G4Media.ro

Liderii PSD au stabilit tranziția post-Dragnea în ședința CEX: Binomul Dăncilă-Stănescu a…

Liderii PSD au stabilit tranziția post-Dragnea în ședința CEX: Binomul Dăncilă-Stănescu a fost validat la conducerea partidului / Propunerile de miniștri votate în CEX/ Gabriela Firea a fost repusă în funcții

Liderii PSD s-au reunit azi, începând cu ora 11:00, pentru a discuta următorii pași pe care îi va face partidul după condamnarea definitivă la închisoare cu executare a lui Liviu Dragnea în timp ce era încă în funcția de președinte al partidului și al Camerei Deputaților. Prima ședință a fost cea a Biroului Permanent Național (BPN), apoi a urmat o reuniune a grupurilor parlamentare, iar de la ora 18:00 – o ședință a Comitetului Executiv (CEX), care s-a încheiat spre miezul nopții.

Viorica Dăncilă a preluat funcția de președinte interimar, iar Paul Stănescu pe cea de președinte executiv interimar, în timp ce Rodica Nassar a fost numită secretar general în locul lui Codrin Ștefănescu.

Gabriela Firea a fost votată președinte interimar al PSD București și vicepreședinte al partidului.

Cele mai importante momente ale zilei:

Ora 23.40 – Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți noaptea, după ședința Comitetului Executiv al PSD, că s-au luat decizii importante pentru partid, a făcut apel din nou la unitate, a anunțat numirile pe funcții decise de CEx și că mâine o eliberează din funcțiile de la Guvern și de la partid pe Anca Alexandrescu, iar în curând va lua o decizie și în privința lui Darius Vâlcov.

În conferința de presă, Dăncilă a susținut că se face o analiză la nivelul MAE și cine este responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat la votul în Diaspora va plăti.

Viorica Dăncilă a mai spus că Guvernul pe care îl conduce nu a dat legi pe justiție și că ea nu a vrut să adopte OUG pe justiție pentru că a simțit că ar fi o vulnerabilitate pentru țară (detalii aici).

Ora 23.11 Marcel Ciolacu a fost votat în CEX pentru șefia Camerei Deputaților.

Ora 23.05 În CEX au fost votate propuneri pentru completarea echipei guvernamentale. Propuneri care vor fi trimise la Cotroceni. Ele sunt după cum urmează: Titus Corlățean – vicepremier pentru parteneriate strategice; Roxana Mânzatu – ministrul Fondurilor Europene; Natalia Intotero – Ministerul pentru Românii de pretutindeni; Ana Birchall – Ministerul Justiției.

La ieșirea din sediul în care a avut loc ședința CEX, Roxana Mânzatu a declarat că nu crede că șeful statului are motive să o respingă.

Ora 23.00 – Gabriela Firea a anunţat că a revenit în Comitetul Executiv şi în Biroul Permanent ale partidului.

„S-a terminat şedinţa de Comitet Executiv. Am revenit în Comitetul Executiv şi în Biroul Permanent. A fost un vot în unanimitate în Cex pentru a reveni pe aceste poziţii”, a precizat Firea la ieşirea de la şedinţa Comitetului Executiv.

Ea a avut o dispută cu un protestatar, căruia i-a spus că este plătit de un candidat care s-a aflat pe lista pentru europarlamentare a unui partid politic.

Ora 22.45 – Antena 3 transmite că Titus Corlățean va fi vicepremier după ce un vot în acest sens a fost dat în CEX. Corlățean, aflat în platoul emisiunii Sinteza zilei, a declarat că nu era la curent cu acel vot.

Ora 22:40 – Tudor Ciuhodaru a intervenit marți seară la Antena 3 pentru a nega faptul că i s-ar fi cerut de la vârful PSD să renunțe la mandatul de europarlamentare.

Ora 20:44 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost validată, în unanimitate, de Comitetul Executiv Naţional al PSD pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei de Bucureşti, au precizat marţi pentru Agerpres surse politice. De asemenea, Gabriela Firea redevine, prin votul CExN, vicepreşedinte PSD la nivel naţional, au menţionat sursele citate.

Ora 20:40 – Tudor Ciuhodaru, aflat pe locul 7 pe lista candidaților PSD la alegerile europarlamentare, și-a retras candidatura, pentru ca Victor Negrescu, aflat pe locul 9, să prindă un mandat în Parlamentul European, au declarat pentru G4Media.ro surse din Comitetul Executiv al PSD (detalii aici).

Ora 18:46 – Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, consideră că ar trebui schimbat mecanismul de desemnare a preşedintelui Partidului Social Democrat, acesta fiind în prezent „foarte greoi”.

„Este un mecanism foarte greoi. Eu cred că trebuie să fie un mecanism mult mai flexibil. O organizaţie, un partid trebuie să fie flexibil şi să poată să îşi aducă de fiecare dată oameni în faţă de care are nevoie în fiecare moment”, a declarat înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, Ecaterina Andronescu.

Pe de altă parte, întrebată dacă referendumul pentru Justiţie trebuie aplicat, ea a răspuns: „Da, categoric, trebuie respectat votul popular întotdeauna. Nu ai cum să nu respecţi ce spune poporul”. „Am vorbit prea mult de justiţie. Din păcate, acest lucru l-a plătit PSD foarte tare. Cred că trebuie să închidem subiectul. Justiţia trebuie să îşi facă datoria”, a mai spus social-democrata.

