G4Media.ro

Lituania anunță un pachet de ajutor de 200 de milioane de euro…

sursa foto: Twitter/ Gitanas Nausėda

Lituania anunță un pachet de ajutor de 200 de milioane de euro pentru Ucraina

Președintele ucrainean și-a început turneul în țările baltice cu o vizită în Lituania, unde a căutat sprijin pentru conflictul în curs cu Rusia, iar Guvernul lituanian a confirmat un pachet de ajutor de 200 de milioane de euro pentru Ucraina.

„Ucraina a arătat lumii că armata Rusiei poate fi oprită”, a declarat miercuri președintele Volodimir Zelenski.

Vorbind în capitala lituaniană Vilnius, Zelenski a declarat că Ucraina trebuie să își consolideze apărarea aeriană împotriva atacurilor intensificate ale Rusiei cu rachete și drone și să își refacă proviziile de muniție, în timp ce atacurile cu rază lungă de acțiune devin principala caracteristică a luptelor din această iarnă, transmite Euronews.

„În cadrul Consiliului de Apărare al Lituaniei, am aprobat un pachet de 200 de milioane de euro pentru asistență militară pe termen lung pentru Ucraina. În ianuarie, vom trimite din nou muniție, generatoare și sisteme de detonare în Ucraina. Iar în februarie, APC-uri M577. Vom instrui soldații ucraineni și vom consolida cooperarea în industria militară”, a declarat președintele lituanian Gitanas Nausėda.

Zelenski va discuta, de asemenea, despre speranțele Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și la NATO, precum și despre crearea de parteneriate în domeniul producției de drone și al capacităților de război electronic.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...