G4Media.ro

Liga Studenților din Iași se opune certificatului verde în universități, promovat de…

Foto: Pixabay.com

Liga Studenților din Iași se opune certificatului verde în universități, promovat de Consiliul Național al Rectorilor/ Liga susține că va apăra ”studenții discriminați”

Liga Studenţilor (LS) din Iaşi anunţă că se opune introducerii certificatului verde în universităţi, după ce Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) a cerut Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei, astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă în baza acestui certificat.

Liga Studenţilor critică, într-un comunicat de presă transmis luni, propunerea Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR) de modificare a cadrului legislativ de către Parlament astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital.

Studenţii consideră că rectorii se tem că vor pierde procesele pe care LS le intentează universităţilor care au condiţionat accesul studenţilor la activitatea didactică, în cămine sau la bibliotecă de certificatul de vaccinare, testare anti-COVID sau de trecerea prin boală.

De asemenea, Liga Studenţilor Iaşi avertizează că informaţia cu privire la statutul de vaccinat/nevaccinat, trecut sau netrecut prin boală, respectiv cea de testat/netestat intră în categoria datelor cu caracter personal.

LS anunţă că va depune plângeri la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru încălcarea legislaţiei în domeniu (GDPR) împotriva universităţilor sau asociaţiilor care vor colecta astfel de date.

„Liga Studenţilor din Iaşi este alături de studenţii care sunt discriminaţi de aceste măsuri şi vom face toate demersurile legale pentru a apăra demnitatea şi drepturile studenţilor faţă de orice ingerinţe externe, chiar dacă suntem în momentul de faţă singura organizaţie care face asta, în contra curentului general din mediul asociativ studenţesc”, a declarat Cosmin-Gabriel Glovnea, preşedinte Liga Studenţilor Iaşi.

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) solicită Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei, în sensul în care aceasta să prevadă că accesul în spaţiul universitar este posibil în baza certificatului verde digital privind vaccinarea anti-COVID. Excepţie ar urma să facă, potrivit propunerii, persoanele care au contraindicaţii medicale privind imunizarea prin vaccinare.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Prostia la studenți…

 2. Vrem etnobotanic.

 3. Îmi iau știrile de pe G4..DAR printre analize de foarte bună calitate îl promovați intens pe acest pe șoșoacă de Iași… presupun ca nu vă obligă cineva..

 4. Bravo! In momentele critice ale istoriei Iașul studențesc mereu a fost majoritar de partea dreaptă!

 5. Ați vrut să ziceti: studenți „discriminați”

 6. Așa numiți rectori slugute bine plătite vor primi o copită în nasuc..
  Ducă cum a zis ți tractoristul numai parlamentul poate impune așa ceva.
  Și chiar dacă se impune prin lege tot neconstituțional este .
  @@@@uie m@@@@I.

 7. Faceti facultatea degeaba! Halal intelectuali! Promovati prostia! Pui de cocalari pe banii parintilor!

 8. Felicitari!!! Cereti-va drepturile, copii!
  Sunt garantate prin Constitutie, aceeasi Constitutie calcata acum in picioare.
  Nu plecati urechea la cei care va injura si va ataca cu dispret! Sigur, in viitor, vor ajunge la mana unora dintre voi.
  PS Luati in calcul si boicotarea anului universitar! Buzunarele dascalilor nu primesc bani daca nu se tin cursuri, cu tot certificatul lor…

 9. ei nu stie ca acum trei luni a murit si un tanar din grupul 18-22? se mai poate intampla aceasta tragedie si la anul daca nu vacccinam cu totii, doza trei in moalele capului

  e o sansa unica de a rezolva bugetul de pensii

  ar fi minunat daca s-ar mai putea infiltra niste tineri purtatori si prin locurile pe unde se strang balenelele MApN gen ciuca

 10. Felicitări!!! Asta ar trebui să se întâmple în fiecare universitate. Dacă n-am fi atât de ocupați în a ne acuza reciproc (vaccinații pe nevaccinați și invers) cine ce răspândește, în ce mod și sub ce formă, ci ne-am concentra pe lucrurile importante (privarea de drepturile prevăzute în Constituție), nu ar avea nimeni îndrăzneala și puterea să propună și să voteze asemenea discriminări.

 11. Felicitări și curaj, sunt și persoane care au făcut diverse alergii la vaccinurile copilăriei,. Am stat lângă copil șase luni și l-am păzit zi și noapte să nu se sufoce, toți medicii l-au văzut au spus ca poate fi reacție după vaccin dar nu au voie sa scrie ăsta pe fisa medicala. Atunci cum pot dovedi ăsta? Să-l vaccinez iar? Să le fie rușine guvernanților! Bravo studenților!

 12. Bravo, Liga Studentilor Iasi! Curaj!