Ora 18:20 – Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că organizaţia din Bucureşti o susţine pe Rodica Nassar pentru funcţia de secretar general al partidului (detalii aici).

Ora 17:30 – Viorica Dăncilă a anunțat că propunerea pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor din partea social-democraţilor este Marcel Ciolacu, aceasta urmând să fie votată în Comitetul Executiv Naţional al partidului.

Ora 17:00 – Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat la finalul ședinței BPN și a grupurilor parlamentare, că discuția despre justiție a nemulțumit populația și asta ar putea fi explicația pentru pierderea alegerilor europarlamentare. Dăncilă a mai spus că de aici înainte vor fi ședințe săptămânale ale Biroului Permanent Național al partidului și ședințe lunare ale Comitetului Executiv, subliniind că deciziile în partid vor fi luate doar în forurile statutare, prin vot.

Ultima discuție cu Liviu Dragnea a avut-o duminică seară, a mai mărturisit Viorica Dăncilă, care a afirmat că probleme penale trebuie decontate de fiecare om în parte, nu de ”noi toți” (detalii aici).

Ora 16:10 – Răspunsul lui Ponta la invitația Gabrielei Firea: ”Chiar nu ne facem iar “frati” cu hoti si incompetenti ca sa primim si noi un pic de “ciolan”! Chiar am inteles ce au vrut sa spuna oamenii prin votul din 26 Mai si nu ii sfidam si nici nu incercam sa ii prostim!”.

Ora 15:20 – Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că în conducerea PSD trebuie făcută curățenie și a propus ca puciștii anti-Dragnea excluși anul trecut din partid – Marian Neacșu, Adrian Țuțuianu sau Ion Mocioalcă – să fie rechemați în partid sau, în caz contrar, social-democrații să facă o alianță cu Pro România, partidul lui Victor Ponta (detalii aici).

Ora 14:50 – Paul Stănescu a fost votat președinte executiv interimar în PSD, numărul doi în partid după Viorica Dăncilă

Ora 14:35 – Preşedintele PSD Bacău, senatorul Dragoş Benea, a declarat, pe pagina sa de Facebook, că după rezultatul de la alegerile europarlamentare, intrarea în opoziţie a social-democraţilor devine o opţiune „extrem de argumentată”.  ”Cred că, după votul-sancţiune din 26 mai, trebuie iniţiată o dezbatere în toate forurile partidului despre viitorul politic al PSD, intrarea în opoziţie începând cu luna iulie fiind o opţiune extrem de argumentată! Nu pe reţelele de socializare discutăm viitorul politic al guvernării şi al partidului, mai ales la nici 2 zile de la finalizarea scrutinului”, a scris Dragoş Benea.

Ora 14:30 – Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu a precizat că a fost purtător de cuvânt al partidului doar pe o perioadă limitată, pe timpul campaniei electorale. Întrebată dacă se retrage din funcţia de purtător de cuvânt al PSD, Lia Olguţa Vasilescu a spus: „Am fost purtător de cuvânt pe o perioadă limitată, doar pe perioada de campanie electorală care, după cum ştiţi, s-a terminat”.

Ora 14:15 – Ședința Biroului Permanent Național al PSD s-a încheiat. Urmează ședința grupurilor parlamentare reunite.

Ora 14:10 – Marian Oprișan: ”A pierdut PSDragnea, de azi avem alt PSD. Avem un PSD preocupat de nevoile reale ale românilor și sp le facem oamenilor o viață mai bună. Discuția pe justiție a încetat în PSD. Justiția trebuie să fie independentă, să aibă toate condițiile să funcționeze, cei care fură de la comunictate trebuie să meargă la pușcărie”, a declarat Oprișan.

Întrebat dacă cei care au probleme cu legea vor mai putea face parte din conducere PSD, Marian Oprișan a răspuns: ”Bineînțeles că nu!”.

Ora 13:30 – Marcel Ciolacu, chestor al Camerei Deputaţilor, a declarat că nu s-a primit încă de la ICCJ motivarea deciziei în cazul lui Liviu Dragnea şi, ca urmare, nu poate fi vacantat mandatul de parlamentar al acestuia (detalii aici).

Ora 13:25 – Gabriela Firea: ”Nu voi candida la președinția PSD la congres. Îl susțin pe Paul Stănescu ca președinte executiv, statutar e ca Dăncilă să fie președinte interimar” (detalii aici).

Ora 13:15: Biroul Permanent Naţional al PSD a decis să o susţină pe Carmen Mihălcescu pentru a fi preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor. Potrivit unor surse din partid, citate de Agerpres, Carmen Mihălcescu va fi susţinută pentru a conduce interimar Camera Deputaţilor până la alegerea unui preşedinte plin. PSD urmează ca ulterior să ia o decizie cu privire la persoana care va fi susţinută pentru prima funcţie în Cameră. Carmen Mihălcescu este acum vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi deputat PSD.

Ora 11:45 – Liderul PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat că se gândeşte dacă să preia sau nu funcţia de preşedinte executiv al partidului. Întrebat înainte de începerea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD dacă va prelua funcţia de preşedinte executiv, aşa cum se speculează, preşedintele PSD Olt a răspuns: „Nu ştiu, mă gândesc”.

