G4Media.ro

Liderii autoproclamatelor republici din Donbas îi cer lui Vladimir Putin să le…

Sursa Foto: DW

Liderii autoproclamatelor republici din Donbas îi cer lui Vladimir Putin să le recunoască independența

Liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk, Denis Pușilin, i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să recunoască independența provinciei sale, relatează Interfax.

Același apel l-a făcut și șeful autoproclamatei Republici Populare Lugansk, Leonid Pasechnik.

„Pentru a determina personalitatea juridică internațională și, în consecință, posibilitatea unei opoziții cu drepturi depline față de agresiunea militară a autorităților ucrainene, pentru a preveni victimele în rândul civililor, distrugerea infrastructurii și a locuințelor, în numele întregului popor al Republicii Populare Donețk, vă cerem să recunoașteți Republica Populară Donețk ca stat juridic și social independent și democratic”, a spus Pușilin la postul de televiziune Rusia-24.

„Dragă Vladimir Vladimirovici, pentru a preveni moartea în masă a locuitorilor republicii (…) Vă rog să recunoașteți suveranitatea și independența Republicii Populare Lugansk”, a mai spus Pasechnik la emisiunea Rossiya-24.

Pușilin și Pasechnik au mai cerut conducerii ruse să ia în considerare posibilitatea încheierii de tratate de prietenie și cooperare cu regiunile lor, inclusiv cooperare în sfera apărării.

Pe 17 februarie, la Donețk și Lugansk, au început să declare agravarea situației din regiune și intensificarea bombardamentelor. Pe 18 februarie, Pushilin și Pasechnik au anunțat evacuarea copiilor, femeilor și bătrânilor în Rusia, iar apoi mobilizarea bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.

În ianuarie, un grup de deputați ai Partidului Comunist al Federației Ruse a înaintat Dumei de Stat un proiect de recurs al Camerei către Putin cu un apel de recunoaștere a autoproclamatelor republici din Donbas. La început, Kremlinul și Ministrul rus de Externe au subliniat că această recunoaștere era contrară acordurilor de la Minsk.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Sper să urmeze și Ținutul Secuiesc.

  2. Urmează intrarea triumfală a Rusiei în Afghanistan 2.

  3. parca le-au plecat locuitorii ce mai independenta vor ?

  4. ce tare, poi asa orice dictator infiltreza un pseudo-autointitulat pe oriunde, ii declara independenta si apoi ii asimileaza teritoriu =)) .. in felul asta in cateva ore orice dictator preia intreaga planeta =))

    • Ca maine se baricadeaza unu ca asta in budă la metroul din New York si proclama Republica Hândeliațk si il recunoaste Putin! atunci sa vezi complicatii juridice

  5. Deja vu. Transnistria, Osetia…Donbas. Cu alte cuvinte, Cuiul lui Pepelea, cuiul degeneratului liliPutin.