G4Media.ro

Liderii voodoo din Haiti pregătesc templele pentru a primi bolnavi de coronavirus

Liderii voodoo din Haiti pregătesc templele pentru a primi bolnavi de coronavirus

Liderii voodoo din Haiti au instruit preoţii acestei religii afro-caraibiene să creeze un remediu secret pentru noul coronavirus şi să pregătească încăperile sacre de iniţiere ale templelor pentru a primi pacienţi, transmite Reuters, citată de News.ro.

În Haiti, unde serviciile de sănătate de tip occidental sunt deficitate şi prea costisitoare pentru mulţi, locuitorii apelează deseori la remedii naturiste şi ritualuri ale preoţilor voodoo “houngan” şi preoteselor “mambo”.

Purtând coliere colorate, Ati, liderul voodoo suprem, Carl Henri Desmornes, a afirmat într-un interviu că ştia că va fi un val de pacienţi în templele lor.

În ultimele două săptămâni, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut de cinci ori în cea mai săracă ţară din Americi, la 865, iar informaţiile despre o ”febră” misterioasă se răspândesc.

”Practicanţii de voodoo, în special houngan şi mambo, au responsabilitatea de a se îngriji de sănătatea populaţiei”, a spus Desmornes, în vârstă de 60 de ani, care înainte de a deveni Ati era promotor de muzică. ”Au primit puterea şi cunoştinţele să le pună în practică”, a spus el.

Peste jumătate din populaţia de 11 milioane de oameni din Haiti sunt credincioşi voodoo, o religie adusă din Vestul Africii cu secole în urmă de către sclavi care au practicat-o clandestin în perioada colonială franceză.

Încă de la apariţia primelor cazuri de coronavirus în Haiti, la jumătatea lunii martie, preoţii voodoo au servit ceaiuri cu ingrediente care includ moringa, eucalipt, ghimpir şi miere, pentru a întări sistemul imunitar.

”Trăim într-o ţară în care sistemul de sănătate nu este capabil să răspundă provocărilor pandemiei, aşa că ne bizuim în schimb pe remedii naturiste. Consider că templul meu este o clinică”, a afirmat Mambo Lamercie Charles.

Liderul voodoo adjunct Euvonie Georges Auguste a spus că comunitatea, inspirată de “Loas” (spirite), a creat o poţiune pentru simptomele de COVID-19, iar preoţii au fost învăţaţi să o prepare şi să o administreze.

Comunitatea a identificat 1.000 de temple voodoo care au o “Djèvo”, o cameră sacră utilizată în ritualuri de iniţiere, care este separată de camerele de rugăciune şi poate fi folosită pentru izolarea a până la 15 pacienţi fiecare.

Sursa: News.ro

Sursa foto: Captură video Youtube

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Cam la fel ca in romania. Probabil au discutat cu arafat, vela și Rafila. Da chiar, marele șaman iohanis, pe unde și-o face concediu?

  • Pana una-alta, se pare ca preotii voodoo sunt mai ancorati in realitatea contemporana si chiar fac ceva practic si concret pentru comunitate si „enoriasi”, spre deosebire de BOR, care nu face decat sa prosteasca si sa incaseze…

  • Marele șaman Johannis v-a facut cateva vră ji bune in ultima perioadă si nu m-as mira sa fiti nevoiti sa mergeti pe varfuri de acum inainte ca să scăpati de altele…!

  • Da, chiar acum ma indrept pe varfuri la service, sa imi schimbe chipul, ca nu prea mai prind bine semnalul 5G…

  • @Vinceroy,
   Scuze, n-am avut nicio intentie sa…! Probabil clona mea e inca sub efectul vrajilor voodoo si din cauza asta ataca la intamplare…

 2. Cum ar fi să funcționeze poțiunile 😀

 3. niste saraki, la noi shamanii sunt hiperbogati de pe urma prostilor care mai cred in mos craciun si care voteaza exclusiv cu ticalosi, ca doar n-o sa inceapa sa gandeasca

 4. „Trăim într-o ţară în care sistemul de sănătate nu este capabil să răspundă provocărilor pandemiei, aşa că ne bizuim în schimb pe remedii naturiste. Consider că templul meu este o clinică”.
  Cred ca acest este motivul pentru care si in Romania isi fac inca veacul tot felul de „vindecatori” si tot felul de neaveniti dau sfaturi pentru sanatate si recomanda remedii „naturiste”.

  • Sa nu aruncam cu rahat doar in șarlatanii care declară in reclame ca au retete care vindeca ci si in cei din sistemul mmedical șpagari, sarlatanii care te-ar opera cat mai repede chiar daca problemele se pot rezolva fara, achizitiile la suprapret etc.

   Apropo, pimen e bine?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.