„Dacă aveţi răbdare, după ce terminăm BPN, vă promit că vom sta de vorbă liniştiţi şi le dezbatem şi le discutăm. Nu vă pot spune nimic”, a afirmat Stănescu, întrebat dacă i s-a propus să fie preşedinte executiv al partidului.

Ora 11:35 – Preşedintele organizaţiei municipale PSD Bacău, Cosmin Necula, a cerut demisia guvernului ca urmare a pierderii alegerilor europarlamentare de către social-democraţi, considerând că rezultatul poate fi comparat cu cel al unor alegeri parlamentare.

Ora 11:30 – Marian Oprișan: Alegerile în România în acest moment au fost pierdute cât se poate de clar de acțiunile lui Liviu Dragnea. Întrebat dacă va candida la șefia partidului: ”Politicienii au un parcurs, în ranița fiecărui soldat e bastonul de mareșal”. Întrebat dacă va candida la prezidențiale: ”Nu cred că putem discuta despre acest lucru în acest moment”.

Ora 11:15Robert Negoiță: „Este evident că s-a greşit şi s-a greşit grav. (…) Dacă discutăm despre faptul că s-a greşit grav, asta înseamnă că greşelile trebuie îndreptate. (…) Am spus (…) că PSD ar trebui să facă un pas în spate şi să cedeze guvernarea, pentru că nu poţi guverna cu 23%, asta am spus-o ieri”.

Despre eventuale alegeri anticipate: „Haideţi să fim realişti. În România, pe conjunctura legislativă existentă, nu vor exista alegeri anticipate niciodată, asta este părerea mea”.

Întrebat dacă în şedinţa conducerii PSD va cere demisia Guvernului Dăncilă, Negoiţă a răspuns: „Am făcut-o ieri”.

El a confirmat că a participat, luni seară, la un hotel din Bucureşti, la o întâlnire a mai multor lideri PSD, între care şi Marian Oprişan.

Ora 11:10 – Liderii PSD vor forța azi plecarea lui Codrin Ștefănescu din funcția de secretar general și a lui Darius Vâlcov dun funcția de consilier al premierului, iar Lia Olguța Vasilescu ar urma să-și depună demisia din funcția de purtător de cuvânt al partidului, au declarat pentru G4Media.ro surse din PSD (detalii aici).

Ora 11:08 – A ajuns Viorica Dăncilă: Deciziile le luăm în forurile statutare, nu sunt omul care să facă anunțuri înainte. Întrebată dacă alegerile anticipate sunt o variantă: ”Nu, nu sunt o variantă!”

Ora 11:00 – Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui: O ipoteză care se conturează este că PSD trebuie să rămână la guvernare în virtutea majorității pe care se presupune că o mai are. O altă ipoteză este că PSD ar trebui să renunțe la guvernare.

Anterior, într-o intervenție la Digi24, Buzatu a declarat că ”ar trebui să mergem către alegeri anticipate în cel mai rapid mod posibil”.

Ora 10:50 – Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat marți, la sosirea la ședința Biroului Permanent Național al partidului că este nevoie de convocarea urgentă a unui congres extraordinar al partidului și spus că trebuie ca social-democrații să păstreze guvernarea și majoritatea în Parlament (detalii aici).

Reuniți luni într-o ședință informală, social-democrații au decis convocarea, pentru azi la ora 11:00, a Biroului Permanent Național. Ulterior, va avea loc o ședință a grupurilor parlamentare, iar de la ora 18:00 este programată o reuniune a Comitetului Executiv Național (CEX), cel mai important for de decizie al partidului.

Social-democrații vor trebui să formalizeze anunțul făcut ieri de Viorica Dăncilă de preluare a președinției interimare a partidului și să decidă convocarea unui congres extraordinar, pentru alegerea unei noi conduceri centrale.

De asemenea, liderii PSD vor trebui să hotărască ce vor face cu președinția Camerei Deputaților: teoretic, funcția le aparține, dar PSD nu mai are majoritate, nici măcar împreună cu ALDE, în acest for legislativ. Opoziția are pentru prima dată șanse reale să-l impună pe al treilea om în stat, cu condiția ca PNL, USR, UDMR și neafiliații lui Ponta să cadă la o înțelegere.

Liderii PSD vor trebui să ia o decizie și în privința ministerelor fără titulari, după ce președintele Klaus Iohannis a respins propunerile făcute de Liviu Dragnea: la Justiție – Eugen Nicolicea, la Românii de pretutindeni – Tit Liviu Brăiloiu, iar la Fonduri europene – Oana Florea.

Nu în ultimul rând, PSD s-ar putea confrunta cu demisii ale unor senatori și deputați, oameni care nu mai sunt dispuși să rămână în barca pierzătoare, principalul beneficiar al plecărilor fiind partidul lui Victor Ponta, Pro România. De asemenea, opoziția ar putea depune o moțiune de cenzură, prima cu șanse reale să fie adoptată după alegerile parlamentare din 2016.

În urma scrutinului de duminică, PSD s-a clasat pe locul 2, după PNL, și la doar câteva mii de voturi în fața USR PLUS, obținând cel mai mic scor din istoria partidului. Doar în 2007, sub președinția lui Mircea Geoană, a mai luat PSD un scor similar – 23,11% (1,1 milioane de voturi), tot la alegerile europarlamentare.

