G4Media.ro

Alexandru Rafila, despre varianta sud-africană a coronavirusului: Românii care vin din această…

Alexandru Rafila, despre varianta sud-africană a coronavirusului: Românii care vin din această zonă afectată vor fi carantinați pentru 14 zile/ Vaccinarea este în continuare soluția oportună

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila şi şeful DSU Raed Arafat au susţinut, sâmbătă, declaraţii de presă la Guvern, în contextul apariției noii variante sud-africane a coronaviruslui. Cei doi oficiali au anunțat adoptarea unei noi hotărâri a CNSU care instituie carantină pentru 14 zile pentru românii care vin din zonele afectate de noua variantă:

Cele mai importante declarații:

Alexandru Rafila

Având în vedere aceste alerte în mod normal și România s-a adaptat măsurilor și în momentul de față a fost adoptată o hotărâre a CNSU care aliniază România la măsurile luate în mai multe state europene, care limitează sau chiar interzic călătoriile cu această zonă afectată. Românii care vin din această zonă vor fi carantinați pentru 14 zile și după un test negativ pot ieși după 10 zile.

Măsurile de vaccinare sunt recomandate cu tărie și vaccinarea este în continuare soluția oportună.

Vom încerca să găsim o soluție legislativă care să stabilească un cadru pentru toată lumea pentru certificatul verde.

Cazurile grave care sunt internate vor fi subiectul unor secvențieri, să vedem dacă sunt corelații epidemiologice și dacă acest tulpini sunt prezente și în România.

Avem date că această tulpină se transmite mai ușor. În trei săptămâni probabil vor apărea primele studii care spun dacă vaccinarea sau trecerea prin boală sunt afectate de această variantă.

Tratamentul COVID nu înlocuiește vaccinarea. Este mult mai puțin periculoasă decât tratamentul antiviral. Medicamentele trebuie aplicate cu foarte mare precauție.

Nu am discutat (cu premierul Nicolae Ciucă – n.r.) despre mutarea atribuțiilor de la DSU la Ministerul Sănătății, ci doar o armonizare a acestor atribuții.

Legea legată de certificatul COVID trebuie definitivată până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare.

Doza a treia trebuie explicată – pentru persoanele de peste 60 de ani este utilă. Întregește schema de vaccinare, mai ales pentru persoanele cu imunitate scăzută.

Este perioada optimă pentru ca toate persoanele sa se vaccineze, inclusiv antigripal. Măsurile de distanțare previn și infecțiile gripale.

Raed Arafat:

Având în vedere avertizările de la OMS și Comisiei Europene s-a făcut modificarea în următorul sens: Se modifică clasificarea țărilor în sensul introducerii țărilor Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe în zona roșie începând cu data publicării acestei hotărâri, astăzi.

Se instituie măsura carantinei pentru 14 zile pentru persoanele care vin din aceste țări.

Pentru toate persoanele care vin din aceste zone se instituite obligativitatea testării RT PCR la sosirea în România precum și în a opta zi de la sosire, iar în cazul unui test negativ, aceștia pot ieși din carantină în ziua a zecea.

Încep să apară din ce în ce mai multe cazuri de post-COVID (covid lung), care au nevoie de tratament îndelungat.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Se pare ca PSD nu a anticipat ca vor prelua puterea inainte de un nou val. Lor le place, atunci cand este criza, sa faca opozitie si sa critice de pe margine. Sper ca pandemia sa la macine rapid prcentele de votanti PSD.

 2. O Civilizatie Multi-Planetara

  chiar , la inceput , cu un mic proiect pilot

  baza Lunara

  ne „deschide” mintea Oamenilor

  nu va mai fi timp de razboaie pe Terra.

 3. cum adica este „solutia oportuna” daca vaccinul actual nu face nimic impotriva virusului? or ne ia de prosti ori minte…….. Din pacate cred ca amblele sunt valabile

 4. Deci nu a reușit dl Rafila sa scape de dl. Arafat, iar a apărut cu figura lui lipsita de orice urma de empatie.

  • Păi bolșevicii vor sa facă test PCR celor care vin de afară ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 5. Păi waxxxurrilee? NU „PROTEJEAZĂ”??? NU „IMUNIZEAZĂ”!?

 6. Intram in al treilea an de țeapă(spike),tare,inca mai sunt oameni care pun botul la mascarada asta? Disperare mare,nu stiu cum sa faca sa ne intepe cat mai des!

  • Mai Calache-ar fi o situație nefericita sa ai boala cu numele asta, altceva nu ai găsit?! – afla ca am stat 2 săptămâni în spital cu covid, forma medie , nu știu ce te face sa crezi ca ar fi vreo mascarada cata vreme noi ăștia nu atât de inteligenti ca tine chiar am suferit de covid. Eu zic ca oamenii ca tine habar nu au pe ce lume trăiesc.

 7. Și cei din Belgia, Israel, Hong Kong, unde există deja tulpina, au voie să intre în țară?