G4Media.ro

Libertatea: Generalul Cristian Radu, șeful IGSU care a ascuns filmările de la…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Libertatea: Generalul Cristian Radu, șeful IGSU care a ascuns filmările de la Colectiv, este cercetat penal pentru că și-a pus șoferul să-și asume, în locul lui, un accident

Update: Ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat existența unei anchete. ”Suntem într-o astfel de situație. Parchetul Militar a solicitat date în iunie sau iulie în cadrul anchetei”, a mai spus Bode.

Articol inițial: Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, acuzat că a ascuns filmările de la Colectiv, este cercetat penal după ce, în noiembrie anul trecut, ar fi comis un accident rutier și-ar fi pus șoferul să și-l asume în în locul lui, dezvăluie Libertatea.ro

Potrivit susei citate, dosarul penal a fost deschis de Parchetul Militar la 7 luni după evenimente, pentru că „accidentul a fost mușamalizat cu ajutorul unor oameni din MAI”, a explicat ziarului unul dintre angajații IGSU.

Acesta susține că a fost obligat să participe la pitirea mașinii și la raportarea falsă a accidentului comis de Cristian Radu, prim-adjunct al șefului IGSU. În primăvara acestui an, procurorii au găsit mașina chiar în hangarul MAI, unde fusese ascunsă. Ei au solicitat către INML să vadă al cui e sângele de pe airbagul din dreapta, unde spune generalul că a stat. Testul ADN a venit cu o surpriză.

Cine este generalul?

Cristian Radu ocupa, la data accidentului, funcția de prim-adjunct al șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Aceeași funcție o ocupă și astăzi, cu diferența că la 18 zile de la accident, cu ocazia zilei naționale, pe 1 Decembrie 2021, a fost înaintat de către Klaus Iohannis în gradul de general de brigadă cu o stea. Generalul Iamandi este inspector general al IGSU, iar generalul Radu este numărul doi în organigrama care include pompierii și SMURD.

Citește integral pe Libertatea.ro

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. El este o exceptie. Majoritatea celor in grad sunt niste oameni de treaba, care n-ar rani nici un țânțar…

 2. Mare pezevenghi to’arşu general! 😉

 3. Asa generali avem noi,tara e plina de generali „cinstiti” cu doctorate marca Ciuca

  • La un război îl aducem pe Năstase și Iordănescu sa ne conducă trupele! 😂😂😂

 4. nici macar in „ferma animalelor” nu este descris un scenariu atit de negru; sluga ciolannis decoreaza si inainteaza in grad borfasii pe banda rulanta, la comanda juntei militaro-mafioate.

 5. Inca un exemplu de cum trebuie procedat pentru a ne grabi intrarea in Schengen. Multumim, generale!

 6. Aproapte ca nu exista zi sa nu vezi ce fapte de „vitejie” fac angajatii cinstiti din institutiile statului.

 7. La făcut tătucu Arafat general sau alt tătuc. Ca are atâtea merite deosebite și atâtea acte de eroism săvârșite dea lungul vieții sale ca nici nu îmi pot închipui. Mama voastră de mizerii la pușcărie pe viata. Cu arafat în frunte. Si cu toată conducera de LINGAI DE LA IGSU. SI RESTUL ISU rilor . Numiți pe incompetenta .

 8. Numai oameni „dă” valoare.

 9. Colonia bananieră şi a sa conducere formată din generali doctori somităţi cu Interesul Naţional în suflet.

 10. Ăsta da exemplu, de „moralitate” ptr subordonații IGSU ! Bravo, tovarășe General !

 11. Ce e cu adevarat trist in povestea asta e ca asta probabil ca a picat la datorie in razboiul dintre Rafila si Arafat. Justitia romana nu are vreun merit in povestea asta.