Citește și: Prezența mare a românilor la vot a cauzat scorul minim istoris obținut de PSD la un scrutin: Deși numărul de voturi a fost aproximativ identic cu cel obținut de PSD în 2014, procentajul a fost aproape la jumătate

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

65 comentarii

 1. Celulele canceroase sunt anarhice iar celulele organizate sunt sanatoase. Pentru binele poporului si al Romaniei, gruparea infractionala PSD-ALDE trebuie distrusa din radacini.

  • Dancila n-a inteles nimic: „discuția despre justiție a nemulțumit populația și asta ar putea fi explicația pentru pierderea alegerilor europarlamentare”

   deci PSD n-a inteles nimic din scandarile „hotii! hotii!”

 2. Corect, subscriu. Să-și ia si jandarmii cu ei si ss.ul

 3. LOL, MU13 P$D! #caprostu

  USR-PLUS a anuntat deja, prin Barna si Ciolos, ca vor sustine un eventual guvern PNL, dar NU intra la guvernare! NU au de ce! Lasati-o pe veo, nu mai are OUG-urile, sunt mancati! Sa guverneze si sa dea oamenilor CEEA CE AU PROMIS! DIN SCOARTA-N SCOARTA! SA DEA TOT CE AU PROMIS! Justitia e game over pentru ei!

  Hai lichelelor, indepliniti-va promisiunile! A venit momentul! Indrazneste sa crezi! #caprostu

 4. Oprișan greșește. Alegerile au fost pierdute de gruparea infractionala din care face parte, de PSD, o cloaca de hoti si complici care au dustrus Justitia si au indatora RO pe zeci de ani. Printre acesti TICALOSI, un loc de frunte il au mafioti locali ca Buzatu ori Orisan, Gogutza Vasilescu scl. toti niste politruci incompetenti pusi pe jaf si distrugere. PSD e urmas si beneficiar al celor care au UCIS in 1989 si au comis CRIMELE din 2018. PSD e partid CRIMINAL si nu mi poate minti pe nimeni. TOTI trebuie sa raspunda, impreuna cu acolitii lor din Justitie, Jandarmerie si Politie = Militie. Gunoaie corupte ca Alina FLocea, Stan sau Savonea, Pivincieru Enache, Dormeanu, nu au ce cauta in Justitie.

 5. Poate ca Romania cu noile partide castigatoare, va fi nu doar o membra a UE,ci chiar va deveni o tara din ce in ce mai europeana(desi la nivel de mentalitati probabil ca mai greu,e un inceput, macar politic), fara neo bolsevisme retrograde, fara neo securisme oligarhe, poate chiar si fara un capitalism de cumetrie.Oricum odata cu infrangerea hidrei lu tatuca Ilici/red bandits, pare ca Romania incepe sa se indeparteze de a mai fi o neo Russia sau o neo Turcia.

 6. USR ar fi fost pe locul 2 la alegeri daca PSD nu sabota votul duminica, prin tragerea de timp la procesul de votare.

  • Ce harfe, ce dume, ce fumigene, ce imbarligaturi, ce diversiuni si cata propaganda,oare ptr ce?! :)) Oricum psdeii si tovarasul lor CPT maestrii in cele enumerate.

  • Și așa cred că e pe locul trei, la mare depărtare, la ce furăciuni a făcut PSD în cuiburile lor roșii
   In plus, daca nu își mână asistații să voteze ( ați văzut cazul cu ăla care a intrat in cabina cu un votant) sau îi lasă „la liber”, după pofta inimii și conștiința ( mai ales la referendum, fără să îi amenințe cu tăierea ajutoarelor sau datul afară), PSDul ar lua in realitate muuuult mai puțin. ..probabil nici jumătate din cât a luat acum

 7. Propun ca ziua de 26 mai sa ramana in memoria colectiva ca ZIUA M, ziua in care psd-ul s-a pozitionat de partea gresita a p*lii.

 8. Măi PSD-iştilor ca să fie clar pentru voi există doar două variante ca să vă fie bine:
  —————————–
  1) Să renunţaţi la conducerea instituţiilor de forţă inclusiv pe partea justiţiei şi să rămâneţi numai cu cele pe parte economică şi să vă duceţi la bun sfârşit programul de guvernare care l-aţi promis fără să vă mai distragă atenţia justiţia şi alte d-astea şi să nu vă lase să vă faceţi treaba şi atuncea există şansa să fiţi lăsaţi până la sfârşitul mandatului iar atuncea va fi trasă linie şi va alege iarăşi românii.
  2) Sau alegeri anticipate.
  —————————-
  Orice altă variantă va ieşi prost inclusiv un guvern de uniune naţională aşa că ori mergeţi până la sfârşit fără ce vă distrage atenţia ori plecaţi acuma altfel CONTINUA NEBUNIA.

  • SA RENUNTE LA TOT! SA PLECE! VALEA! LUMEA I-A TRIMIS ACASA LA VOT! NU MAI AU LEGITIMITATE!

 9. Toti bolsevicii, toata Ciuma Rosie, valea, nu numai cativa! TOTI! VALEA! GATA! S-A SATURAT LUMEA DE VOI! ALTFEL O SA AJUNGETI CA PNTCD!
  DEMISIA! ALEGERI ANTICIPATE! SINGURELE OPTIUNI!

