G4Media.ro

Liderii celor 27 de state membre ale UE acordă Eurogrupului două săptămâni…

Liderii celor 27 de state membre ale UE acordă Eurogrupului două săptămâni pentru a veni cu soluţii / Spania și Italia au blocat un acord, cerând măsuri mai hotărâte

Liderii celor 27 de state membre ale UE au decis joi seara să acorde două săptămâni miniştrilor de finanţe din zona euro pentru ca aceştia să prezinte un răspuns economic comun la criza provocată de pandemia COVID-19, informează AFP, dpa şi EFE.

După discuţii care au durat mai bine de şase ore în sistem de videoconferinţă, şefii de stat şi de guvern din cele 27 de state membre au ajuns la un acord referitor la un proiect de declaraţie comună privind combaterea crizei provocate de acest coronavirus.

„Invităm Eurogrupul să prezinte propuneri în două săptămâni. Aceste măsuri vor trebui să ţină cont de natura fără precedent a şocului provocat de COVID-19, care ne afectează toate ţările” se arată în declaraţia comună convenită de liderii statele membre.

„Răspunsul nostru se va intensifica prin acţiuni suplimentare, dacă va fi necesar, într-un mod inclusiv şi ţinând cont de evoluţii, în vederea oferirii unui răspuns cuprinzător”, se precizează în declaraţie.

Liderii UE nu au ajuns la un acord privind mobilizarea Mecanismului European de Stabilitate (MES) sau emiterea de „obligaţiuni corona”, măsuri ce rămân pe masa discuţiilor care vor avea loc la nivelul Eurogrupului, menţionează EFE.

Pe parcursul reuniunii la nivel înalt de joi premierul italian Giuseppe Conte şi omologul său spaniol Pedro Sanchez au solicitat măsuri economice mai hotărâte, convenirea în următoarele zece zile a unui răspuns comun care să vizeze combaterea crizei şi crearea unui grup de lucru format din preşedinţii principalelor instituţii europene.

Pe parcursul reuniunii la nivel înalt, premierul italian Giuseppe Conte a anunţat că a solicitat omologilor săi să convină în următoarele zece zile un răspuns comun pentru combaterea crizei şi a propus, împreună cu premierul spaniol Pedro Sanchez, crearea unui grup de lucru format din preşedinţii principalelor instituţii europene.

Discuţiile din cadrul videoconferinţei menţionate s-au concentrat în jurul necesităţii de a se mobiliza Mecanismul European de Stabilitate (MES) – fondul european de asistenţă financiară -, sau de a se emite „obligaţiuni corona”, un instrument de datorie comună al UE, pentru a finanţa combaterea pandemiei.

Spania şi Italia se numără printre cele nouă ţări care au solicitat miercuri utilizarea datoriei reciproce pentru a face faţă unei crize declanşate de o cauză externă şi care afectează, în egală măsură, toate statele membre.

Conte şi Sanchez au cerut partenerilor europeni crearea unui grup de lucru format din liderii Comisiei Europene, Consiliului European, Parlamentului European, Băncii Centrale Europene şi Eurogrupului.

„Consecinţele coronavirusului nu ar trebui abordate în următoarele luni, ci mâine dimineaţă”, a spus Conte în cadrul videoconferinţei, potrivit unor surse guvernamentale italiene.

Sursa: Agerpres

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Pocăiți-vă, sfârșitul lumii se apropie!

  • Continuă pe aceeași linie, zdreanța hoață, folosește numele furat bad@. Ăștia au fost educați de mici în spiritul hoției, de jivinele care i-au fătat, plus că lucrează pentru mafia PRO-PSD care, se știe, are ca ocupație de bază furtul.

 2. 2 săptămâni? Astia-s IDIOTI!!!! Dorm bine 14 nopti? Sau astea 2 saptamani sunt ptr IZOLARE? Birocrația omoară. Avem si noi cazurile INTERNE. As dori sa vad un raport intern: au intrat X din Italia, UK,Franța,Germania au MINTIT Y din care z PRINSI DE POLITIA ROMANA. Evreii pun MOSADUL sa ii urmărească, sa aduca măști,ventilatoare, ăștia ai noștri ce-or face? Ca de prevenit nu au REUSIT.

 3. ASTA ESTE ,,UE”! Ne-a dat la toti M__E! Noi am dat PSD.ului si acum ne da noua UE!

  Daca Italia si Spania mai raman in UE in aceleasi conditii, adica ,,promovarea bunastarii” fiecare pentru el ……atunci sunt fraieri!

  Germania si Franta trebuiau sa ctiveze mecanismele sanitare cand in Italia erau 100 infectati si un decedat! Daca interveneau in forta atunci carantina totala , testare in masa, medici, personal medical, echipamente protectie ….. etc si nu lasau Italia singura ….. nu eram aici!

  Acum s-a dus naibii toate valorile UE!
  A stiut Marea Britanie de ce a iesit!

  • …si eventual sa-i adune pe italieni de prin baruri si din tribune la fel si pe spanioli,cred ca-i un mod simplist de a vedea lucrurile,fiecare incerca sa tina baierele pungi pt el ,neamtu’ si tarile nordice isi fac lectiile in timp ce in sud nu maie ,,la dolce vita”,au nevoie de o schimbare de optica…

 4. Articolul 168
  (ex-articolul 152 TCE)
  (1) În definirea și punerea în aplicare a tuturor politicilor și acțiunilor Uniunii se asigură un nivel
  ridicat de protecție a sănătății umane.
  Acțiunea Uniunii, care completează politicile naționale, are în vedere îmbunătățirea sănătății publice
  și prevenirea bolilor și afecțiunilor umane, precum și a cauzelor de pericol pentru sănătatea fizică și
  mentală. Această acțiune cuprinde, de asemenea, combaterea marilor epidemii, favorizând cercetarea
  cauzelor, a transmiterii și prevenirii acestora, precum și informarea și educația în materie de sănătate,
  precum și supravegherea amenințărilor transfrontaliere

 5. Doua saptamani? Oamenii astia nu inteleg ce se intampla.
  Este socant sa vezi o absenta de spirit atat de crasa.
  Nu-i a buna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.