G4Media.ro

Liderul unui partid de extremă dreapta din Macedonia de Nord a fost…

Foto: Pexeles/ Kat Wilcox

Liderul unui partid de extremă dreapta din Macedonia de Nord a fost arestat în Turcia/ Este suspect de dublă crimă

Liderul unui partid de extremă dreaptă din Macedonia de Nord, care era căutat în cadrul unei anchete privind o dublă crimă, a fost arestat marţi seara în Turcia, a declarat un ministru din ţara balcanică, scrie AFP, citată de Agerpres.ro.

Ljupco Palevski, vizat de un mandat internaţional de arestare emis de Skopje, este suspectat că ar fi instigatorul şi autorul uciderii unei fete de 14 ani şi a unui bărbat de 74 de ani din oraşul Veles (centru), ale căror corpuri au fost descoperite duminică.

Potrivit poliţiei, Palevski a fost arestat în oraşul turc Balikesir (nord-vest), unde sosise prin Serbia şi Bulgaria.

„Colegii din Turcia m-au informat că iniţiatorul, organizatorul, coordonatorul principal şi autorul direct (al dublei crime) a fost reţinut pe teritoriul lor”, a indicat ministrul de interne al Macedoniei de Nord, Oliver Spasovski, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit poliţiei, în aceste crime sunt implicate patru persoane, printre care tatăl fetei.

Palevski, o persoană publică, este, de asemenea, un fost om de afaceri şi proprietar de media care a participat la activităţi pro-ruse în ultimii ani.

Potrivit anchetei, bărbatul ucis datora bani unuia dintre suspecţi şi este o victimă colaterală, în măsura în care maşina lui a fost folosită pentru a o răpi pe tânără.

Maşina a fost găsită ulterior carbonizată în apropierea locului unde a fost descoperit corpul adolescentei, mai scrie AFP.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...