 10. NU unui Guvern de Uniune Nationala sau unui Guvern Tehnocrat! Este o mare capcana a PSD prin care BOLSEVICII vor sa se refaca pana la anul, pe modelul Guvernului Ciolos. Rugam PNl si USR-PLUS saa nu cada in capcana asta! Singura optiune serioasa sunt alegerile anticipate.

 11. Sefii Jandaremeriei vinovati de Represiunea din 10 august DEFERITI CAT MAI REPEDE JUSTITIEI! Alo, Procuratuta Militara, DICTATORUL DRAGNEA A CAZUT! Ce mai asteptati?

 12. Carmen Dan DEMISA CAT MAI REPEDE din MInistru de Interne! Si Procuratura Militara trebuie cat mai repede sa inceapa urmarirea penala impotriva celeia care a gazat mame insarcinate, mame cu copii mici, batrani.

 13. Ma uit cumva cu drag, cumva cu mila, si cumva cu o curiozitate morbida la combinatia de declaratii din partea PSD si a postarilor pe banda automata in zona comentariilor aici, si imi vine tot mai greu sa cred ca exista un dram de intelegere si regret a situatiei in care se afla acum partidele de guvernare. Intentia mi se pare ca este de a da vina pe Dragnea, a se distanta de guvernarea de pana acum si de efectele ei de-acum incolo, si de a incerca pasarea repercusiunilor negative partidelor care au primit un vot de incredere la europarlamentare. Opozitia ar trebui sa isi mentina o alianta bazata pe interesul de a lasa PSD-ul sa se ofileasca si putrezeasca sub presiunea propriilor promisiuni desarte, in vazul tuturor, avand totusi posibilitatea de-acum sa inceapa repararea dezastrului ultimilor doi ani. Altfel vom ajunge iarasi in situatia in care dupa euforia victoriei populatia va fi demoralizata de incapacitatea unui potential nou guvern PNL-USR+ de a repara totul in doar 18 luni si se va resemna la a nu vota din nou in 2020.

 14. Ce generoși sunt acum, când guvernarea a devenit un cartof fierbinte și stătut ! :-))

 15. Părerile colorate denotă o degringoladă de zile mari. Oricum, nu cred că sunteți în poziție să vă alegeți singuri modalitatea de a ieși din rahat. De când vă spun, idioților, că a-l lăsa pe Dragnea și trepădușii lui să se comporte ca un tun scăpat de sub control, va duce la distrugerea partidului ! De mine puteți să vă duceți învârtindu-vă, dacă n-ați avut atâta minte, cât un pumn de fluturi. Păpați ce-ați gătit ! Adio !

 16. Dragnea continua sa conduca PSD din puscarie si acualii sefi ai PSD nu fac decat sa-i tina locul cald lui Dragnea pe care vor sa il scape cu o Amnistie data in Parlament in perioada IMEDIAT URMATOARE profitant de prostia PNL de ingamfarea USR . Pericolul ca Dragnea sa fie gratiat de o manevra in Parlament cu Florin Iordache la Camera si Tariceanu la Senat este Real si Imediat.
  O asemenea miscare ar fi singura care ar readuce reteaua Dragnea din Statul Roman la actiune si la conservarea castigurilor personale obtinute.
  Dragnea a constituit o retea personala de functionari ai Statului Roman in functii cheie care lucreaza pentru el personal si care lupta sa isi mentina privilegiile care sunt garantate numai de seful lor Dragnea.

  • Mai ioane, unde vezi tu cea mai mica dorinta a cuiva din psd sau a altora de a-l gratia pe draknea??? Absolut toata lumea din psd, mai putin codrin si radulescu, respira usurati ca au scapat de el. Placinta, cred ei, e pe masa, si-acu o impart, dar nu prea se inteleg. Cea mai mare tampenie este ca legea fundamentala – Constitutia nu prevede dizolvarea parlamentului de catre presedinte. Javrele infecte de iliescu si iorgovan, si fsneul lor imputit, n-au bagat asa articol in Constitutie, gasi-i-ar dracii!

  • Daaaaaaa, daaaaaaaaa…..

  • @Gabriela
   Daca e sa dezgropam amintirile: puterea redusa a presedintelui s-a datorat in buna masura opozitiei la vremea compunerii Constitutiei. Amintirea proaspata a abuzurilor „fostului dictator” (citat iliescu) si perspectiva de a incredinta un surplus de putere tot unui comunist, i-a facut si pe cei din opozitie sa nu insiste in directia asta. Din punctul asta de vedere mi s-a parut ca erau chiar mai porniti, au pus mult mai multa presiune decat fsn-ul sa reduca din prerogativele functiei de 1-ul om in stat.
   Asa ca, nu e chiar vina lui ilici, ba as zice ca a fost impotriva vointei lui. Si, ca sa fim drepti pana la urma, iliescu nu a fost afectat nicidecum de lipsa asta de putere, nu a resimtt-o de loc, fiindca oricum, el avea scoala de partid. Pai ce, ceausescu nu dadea socoteala in fata marii adunari nationale? Si? Stia el cum si cu cine se exercita puterea. Pentru ei nu a contat prea mult, nu era o miza.
   Constantinescu nu a stiut nimic, saracu!

