G4Media.ro

Liderul grupării Hells Angels București și doi neo-zeelandezi, arestați și propuși pentru…

Liderul grupării Hells Angels București și doi neo-zeelandezi, arestați și propuși pentru extrădare în SUA în dosarul de trafic de droguri și instigare la omor instrumentat de DEA și DIICOT

Marius Lazăr, liderul clubului de motocicliști Hells Angels București, și neo-zeelandezii Michael Matthews Murray și Patrick Johnson Marc au fost arestați de judecătorii Curții de Apel București în cadrul dosarului de trafic de droguri și instigare la omor instrumentat de DEA și DIICOT, potrivit portalului CAB.

În plus, cei 2 neo-zeelandezi și românul au fost propuși pentru extrădare în SUA, după ce un judecător din Texas a emis mandate de arestare împotriva lor. Extrădarea celor 3 se va judeca în decembrie.

Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. În temeiul art. (…) din Legea nr. 302/2004 republicată şi art. (…) din Legea nr. 111/2008 pentru ratificarea Tratatului de extrădare dintre România şi Statele Unite ale Americii, semnat la Bucureşti la 10 septembrie 2007, dispune arestarea provizorie, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 19.11.2020 şi până la 18.12.2020, inclusiv, a persoanei extrădabile Lazăr Marius (în vederea predării către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii, pentru executarea mandatului de arestare nr. (…) emis la data de 04.11.2020 de către magistratul competent din cadrul Tribunalului Districtual al Statelor Unite ale Americii pentru Districtul de Est al Statului Texas.

Fixează termen la data de 16.12.2020, (…), pentru continuarea procedurii de extrădare. Se citează persoana extrădabilă la locul de deţinere”, este decizia CAB în cazul șefului Hells Angels București, Marius Lazăr.

Cei 3 au fost prinși ieri la București în urma unei acțiuni comune DEA (Drugs Enforcement Agency – Agenția de combatere a drogurilor din SUA) și DIICOT, la care au luat parte U.S. Marshals Service, Homeland Security Investigations, doi procurori din cadrul Departamentului de Justiție al Statelor Unite, Poliția Română și ANABI.

Acuzațiile sunt de trafic transfrontalier de droguri de mare risc, spălarea banilor şi instigare la omor calificat.

Potrivit DIICOT, gruparea condusă de neo-zeelenadezi aflați în detenție în Noua Zeelandă negociau cumpărarea de cocaină și metafetamină în România pentru piața externă.

În cadrul negocierilor desfășurate, reprezentanții români ai grupării organizate, le-au solicitat și ei o cantitate de droguri furnizorilor și au discutat despre posibilitatea asasinării unui membru al unei grupări rivale.

La data de 18.11.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat 3 acțiuni de prindere în flagrant după cum urmează:

• surprinderea a doi cetăţeni neozeelandezi (Michael Matthews Murray și Patrick Johnson Marc – n.r.), imediat după ce negociaseră plata unei cantităţi de cocaină, ce urma să fie transmisă în Noua-Zeelandă;

• surprinderea, într-un depozit, al unui membru al grupării după ce acesta negociase preluarea unei cantităţi de cocaină, având ca destinaţie România;

• surprinderea, într-o locaţie utilizată ca loc de întâlnire al membrilor grupării, a liderului acesteia din România (Marius Lazăr – n.r.), având asupra sa suma 50.000 euro, în numerar şi actele de proprietate a doua imobile , reprezentând o parte din plata cantităţii de cocaină care ar fi trebuit să ajungă în România”, au arătat procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

La acțiune au participat și agenții US Marshals și ANABI care se vor ocupa de gestionarea celor 12 motociclete, a două autoturisme și a 200.000 de dolari, confiscate la percheziții.

Sursa foto: HAMC București / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. DIICOT ii va scoate basma curata, ca de obicei. #Tandarei

  • Nu-i mai salvează nimic… când apare UȘ Marshall lucrurile sunt clare…

  • Vor fi extradati, dosarul si procesul este in Texas.Numai ca acolo functioneaza cumul aritmetic al pedepsei -20 ani conspiratie+10 trafic de droguri+10 grup =40 ani cu drept de eliberarepeste 30 ani!La noi e cumulde rahat juridic-poate iei pedeapsa pentru infractiunea mai grava plus un spor de 2 lei.Mai rau este ca Romania a devenit un teatru al marilor traficanti…

 2. Jenant, daca ati ajuns sa va laudati cu extradari

  • De ce te miri? In Romania infractorii se supun numai legii gravitatiei ca pa asta nu au putut sa o corupa…

  • intr-adevar daca e sa luam in considerare ca ministerul rusesc de externe in frunte cu Lavrov a fost prins ca la scara industriala se ocupa cu contrabanda drogurilor cu avionul din ambasada lor din Argentina

  • Dar care-i problema cu extrădările? Dacă intra dosarul pe mâna țădăreizătorilor de dosare DIICOT-Piticot luau toți achitare și cu suspendare. Foarte bine că îi expulzează – măcar să scăpăm. În America nu se glumește cu traficul de droguri și omorul, dacă te-a găsit un juriu vinovat de așa ceva – ești pa. Adios! Nu ca la Românistan unde suntem toleranți și miloși cu cele mai grave infracțiuni gen Tudorel.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.