecare zi, efortul este comun și responsabilitatea este comună, de a asigura creșterea numărului de paturi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. Ii asteptam pe Prelipceanu, CTP & co sa se incrunte agresiv la ministrul sanatatii, eventual la premierul citu. Sa le puna intrebari incomode. Sa nu ii lase sa vorbeasca. Sa ii bicuiasca „pa laiv”.

 2. Ancheta va avea aceeasi soarta exact ca la spitalul Piatra Neamt, incediu si nu e nimeni vinovat … sau se vor gasi vinovatii dupa ani cand se claseaza sau se poate da cu suspendare …

 3. Ce declarații ineptice chiar lipsite de logica?! Când și cum ar putea sa fie in incendiu, in care-au murit oameni, altceva decât un “eveniment nedorit, nefericit”?! Ce incendiu in care mor oameni poate fi dorit și fericit??!

 4. VV e de vina