G4Media.ro

Liderul Sindicatului Penitenciarului Jilava: Polițiștii din cele 45 de penitenciare  vor refuza…

Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Liderul Sindicatului Penitenciarului Jilava: Polițiștii din cele 45 de penitenciare  vor refuza miercuri să intre în serviciu între orele 7-11 / Nu vor ieși cu detinutii la muncă

Polițiștii din cele 45 de penitenciare din România  vor refuza miercuri să intre în serviciui între orele 7-11 și nu vor ieși cu detinutii la munca. a declarat pentru G4Media.ro liderul Sindicatului Penitenciarului Jilava, Florin Stoica.

”Luna viitoare vom trece la acțiuni mai dure. Mânie vom face greva și vom refuza munca suplimentară”, a mai precizat liderul sindica

Sindicaliştii din penitenciare au anunțat că miercuri, timp de cel puţin patru ore, vor refuza munca suplimentară, iar astfel se va ajunge la blocarea mai multor sectoare ale activităţii. Dacă revendicările nu vor fi soluţionate, sindicaliştii anunţă că durata protestului va fi majorată, în iunie, transmite News.ro.

„Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare SNPP afiliat la Federaţia PUBLISIND şi Blocul Naţional Sindical, a declanşat din 28 mai 2023 adunarea de semnături pentru blocarea activităţilor din Poliţia Penitenciară prin refuz de muncă suplimentară pe data de 31.05.2023 începând cu ora 06,30”, anunţă, marţi, sindicaliştii, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, toate sindicatele afiliate PUBLISIND (Penitenciarele Satu-Mare, Iaşi, Pelendava, Brăila şi Mărgineni), Federaţia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar FSSP şi Federaţia Poliţiştilor de Penitenciare FPP declanşează de asemenea blocarea activităţilor din Poliţia Penitenciară prin refuz de muncă suplimentară pe data de 31.05.2023 începând cu ora 06,30.

„Organizaţiile sindicale care participă la acţiunea de protest de miercuri 31 mai 2023 totalizează peste 8.000 de membri de sindicat din 12.500 de salariaţi şi acoperă TOATE unităţile din Poliţia Penitenciară”, afirmă sindicaliştii.

Potrivit acestora, organizaţiile sindicale au centralizat peste 5.000 de semnături pentru încetarea activităţii prin refuzul muncii suplimentare, cu următoarele revendicări:

1. Acordarea salariilor prevăzute în Legea-cadru nr 153/2017

2. Aplicarea legii pensiilor militare fara modificări

3. Actualizarea şi indexarea pensiilor militare

4. Plata normei de hrană la valoarea actualizata, fără plafonări

5. Plata normei de echipare la valoarea actualizată, fără plafonări

6. Plata salariului de grad la valoarea actualizată, fără plafonări

7. Deblocarea posturilor vacante

„Numărul minim de posturi necesare în Poliţia Penitenciară este de 20.000 conform standardelor aprobate. În prezent sunt ocupate 12.500 de posturi (în scădere) din 16.050 prevăzute. Cu toate acestea Guvernul blochează concursurile în timp ce modifică pensiile militare ceea ce va genera un exod din întreaga structură de apărare naţională”, au mai transmis sindicaliştii.

Potrivit acestora, acţiunea de miercuri „va demonstra că Poliţia Penitenciară se menţine funcţională doar pentru că salariaţii acceptă să presteze muncă suplimentară într-un volum unic în România”.

„Simpla exercitare a dreptului legal de a refuza munca în plus, generează blocaje chiar şi pe termen scurt în special în sectorul operativ. Personalul operativ se va prezenta la serviciu, dar nu va intra în unităţi. Turele operative intrate în serviciu de 12 ore nu vor putea fi schimbate, apelul deţinuţilor nu se poate realiza, iar o serie lungă de structuri şi activităţi se blochează (vizite, plimbări, puncte de lucru, prezentări la instanţe etc)”, au precizat sindicaliştii.

Potrivit acestora, acţiunea va fi menţinută pe durata a cel puţin 4 ore.

„Decizia de reluare a activităţilor sau de menţinere a refuzurilor de muncă suplimentară aparţine sindicatelor organizatoare şi va reprezenta voinţa membrilor de sindicat semnatari. Acţiunea de miercuri 31 mai 2023 reprezintă un prim avertisment pentru guvernanţi precum şi dovada că suntem determinaţi să încetăm activităţile”, au precizat sindicaliştii.

Aceştia anunţă că, în luna iunie vor creşte blocajul de la 4 ore la minim 4 zile, dacă revendicările vor fi ignorate.

„Guvernul va trebui să identifice soluţii alternative pentru misiunile de pază, escortare şi supraveghere din penitenciare, precum şi pentru alte misiuni”, au mai transmis sindicaliştii.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează