G4Media.ro

Lisabona primește premiul de Capitală Europeană a Inovării pentru 2023

Sursa foto: pexels.com

Lisabona primește premiul de Capitală Europeană a Inovării pentru 2023

La începutul acestei săptămâni, Comisia Europeană a înmânat premiile pentru cele mai inovatoare orașe din blocul comunitar în cadrul unei ceremonii desfășurate la Marsilia , care a fost câștigătoarea ediției de anul trecut scrie The Mayor.

Iliana Ivanova, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a fost prezentă pentru a premia Lisabona drept Capitala europeană a inovării (iCapital) pentru 2023. În cea de-a doua categorie importantă – Orașul european inovator în ascensiune – Linköping (Suedia) a fost cel care a obținut premiul.

Acest eveniment a făcut parte din deschiderea Săptămânii inovării de la Aix Marseille Provence Metropole (AMP) și a inclus conferința „Share the future” și ceremonia de decernare a premiilor Prix des possibles, organizată de AMP și inspirată de premiile iCapital, pentru a sprijini inovatorii locali.

Comisarul Ivanova a felicitat cele două orașe câștigătoare pentru abordarea lor de pionierat în ceea ce privește remodelarea mediului urban și abordarea provocărilor demografice și economice, ținând cont în același timp de interesul superior al locuitorilor lor.

Lisabona a câștigat premiul și 1 milion de euro datorită inițiativei sale „Unicorn Factory” la scară mare.

În doar doi ani, Unicorn Factory a reușit să atragă 54 de noi centre tehnologice din 23 de țări, a creat 10.000 de locuri de muncă, a lansat 13 programe de incubare și accelerare, a triplat numărul de start-up-uri incubate și a poziționat orașul în industrii atât de distincte precum sănătatea digitală, tehnologiile Web 3.0 și inteligența artificială.

În calitate de câștigător al categoriei „Oraș european inovator în ascensiune”, Linköping a primit 500.000 de euro pentru a continua să investească și să dezvolte soluțiile inovatoare ale orașului la provocările sociale și de sustenabilitate.

În plus, lumina reflectoarelor internaționale este îndreptată spre Linköping, iar orașul poate conta pe mulți vizitatori interesați în viitor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...