   Lasa ca si ailalti si-au luat teapa si au insistat cu mandat de 5 ani gandindu-se pentru nastase si cand colo, i-au servit lui basescu.

 17. S-au activat toate curvele si toti fricosii psdisti! Mi-e o greata nesfarsita!

 18. Pe mine ma intereseaza ce au zis „Mitraliera”,”Pana de Corb” si „Cap Chel” ca ei au facut politica partidului impreuna cu seful de trib, „Dinti Stricati”.

 19. Teoretic, criza de imagine se rezolvă cu un mic pas înapoi, mai în umbră, vremelnic, al personalităţilor asociate cu Dragnea şi persecutarea Diasporei. În guvern: Carmen Dan şi Meleşcanu. În partid, Codrin, Olguţa, Pleşoianu… În presă, Gâdea, Ciutacu, Ionuț Cristache.

  • Teoretic ,DA.Practic ,partidul trebuie sa intre la „depou” pentru reparatii capitale si inlocuire piese uzate(alea care fac galagie multa si treaba deloc).Altfel spus,REFORMA interna in partid scrie pe fruntea lor.Reformarea partidelor si a clasei politice a fost ceruta insistent de catre societatea civila inca din anul 2012,anul cand PSD a preluat puterea prin forta strazii.Nu au facut-o.Au iesit din garantie.

 20. Am si eu o intrebare catre colegi: daca opozitia nu se uneste pentru a darama acest guvern si a prelua guvernarea cat mai repede, nu sunteti de acord sa punem presiune pe ea (pe opozitie) si s-o fortam prin cererea acestui lucru in strada?!
  Eu nu accept fite si orgolii de la PNL si USR.

  • PSD trebuie sa ramana la guvernare, fiindca din vara vine o criza bugetara provocata de PSD si PSD trebuie sa fie cei care taie salarii si pensii.

  • @Marcele,
   Dar asta presupune să lăsăm iarăși grătarul, cu mititeii sfârâind pe el, nesupravegheat ! Cine iși asumă riscul de incendiu…?

 21. Acasa cu voi, LICHELELOR!!! Vira la privat sa vedem daca va angajeaza cineva. Nu plateste nimeni niste mancatori de kkt care nu au facut nimic in viata lor. Doar mancat kkt si furaciuni.

 22. PNL nu poate s-o propuna pe cea mai sluta si urata PDL-ista la sefia Camerei Dep.

 23. Dancila nu va demisiona, a ramas la mintea copilului din curtea gradinitei care plange si se zgârie pe faţă cand cineva ii ia papusa.

 24. Oamenii acesti se cred diverse personalitati. Oprisan e Machiavelli si Talleyrand , totdata, un mare diplomat. Ei sunt acum psd, alegerile le-a pierdut psd- Dragnea.Nu doar ca acum sunt altii, dar de fapt de la inceput au fost altii, Dragnea doar le-a tinut pistolul la tampla. Au facut-o sa-si salveze viata.Poate indupleca pe cineva. Penibil.

 25. Dragnea e doar seful bandei. Trebuie sa mearga langa el si restul acolitilor. Cine l-a sustinut sa incalce legea, sa-l sustina pe mai departe, dar de aproape.

 26. Tara arde si opozitia se lauda ce mare lucru s-a intamplat certandu-se pt.functia de presedinte a camerei dep.Marele risc si castig este a presedintelui Iohannis care a riscat cu functia.Asta ce va spune?

 27. Dupa inca o ora de navigat diverse articole si citit comentarii am observat urmatorul parcurs al ideilor aruncate de catre utilizatori: inainte de alegeri era o prezenta constanta pro-PSD care incerca sa demoralizez votantii invocand imagini de infrangere usturatoare a opozitiei. Peste weekend si mai ales duminica a fost liniste, majoritatea mesajelor fiind pro PNL/USR. Incet incet, pe masura ce se definitivau rezultatele, mai apoi dupa sentinta lui Dragnea, si in timp ce tot mai multe informatii din interiorul PSD isi faceau aparitia in spatiul public, zona de comentarii a explodat subit cu pareri radical opuse. Ba sa ramana PSD la guvernare (subscriu) si sa incaseze suturile cuventie in timp ce dezorganizarea si lupta interna ar slabi puterea lor decizionala suficient cat sa permita opozitiei rectificarea situatie. Ba sa preia opozitia guvernul cu forta cum ar veni. Ba sa fie ceva intre cele doua. Ba sa fie nici una, nici alta. Pare ca orice ar fi, tot nu o sa fie bine, si totul va pica in capul opozitiei in timp ce PSD face pe mortul la pamant si asteapta sa uite opinia publica despre duplicitatea tuturor celor din partid, indiferent de cat de rezonabile par parerile lor acum. Ma intreb, a nu-stiu-cata oara, oare cum ar aratat aranjate in ordine cronologica, fie pe baza de nume de utilizator, adresa IP, sau particularitati ortografice, comentariile de-aici. Am impresia ca acum se incearca divizarea celor care au votat anti-PSD pe absolut toate liniile si faliile existente intre aceasta alianta oarecum fortata a opozitiei. As indrazni sa zic ca de-abia acum incepe adevarata lupta cu PSD-ul, cand e incoltit.

