G4Media.ro

Lidera opoziției din Belarus consideră că este puțin probabil ca Minskul să…

Sursa foto: Twitter / Svetlana Tihanovskaia

Lidera opoziției din Belarus consideră că este puțin probabil ca Minskul să intervină în războiul din Ucraina: „Am mari îndoieli. Armata belarusă este extrem de demoralizată”

Lidera opoziţiei belaruse din exil, Svetlana Tihanovskaia, a declarat marţi că este puţin probabil ca Belarusul să intervină militar în Ucraina, în pofida alianţei dintre Moscova şi Minsk, potrivit AFP, citată de Agerpres.

‘Am mari îndoieli că trupele, soldaţii belaruşi vor participa la invazia (rusă) în Ucraina’, a afirmat ea într-o conferinţă de presă la Varşovia.

Potrivit ei, ‘armata belarusă este extrem de demoralizată’.

Soldaţii nu vor să lupte împotriva ucrainenilor, care sunt pentru ei o ‘naţiune prietenă’, şi ‘nu vor să moară pentru Lukaşenko sau Putin’, a mai spus Tihanovskaia.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie, Belarusul serveşte drept bază din spatele frontului pentru forţele militare ruse.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a acuzat duminică Ucraina că ar fi vizat ţinte militare de pe teritoriul ţării sale, ameninţând să riposteze ‘instantaneu oricărei lovituri inamice’, un mesaj clar la adresa Kievului şi Occidentului.

Svetlana Tihanovskaia trăieşte în exil în Lituania după alegerile prezidenţiale din august 2020 din Belarus. Ea a revendicat victoria în urma acestui scrutin în faţa prorusului Aleksandr Lukaşenko, care a fost acuzat de fraude pe scară largă, ceea ce a dus la declanşarea unui val de contestare în întreaga ţară.

Soţul ei, video-bloggerul disident Serghei Tihanovski, se află în continuare încarcerat în Belarus.

În cursul vizitei sale la Varşovia, Svetlana Tihanovskaia s-a întâlnit cu preşedintele polonez Andrzej Duda şi cu premierul Mateusz Morawiecki, notează AFP.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. O anumite parte a armatei de Belarus intervine deja in Ukraina la comanda dictatorului Putin.

  2. Așa s-au îndoit și ukranii de invazie!!!