G4Media.ro

Liderul deputaților PSD: Dacă vom reuşi să trecem de rotația premierilor, rămânem…

sursa foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Liderul deputaților PSD: Dacă vom reuşi să trecem de rotația premierilor, rămânem în aceeaşi formulă până în 2024

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis a declarat, marţi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, despre coaliţia PSD-PNL, că dacă vor reuşi să treacă peste momentul 2023, când cele două partide ar trebui să facă rocada la guvernare, iar PSD să preia şefia Guvernului, atunci crede că această coaliţie va dura până în 2024, anunță News.ro.

Simonis a precizat că în teritoriu, potrivit înţelegerii, există libertatea ca partidele să colaboreze sau nu.”Dacă după ce am format această coaliţie continuăm să ne certăm unii cu alţii, s-ar putea ca oamenii să nu fie mulţumiţi de această abordare”, a mai spus social-democratul.

Despre rivalitatea Steaua-Dinamo, aşa cum a caracterizat-o liderul PSD Marcel Ciolacu Alfred Simonis a declarat că PSD şi PNL sunt parteneri la guvernare, au format o coaliţie, un guvern, şi şi-au asumat să treacă împreună prin acest probleme.

”Evident că suntem concurenţi, inclusiv la alegeri, vom vedea în perioada următoare dacă va putea funcţiona o astfel de coaliţie. (..). Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când se întâmplă, eu mi-aş dori să funcţioneze până în 2024. E un moment în 2023, când ar trebui să intervină acea rotaţie, dacă vom reuşi să trecem peste acel moment vom reuşi să rămânem în aceeaşi formulă până în 2024”, a spus Simonis.

El a arătat că nu PSD se poziţionează ca fratele mai mare, ci este fratele mai mare, pentru că este cel mai mare partid din Parlament, ca pondere.

”Dacă vorbim în perspectiva 2024, este prematur să spunem cum vom candida. Dacă păstrăm această compeţiţie ideologică, evident că fiecare partid se va poziţiona pentru a câştiga cât mai multe voturi. Noi am construit această coaliţie pentru că am înţeles cât de dramatică este situaţia (..). Dacă după ce am format această coaliţie continuăm să ne certăm unii cu alţii, s-ar putea ca oamenii să nu fie mulţumiţi de această abordare. Îndemnul meu este să bem cu toţii un ceai şi să vedem care sunt priorităţile României”, a mai spus el.

În privinţa înţelegerilor din teritoriu, Simonis a explicat că PSD a câştigat 21 de Consilii judeţene şi există judeţe unde s-ar putea construi majorităţi în jurul PSD.

Liderul Deputaţilor PSD a mai arătat că, atunci când s-a construit acordul, s-a lăsat libertatea ca acolo unde doresc să o facă.

”E şi devreme, ne-au despărţit multe în aceşti ani.  Dacă va funcţiona această coaliţie la nivel de guvern lucrurile se vor aşeza şi vor merge aceste înţelegeri şi la nivel de judeţe”, a mai spus el.

sursa foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Nu ajungeti in 2023 in formula asta 🙂

  2. O sa treceti si peste acel moment . Veti renunta singuri la functia de premier care va fi tot in buzunarul lui Ciuca si o sa va pastrati ministerele pe care le conduceti acum .Chestia cu rotativa este doar spre a va pastra si unii si altii electoratul .In rest speram sa va puneti pe treaba . Daca nu performati cine stie cine va conduce tara dupa decembrie 2024.USR si AUR nu au viitor . Doar o noua formatiune politica poate cistiga tot in 2024 daca aceasta alianta nu face mare brinza .

    • Stai linistiti Gica, Mafia se va destrama pana atunci, sunt toti niste incompetenti ratati, corupti si tradatori! N-or sa faca nimic, la fel ca-n ultimii 31 de ani, numia furaciune, tradatre, crime, etc.! FSN trebuie ingropat de viu, altfel romania este predestinata autodistrugeri!

    • ALX si pe cine pui in loc ? Sa zicem ca asa este si ca nu vor face mai nimic din cele promise si se vor desparti exact atunci cind gluma se ingroasa . Ce variante ai ? USR in coaltie cu AUR ? Cei plecati din PNL ? nu exista decit solutia actuala care ar trebui sa faca tot ceea ce s-a promis si care poate rezista timpului pina in 2028 . Nu imi convine , nu imi place ,dar pragmatic asta e .

    • Probabil stiu si ei ca dispar daca nu fac nimic din ceea ce au promis .Nu ii mai voteaza nimeni .

  3. Va rupeti in doua pana in 2023, fiindca sunteti doua partide de ticalosi primitivi lacomi.

    • Se diluează cu totul la alte partide. 😄

  4. Coaliția coruptilor psd+pnl, va urez sa ajungeti în iad ca sa va saturati de furat!

  5. Putregaiurile astea umane altereza si bruma de romani nespurcata inca la golanie, hotie si corupție.

  6. Beţivul se-vaţă la beţie ca şi hoţul la hotie!

  7. Pentru realizarea acestei nocive alianțe, trebuie să-i multumimi lui Mujannis. Asta ne mai lipsea Ciuma Rosie sa preia Guvernul.

  8. Marxisti vechi și noi, va curg balele după bani!!!