  • O scurta completare: chiar nu e nimeni pe-aici cu un know-how tehnic cat de mic cat sa construiasca un „scraper” online, o platforma unde poti viziona per-ansamblu, macar pe baza de nume de utilizator, in ordine, comentariile lasate la toate articolele? In cel mai rau caz ar duce la mai multe nume noi si extra munca pentru crearea si arhivarea evidentei trollilor platiti per postare.

 28. Haideti, copii rataciti ai PSD, veniti acasa ca sa va manance baronii PSD intr-o saptamana. Tot ce vor bolsevicii este sa isi bata joc de ei, sa le ia din avant si sa le blocheze demersurile. Daca sunteti creduli sa mai credeti aceste PSD TOTAL NEREFORMAT, atunci puteti sa o luati in mana rau de tot.

 29. hai ca v-ati schimbat. nu mai aveti in frunte sinistrul carciumar din tiliorman. il puneti pe sinistrul stanescu, fost tractorist in colbul oltului. daca familia tractoristului stapaneste 1-2 judete, musai sa-i dati si tara pe mana!

 30. Ce simpatici sunt „liderii pesedisti” anti Dragnea ! Auzi cica „vor forta plecarea lui Darius Valcov din functia de consilier al Primului Ministru” !:)))))))))))))

  PS. Sa intelegem ca daca nu vrea Valcov , Veorica nu prea poate sa-l dea afara ? Pe un consilier ?!! Si trebuie fortat sa plece ? Haida de !!! :))))))))))

 31. CIUMA ROSIE INCA MAI BANTUIE ROMANIA !!!!
  Vrem schimbare, imediat !!!!!!

 32. dupa ce s-a curatat politic stapanul, slugile isi fac de cap.

 33. O iei, o scuturi, o’ntorci pe dos si e ca noua!
  Nu merge chiar asa tovarasi!
  In penitenciare s-a votat masiv cu prezenta de peste 80% si PSD a luat 90 %. Asta da electorat captiv. Acum Dragnea s-a dus sa faca teren, campanie la firu ierbii, ca data viitoare sa obtina peste 100%.

 34. Figuri vechi si noi, aceeasi banda de hoti si complici. NU POT MINTI – aceasta grupare de infractori va ramane nocuva, asa cu a si fost, dupa ce inaintasii lor au UCIS pentru a-si anexA TARA DOAR CA SA O JEFUIASCA.

 35. Rahatul (aka nimicul) se intoarce! Pe partea cealalta!
  Multe succesuri pzd-istilor!

 36. Tudor Ciuhodaru e un medic de r*t, politruc si carierist, unul din gunoaiele din psd iasi in Parlamentul Hotiei Nationale:

  Hoti si complici la furt din psd iasi in Parlament:
  Vasile Toma, Victorel Lupu, Adrian Pănescu, Camelia Gavrilă, Tudor Ciuhodaru, Vasile Câtea, Silviu Macovei, Vasile Axinte

 37. cateva intrebari :
  – ce se va intampla cu legile justitiei si asaltul justitiei?
  – la urmatoarele modificari pe justitie, cum vor vota PSD+ALDE+UDe.MeReu ?
  – se va continua „programul de guvernare” a „raposatului” ?
  – ce se va intampla cu Nicolicea, Ciordache si Soferul?
  – ce se va intmapla cu Volguta, Manda, Cap’Sula, rAK7dulescu?
  – ce se va intampla cu CCR?
  – ce se va intampla cu cei alungati de dictator? – nu ca mi-ar pasa
  – cum se va respecta legea de catre PSD? gen la primaria capitalei cu societatiele ilegale?
  – cand isi vor cere scuze fata de diaspora si vor lua masuri concrete?
  – cand vor rimite la plimbare pe carmen-microfoane si melescanu pentru diaspora?
  – cand vor cere scuze pentru 10 august, si vor desecretiza , oricat de dureros pentru PSD va fi , documentele alea care nu sunt desecretizate?
  – cand vor cere scuze pentru toate injuriile de prost gust impotriva adversarilor lor?
  – cand vor recunoaste promovarea urii impotriva adversarilor?
  – cand se vor lepada de satana? dar de latrina si rtv? dar de ghita, statul ne-paralel , anti-soros …
  – cand vor accepta sa mearga si la alte televiziuni/radiouri nu doar alea de ale casei?
  – cand vor isi vor cere scuze fata de bugetarii jignitii de catre rAK7dulescu si alti de prin PSD?
  – cand vor fi corecti si fata de opozitie?
  – cand vor fi corecti fata de societatea civila?
  – cand vor sactiona derapajele din PSD, gen: poze cu sex anal, mici facuti nu doar din caini, oameni mitraliati, drogatii din opozitie, le-am facut piscinia nefunctionala si ma injungie pe la spate?
  – cand vor sanctiona primaru cu sabie?
  – cand vor pune controluri peste PNDL 1&2, si sa sactioneze firmele care au turnat astfalt peste pamant?
  – cand vor inceta cu dublu standard in orice domeniu?
  – cand vor incepe sa respecte votul romanilor? cu cei 300 parlamentari, si ultimul referendum? si de ce NU si FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE?
  ….
  lista INFINITAAAAAAA de PORCARII si MIZERII MARCA PSD+ALDE+UDMR !!!!!!!! pentru care niciodata nu isi vor cere scuze si nu le vor intdrepta pentru ca e un partid de FOSTI COMUNISTI

