G4Media.ro

Licitația pentru Biblioteca Școlară Virtuală s-a finalizat. Câștigătorul este Asocierea dintre S…

Licitația pentru Biblioteca Școlară Virtuală s-a finalizat. Câștigătorul este Asocierea dintre S & T România, Trencadis Corp SRL și Ascendia / Printre acționari ai firmelor câștigătoare, foști consultanți ai Vioricăi Dăncilă și Klaus Iohannis

Câștigătorul licitației pentru Biblioteca Școlară Virtuală este Asocierea dintre S & T România (Leader), Trencadis Corp SRL, Ascendia, Cyberllence Inovatie, Software Imagination & Vision, S&T CZ s.r.o. și Tema Energy S.R.L., scrie Edupedu.ro.

Cine e firma Trencadis Corp SRL din Baia Mare. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma din Maramureș este deținută de:

– firma Alexander N. Capital Management din Baia Mare, reprezentată de Radu Negulescu (33 de ani, din Sibiu), cu 63,95%.

– off-shore-ul din Insulele Cayman, First Investments Holdings Ltd, cu 22,48%. Compania este reprezentată de omul de afaceri Frank Timiș, 56 de ani, cu cetățenie română și australiană, domiciliat în Elveția. Un detaliu: off-shore-ul din Cayman a fost înființat în iulie 2017, potrivit documentelor firmei Trencadis publicate în Monitorul oficial.

– Carlo Robert Burci, 30 de ani, cetățean italian născut în LA și domiciliat la NYC, cu 9,69%. Burci jr. este fiul lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV.

– Mihaela Maria Moldovan, 33 de ani, din Baia Mare, cu 3,88%

Potrivit SEAP, doar în 2020, firma Trencadis Corp din Baia Mare figurează cu mai multe contracte IT de aproape 13 milioane de euro cu STS, Ministerul Culturii sau cel al Fondurilor Europene.

Anul trecut, acționarul majoritar de la Trencadis, Radu Negulescu, a fost unul dintre strategii campaniei prezidențiale a Vioricăi Dăncilă, alături de consilierul onorific al fostului premier, Anton Pisaroglu. La prezidențialele din 2014, Radu Negulescu a condus campania online a lui Klaus Iohannis. (Sursa Foto: Pexels.com)

Citește tot articolul pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Daca castigau consultanti pluseristi totul ar fi fost in regula.

  • Ăia poate făceau ceva, dar ăștia sigur nu o să facă un lucru bine făcut!

  • Da ar fi fost. Astia de castiga acum au tot castigat de zeci de ani si s-a ales praful. Ce te face sa crezi ca va fi altfel ?

  • Termenul Bibliotecă Virtuală e derutant. De 30 de ani, clasa politică decidentă nu se complică să formeze cititori de cărţi bune, vizitatori de muzee sau public simfonic. Am avea atunci biblioteci digitalizate, un TVR Cultural şi un echivalent la RAI Scuola. Mai degrabă ghicim că e vorba de a-i solicita pe profesori să creeze fragmente de lecţii interactive, scheme, hărţi conceptuale, videoclipuri, slideshow-ri, experimente virtuale, teste etc., adunându-se o bază de date accesibilă pe tablete – cumva obligatorie (probabil se va verifica utilizarea ei). Straniu e că se puteau obţine ieftin rezultate similare fie dezvoltând AEL-ul abandonat, fie acceptând teza că profesorul e o fiinţă umană capabilă de autoînvăţare şi poate folosi generoasele aplicaţii Google create tocmai pentru educaţie.

  • Stai liniștit tovarășe, nu ți-a luat nimeni ciolanul 😂😁😀😉😊😋😎🤣😂😋😎

 2. the boys are back in town
  dar stai ….
  n-au fost niciodata plecati !

 3. Nimic din ce e nobil (bibliotecă virtuală) să nu rămână nemurdărit !!! E noua lozincă a clasei politice. Este în opoziție cu :Nimic fără Dumnezeu!!!

 4. TOTI CU EPOLETI !

 5. Aceiași specialiști care în 32 de ani au ridicat țara pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație !
  La vremuri noi tot voi, tovarăși ! Ura ! Ura ! Ura ! 😂😁😀😉😊😋😎🤣😂😋😊😁😀😎

 6. Tot ce aud aici e o rețetă de dezastru pentru conceptul de bibliotecă virtuală. Firme off-shore? Patroni care au condus campanii online și au instrumente de ordin militar? Ce mai urmează? Le era greu să se folosească de Google că e gratuit sau să dea bani către bibliotecile universitare sau națională să dezvolte această colecție?
  Bătaie de joc. Statul acesta e complet monopolizat de către infractori, la cel mai înalt nivel.