G4Media.ro

Libertatea: Băiatul lui Dragnea a scăpat de 10.000 de porci înainte de…

Libertatea: Băiatul lui Dragnea a scăpat de 10.000 de porci înainte de molimă!

Din 13.500 de porci în iulie 2017, ferma din Teleorman a lui Valentin Dragnea a rămas, la timp, cu mai puțin de 3.000 de capete. Asta în timp ce producători mult mai mari au fost prinși în ferme cu 48.000 de porci, pe care statul i-a omorât, dezvăluie Libertatea.ro.

 • 13.585 de porci avea Romcip Salcia în iulie 2017, din datele oficiale ale ANSVSA, aflate în posesia Libertății.
 • Pe 31 iulie 2017 în România este anunțat, la Satu-Mare, primul focar de pestă africană, boală mortală pentru suine.
 • Urmează un an ciudat.
 • Guvernul nu doar că nu face ”controale frecvente”, așa cum singur se obliga într-o analiză de risc, ci anulează inspecțiile sanitare din primăvara lui 2018!
 • Epidemia izbucnește brutal în sudul țării la începutul lui iunie 2018.
 • Mari ferme sunt luate prin surprindere și avertizate de oficialități când deja aveau virusul la poartă. Cum se întâmplă la Tulcea sau la Brăila.
 • ”Mie mi-au spus că vine pesta cu câteva zile înainte să-mi omoare 48.030 de porci”, explică Nicolae Ciuleac, patronul Carniprod, fermă tulceană lichidată practic peste noapte de molimă.
 • Dar ferma din Teleorman se descurcă mult mai bine!
 • Nu mai cumpără porci, ci vinde, taie și procesează ce avea deja în propria fabrică, ca și cum Valentin Dragnea știe ce urmează.
 • Astăzi, când molima se întinde spre Teleorman, la Salcia au rămas sub 3.000 de porci!
 • ”Mai avem cam două hale de porci. În total? 44 de boxe în fiecare hală, 30-33 de porci într-o boxă, deci vreo 2.500 de porci mai avem. Hai, până în 3.000”, spune, mândru, muncitorul care abia a ieșit din schimb, la Salcia.

”Și mai livrăm 800 de porci în scurt timp!”, adaugă el. Omul de la Romcip Salcia are și de ce să fie semeț. E confirmarea de pe teren a mai multe surse, specialiști din ANSVSA și crescători, care au spus ziarului că ”ferma băiatuluilui Dragnea s-a golit de porci înainte ca alții să știe că va veni pesta”.

Acum un an, din datele oficiale ale Autorității Sanitare, ANSVSA, aflate în posesia Libertății, Salcia era pe locul 36 în țară ca număr de porcine. Avea 13.585 de porci.

6,5 milioane de euro a fost cifra de afaceri a Fermei Salcia pe 2017

Astăzi, când să deții porci a devenit o amenințare de sănătate publică și afacerile se prăbușesc în jur, ferma lui Valentin Dragnea, fiul președintelui Camerei Deputaților, e în cea mai bună dintre situațiile proaste posibile.

Citeste integral investigația realizată de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan pe Libertatea.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. „coincidenta”, baiatul asta e un „geniu” al afacerilor, stie sa faca bani, e milionar la 20 de ani .. „moare dusmanii”, in cazul de fata mor porcii concurentei

  • Nu va fi nimeni pedepsit, justitia e a lui Dragnea fiindca voi nu v-ati deranjat sa mergeti la vot in 2016.

   Puteati sa votati masiv cu USR, primul partid de oameni cinstiti din Romania, dar ati fost fraieri.

   Eh, sa muriti bine de acum incolo.

  • Are tot viitorul in fata, doar ca trebuie sa se grabeasca sa-l ajunga, pt ca tat-su e pe panta descendenta a norocului !

   PS. Va fi foarte interesant de vazut daca tandemul Dragnea tata-fiu va repeta sau nu istoria tandemului Hrebenciuc tata-fiu ? Foarte interesant ! 😉

  • @marcel eu am votat USR ..dar da ai dreptate ignorantii ,care acum regreta „nu au avut ce sa aleaga”!

 2. „Guvernul nu doar că nu face ”controale frecvente”, așa cum singur se obliga într-o analiză de risc, ci anulează inspecțiile sanitare din primăvara lui 2018!”

  Acesta este un act criminal și ar trebui pedepsit.

 3. In felul acesta posibil sa fi scapat de pesta porcina africana, dar in mod sigur n-a scapat de Ciuma Rosie Balcanica, de care sufera inclusiv Porcul Mustacios…

 4. Comentam, noi, comentam, dar purceaua-i moarta-n cotet!
  Au scapat doar cativa care s-au urcat in copac. Daca nu scuturam copacul nici macar in 10 august, aia vor scapa definitiv.

 5. asta e filozofia de viata a PSD : sa moara porcii tuturor dar sa traiasca al nostru ( sau sa ne scoatem banii ) prosti sunt aia care nu vad sau se fac ca nu vad ca le-a dat 3 capace de bere la pensie !

  • Filosofia celorlalți este să moară capra vecinului pentru că „dacă ne-au murit porcii, trebuie să-ți moară și ție”.

   Tipic românesc.