G4Media.ro

Liderii opoziției din Moldova acuză că ar fi fost otrăviți cu mercur.…

Liderii opoziției din Moldova acuză că ar fi fost otrăviți cu mercur. Maia Sandu: ”Am descoperit că avem un conținut exagerat de metale grele în sânge”

Maia Sandu și Andrei Năstase, liderii opoziției din Republica Moldova, au acuzat joi o presupusă tentativă de eliminare fizică prin otrăvirea cu mercur. Ei au făcut declarații publice, fără a prezenta însă dovezi în sprijinul acuzațiilor.

„Vă spun cu toată certitudinea că suntem ținta unor atacuri mișelești din partea acestei guvernări care ne dorește morți. […] Ei au atentat la sănătatea și viața noastră prin metale grele. Unul din aceste metale este mercurul. La mercur s-a apelat și împotriva mea, și împotriva Maiei Sandu, și a domnului Alexandru Machedon (n. r. – șeful staff-ului de campanie a lui Andrei Năstase pentru alegerile primarului de Chișinău) și a altor colegi de ai noștri cu care ne-am aflat în același anturaj”, a spus Andrei Năstase, citat de Agora.md.

Și Maia Sandu a întărit acuzațiile, potrivit Agora: „A fost o perioadă în care am avut probleme de sănătate, am mers și ne-am făcut teste. Am descoperit că avem un conținut exagerat de metale grele în sânge și acest lucru mi s-a întâmplat și mie, și domnului Năstase. Am făcut tratament, și a ajutat la coborârea nivelului acestor metalele grele în sânge. După o perioadă, testele recente au arătat iarăși o creștere. Medicii cu care am discutat spun că această acumulare nu poate fi explicată în mod natural, deci nu se poate întâmpla fără o intervenție dinafară. Sunt niște suspiciuni, dar sunt niște lucruri pe care trebuie să le luăm în serios, în contextul atacurilor și atitudinii pe care o are această guvernare în raport cu cei care le pun în pericol guvernarea de mai departe”, a declarat Maia Sandu.

Un purtător de cuvânt al PDM, partidul oligarhului Vlad Plahotniuc aflat la guvernare, a respins acuzațiile, catalogându-le drept ”nefondate” și ”fantastice”.

Foto: Maia Sandu și Andrei Năstase (Sursa: Contul de Facebook Maia Sandu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Russia = cancerul acestei planete

  2. A mea și-a ta / și-a altuia / și-a cui o vrea…

  3. Zi mersi, tanti, că nu aveți niste mine prin Moldova!

    Alegerile în Moldova: campanie cu fake-news, cetățeni care nu pot vota, dacă e adevărat ce spune doamna, atentat la sănătatea și viața opozanților, deci exact cum vrea taica Putin și prietinul Dragnea: alegeri libere! Ura ura ura!

    PS: asta am votat în 2016, asta primim până în 20-20!

  4. Cu pozele alea pe care le-ati pus (zambareti si bine dispusi) , articolul pare o glumita, nu o veste grava.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.