G4Media.ro

Licu: Atacurile susținute la adresa Justiției demotivează anumiți procurori în a fi…

Sursa: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Licu: Atacurile susținute la adresa Justiției demotivează anumiți procurori în a fi tentați să ocupe funcții de conducere

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, afirmă că atacurile la adresa Justiţiei i-au „demotivat” pe procurorii care ar fi putut ocupa funcţii de conducere.

„Din păcate, aceste atacuri susţinute demotivează anumiţi colegi. (…) Cel mai mare rău care s-a întâmplat în ultimii ani acesta a fost – demotivarea colegilor şi în a-şi face datoria şi în a fi tentaţi să ocupe anumite funcţii de conducere. Însă eu sunt convins că sunt suficienţi colegi suficient de motivaţi, suficient de puternici şi cu siguranţă bine pregătiţi profesional care să opteze pentru aşa ceva şi care să instrumenteze toate aceste cauze pe care suntem obligaţi să le soluţionăm”, a declarat Licu, joi, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), citat de Agerpres.

Întrebat dacă menţinerea unor conduceri interimare a afectat activitatea structurilor Ministerului Public, procurorul general interimar a răspuns: „Nicio situaţie de provizorat nu este pozitivă în nicio instituţie, este bine să avem şefi numiţi, şefi care să îşi asume, care să fie responsabili şi conştienţi de importanta funcţiei pe care o ocupă”.

Bogdan Licu a evitat să dea un răspuns tranşant cu privire la eventuala sa candidatură pentru postul de procuror general.

„Nu am spus că mă înscriu, am spus că reflectez, iar dacă voi face acest pas vom discuta la momentul acela. (…) Eu ştiu ce am început şi ştiu foarte bine ce am de făcut”, a precizat procurorul general interimar.

Secţia pentru procurori a CSM are joi pe ordinea de zi prelungirea delegării în funcţii de conducere la mai multe structuri de Parchet.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Bai , Licu-le tu nu ai toate tiglele pe casa , daca afirmi ca in colonia periferica numita Romanica , ar exista sistem de justitie .
    Asa zisa justitie , nu este decat o CLOACA PESTINENTIALA .