  • am uitat sa ma uit pe poza .. sa il identific pe baronu’ oprisan, un om cinstit precum iliescu … cu diferenta ca nu a omorat nici un om …

  • Foarte bun comentariul, lista e lungă si e loc de adaugat grămadă. #PSdciumarosie

 38. Salutam revenirea in prim plan a tarancii moldovence Gabi Firea, motiv in plus sa urmarim PSD pana isi da duhul.
  Urmariti interviul ei pe Digi si vedeti cum reqctioneaza in fata cetatenilor. Aceasta este adevarata fata a PSD

 39. Din punctul meu de vedere și probabil al majorității doasporei dar nu numai, Psd ul trebuie distrus din rădăcini. Indiferent ce vot face sau promite, acesti indivizi, aceasta grupare mafiota trebuie redusă la 0, La fiecare vot de acum inainte probabil că vor ieși chiar si mai mulți pt. a distruge această ciumă, pe reprezentanții ei dar si ceeace reprezintă ea. Psd reprezintă hoția, impostura, nepotismul, incapabitatea, și prostia ca să enumăr doar câteva din „calitatile” acestui grup mafiot organizat care a distrus sistematic Romania in ultimii 30 de ani. Am stat 6 ore in ploaie la coada pt. a vota si erau o mie de persoane care nu au mai avut timp să își exercite dreptul la vot… Ce vrea comunistoidul ăla de Melescanu? Să – si ceară scuze!? După parerea noastră ar trebui să i se deschidă dosar penal, nu scuze! Mai ales ca e la a doua abatere! Ce zicea toparlanul ala din psd, ca se pi.. a pe Diaspora… Ne pi.. am noi pe ei, pe toti si vom vota până când vor disparea. Jegurile dracului!

 40. Deci speranta ciumei rosii este matroana capitalei…..

  Si la primaria capitalei trebuie corectat votul . Aceasta imbecila de firea este aceasi ciuma rosie care trebuie sa dispara cat mai rapid !!!
  Vrem in sfarsit oameni competenti si integri, nu lichele !!!

 41. Ciuma Rosie se reorganizeaza.Șerpăraia se reîncolăceste

 42. Alo, PNL, USR-PLUS se pare ca nu ati inteles mandatul romanilor; romanii vau mandatat duminica SA NE SCAPATI DRACULUI DE CIUMA ROSIE! Voi ce faceti? Va bateti pe functii, vindeti pielea ursului din gradina? Si Ciuma Rosie ce face? Nu cumva se reorganizeaza. A incaput pe mainile altor infractori si mafii. PNL, USR-PLUS, TREZITI-VA!

 43. 1. Comedie, mascarada marca PSD. Nici un cuvant despre Carmen Dan, protejata lui Dragnea si autoarea Represiunii din 10 august 2018.
  2. PSD – Partid complet lipsit de moralitate: pana alaltaieri se inghesuiau cu totii sa il pupe in fund pe Dragnea. Cum a cazut, cum toti l-au gasit 100% raspunzator de esecul PSD numai pe Dragnea. Si 100% raspunzator pentru dezastrul tarii (grave prejudicii aduse economiei, finantelor, justitiei, societatii in general, imaginii tarii in exterior, 20 miliarde imprumuri la cea mai mare dobanda)
  3. Au inlocuit hotul, infractorul (Dragnea) cu prostul (Stanescu – fost tractorist)
  4. Oprisan ne ia de prosti pe toti cand spune ca daca Dragnea nu mai este in PSD, PSD este un alt partid. Nu, este acelasi partid de hoti, prosti si pupincuristi de pana mai alaltaieri. Oamenii sunt aceiasi, nu s-au schimbat. Nu, este doar scenariul din 1989: ne-au bagat pe gat ideea ca daca a cazut Ceausescu, PCR-FSN este un partid de oameni puri si curati ca lacrima.
  5. Acelasi discurs : vom face o comisie vom analiza daca e cazul sa…, bla bla bla…

 44. 6. Dancila nu intelege ca in cazul unui esec, sefii cei mari pleaca. Impreuna cu tot cu partid. Asa este in Vest in democratiile adevarate.
  7. Mafia lui Dragnea trebuia ea de la sine sa nu mai apara in cadru dupa alegerile europarlamentare, dupa referendum si dupa arestarea lui Dragnea. Ce cautau in spatele lui Dancila alaltaieri? Badalaii, Satanestii, Olgutzii, Arsenii, Oprisanii trebuiau sa fie de domeniul trecutului.
  8. Prin dorinta lor de a ramane la guvernare, PSD ne arata ca vor sa sifoneze in continuare resursele tarii si sa isi derileze contractele cu statul.
  9. La fel ca si cu Nationala Germaniei, care nu stii sigur daca a luat bataie decat cand a urcat in autocar, asa si aici: despre PSD nu stii sigur ca a inteles ceva din rezultatele alegerilor si ale referendumului de duminica DECAT ATUNCI CAND SUNT IN OPOZITIE!
  10. Ciuma Rosie PSD-ALDE trebuie sa plece acum, nu maine, nu la toamna, nu la anul. Acum sunt slabi si vulenerabili. PNL si USR-PLUS imi dau impresia ca nu au inteles nici ei mesajul poporului. Dau impresia ca se culca pe o ureche. Nu stiu care si cum sa mai clameze victoria.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.