G4Media.ro

Lideri ai Parlamentului European condamnă decizia autorităților ruse de a expulza trei…

Lideri ai Parlamentului European condamnă decizia autorităților ruse de a expulza trei diplomați ai UE și cer o nouă strategie pentru relațiile UE-Rusia, axată pe sprijinirea societății civile

O declarație comună a președintelui Comisiei pentru afaceri externe (AFET), a raportorului permanent al Parlamentului European pentru Rusia și a președintelui delegației la Comisia parlamentară de cooperare UE-Rusia condamnă „cu tărie” decizia Rusiei de a expulza trei diplomați ai UE, respectiv din Germania, Polonia și Suedia, și cere o nouă strategie pentru relațiile Uniunii Europene cu Federația Rusă, axată pe sprijinirea societății civile.

„Condamnăm cu tărie recenta decizie a Federației Ruse de a expulza din țară trei diplomați ai UE, respectiv din Germania, Polonia și Suedia. Expulzarea acestor diplomați este complet nejustificată (…). Prin urmare, îndemnăm Federația Rusă să respecte dreptul internațional și să-și schimbe decizia”, precizează un comunicat de presă al AFET.

Semnatarii declarației cer tuturor statelor membre să manifeste „solidaritate maximă” cu Germania, Polonia și Suedia și să ia toate „măsurile potrivite pentru a arăta coeziunea și forța” UE.

„Reiterăm, de asemenea, apelul Parlamentului European de a elabora o nouă strategie pentru relațiile UE cu Rusia, axată pe sprijinirea societății civile, care promovează valorile democratice, statul de drept, libertățile fundamentale și drepturile omului”, se mai precizează în comunicat.

Semnatarii declarației amintesc că, la propunerea Înaltului Reprezentant al UE, Josep Borrell, Consiliul Afaceri Externe, din 22 februarie, ar trebui să discute despre relațiile cu Rusia, inclusiv adoptarea unor posibile noi sancțiuni.

Declarația este co-semnată de David McAllister (PPE), președintele Comisiei pentru afaceri externe, Andrius Kubilius (PPE), raportorul permanent al Parlamentului European pentru Rusia și Ryszard Czarnecki (ECR), președintele delegației la Comisia parlamentară de cooperare UE-Rusia.

Citește și:

ULTIMA ORĂ Rusia expulzează diplomați din UE care au participat la protestele pro-Navalnîi. Expulzările, chiar în ziua controversatei vizite a șefului diplomației UE la Moscova

Sursa foto: Vladimir Putin / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Este mai mult decât evident că Putin știe doar de interesul economic. Opriți importurile de petrol ,gaze ,minereuri . Opriți exporturile de tehnologie și hrana și veți vedea cum ursul devine potaie . Orice alta abordare este duplicitară . Dar cum Germania sabotează pt propriul interes ,UE are puține opțiuni.

  • Este foarte adevărat ce spui, numai că nu ai cu cine. Nu există voința politica la nivelul UE pentru așa ceva. 🙂

 2. Salut !
  Decizia UE este buna, daca indeamna cetatenii rusi
  sa respecte legile din Rusia.
  In plus, trebuie sa disciplineze diplomatii UE , sa nu se comporte in Rusia ca in Romania, ca ,doar stiu
  bine statulul diplomatilor.
  Modelul Sukerberg nu functioneaza in Rusia decat
  o singura data !

 3. NUCLEARA TINTITA SPRE KREMLIN LA BĂȘINOS