G4Media.ro

Lidera PNL București: Bugetul va fi votat cu amendamente, se vor tăia…

Lidera PNL București: Bugetul va fi votat cu amendamente, se vor tăia fonduri / Violeta Alexandru cere o întâlnire a coaliției la nivel local pentru completarea protocolului de colaborare cu prevederi privind modul de lucru

Președinta PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a declarat că bugetul Capitalei, asupra căruia s-a ajuns la o înțelegere între USR PLUS, PNL, PMP și primarul Nicușor Dan, va fi votat cu amendamente și că vor fi tăieri de fonduri, urmând ca o ședință de consiliu să fie convocată „de îndată”, și că, în plus, va propune coaliției completarea protocolului din campania electorală cu prevederi privind modul de lucru la nivelul deciziilor locale·

„Bugetul va fi votat cu amendamente, se vor tăia fonduri. Primarul a avut toată disponibilitatea. A fost evident că niciunul dintre noi nu era de rea-credință, că existau explicații pentru fiecare măsură propusă, că nu se ascunsese în buget vreun interes obscur al anumitor cercuri de interese. (….)Ne vom încadra în bugetul cu aceste tăieri și vom analiza în continuare structura veniturilor și a cheltuielior pentru rectificare. PNL susține orice măsură de optimizare a bugetului. Vom avea un obiectiv de la care nu ne abatem: atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea Bucureștiului”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Lidera PNL București susține că reprezentanții USR PLUS și-au arătat disponibilitatea pentru optimizarea bugetului, în urma unei „minuțioase analize”.

„Era bine să fie optimizat pe parcursul săptămânilor de discuții (inclusiv în Comisia de buget unde au fost toți consilierii de la toate formațiunile). Ceea ce contează, până la urmă, este să avem astăzi un buget votat pentru București”, a mai scris Alexandru.

Violeta Alexandru a spus că, de aceea, este necesară completarea protocolului de colaborare în coaliție.

„Am decuplat alte teme (necesar a fi discutate între noi) de decizia vitală privind bugetul și am propus o ședință a liderilor coaliției de la București chiar săptămâna următoare. PNL va propune partenerilor de guvernare locală completarea protocolului din campania electorală cu prevederi privind modul de lucru la nivelul deciziilor locale. Nu vreau să amânăm discuțiile”, a precizat Alexandru.

Șefa PNL din Capitală susține că liberalii vor vota bugetul „cu responsabilitate față de București”.

Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat, vineri dimineață, că s-a ajuns la un acord politic asupra bugetului Capitalei după discuțiile de joi seară și că în următoarele ore este posibilă convocarea unei ședințe de Consiliu General în care va fi supus la vot proiectul de buget cu modificările agreate. Și viceprimarul Capitalei Horia Tomescu a anunțat, vineri dimineață, că în urma discuției avute cu primarul general Nicușor Dan, copreședinții USR PLUS București vor propune aprobarea de către consilierii USR PLUS a noului proiect de buget.

Citește și

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu: Copreședinții USR PLUS București vor propune aprobarea noului proiect de buget/ O spunem foarte clar: bugetul în această variantă îmbunătățită nu este încă unul realist

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. cica s-a taiat UN MILIARD , tare zgarciti astia de la USR+, parca dau de la ei

  uite cum vor ramane niste USL_isti de-ai Violetei cu un miliard mai putin

  • Poate se taie de la investitii, sa vezi ce rad de voi. Chiar, de ce avem nevoie de dublarea capacitatii statiei de epurare de la Glina, pasaj la Doamna Ghica si Prelungirea Ghencea largita?

  • Postacei, se taie din estimarile de venituri nerealiste… ca sa promiti pe hartie investitii e usor, sa ai un buget care poate fi realizat e complet altceva…

  • De unde stii tu mai pluserica, ai participat la negocierile pe ciolanel din ultimele doua seri? Am verificat acum un minut, pe site-ul PMB nu s-a publicat propunerea de buget revizuit, in deplin dispret fata de transparenta si ideea de dezbatere publica.

  • Acei bani nu existau.

   Primaria strange cu greu un pic sub 5 miliarde de lei de ani de zile ca venituri. Cele 2 miliarde in plus (pana la 7 miliarde de lei) erau bani inexistenti, se stia de la bun inceput ca e asa.

   Manevra se face pentru a putea prinde in buget absolut toate cheltuielile si investitiile posibile si impozibile, fara negocieri reale cu consiliul. Dupa rectificari, se va vedea ce e deja evident: nu exista acei bani. Doar ca de aici incolo primarul decide el unde da bani in continuare si unde taie.

   Era doar o metoda clasica de a lasa complet executia bugetara in mana primarului si de a ocoli consiliul general. Ce e comic e ca acum un an, Nicusor Dan o acuza furibund pe Firea pentru manevra asta, iar acum a incercat sa faca exact la fel.

  • Domnii de la plusere, lasati un pic gargara si uitati-va pe site-ul PMB, la proiectul de buget supus votului de astazi (pmb->consiliul general->sedinte CGMB->ordinea de zi->portal sedinte PMB->proiect de hotarare privind aprobarea bugetului propriu al municipiului Bucuresti pe anul 2021). Sa-mi ziceti va rog care sunt veniturile prognozate, cumva 9,59 miliarde lei? S-a schimbat ceva si-mi scapa mie?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.