G4Media.ro

Liberalul Gigel Știrbu îi critică pe miniștrii-colegi de la PNL și USR…

Foto: Pasarela regală din Mamaia - sursa FB Gigel Stirbu

Liberalul Gigel Știrbu îi critică pe miniștrii-colegi de la PNL și USR PLUS pentru că ignoră Pasarela Regală din Mamaia: ”Lipsă de interes și indiferență crasă”

Liberalul Gigel Știrbu, președintele Comisiei pentru diaspora, îi critică pe miniștrii-colegi de la Economie (Claudiu Năsui) și Cultură (Bogdan Gheorghiu) pentru că ignoră soarta Pasarelei Regale din Mamaia.

”Chiar dacă sunt membru al acestei coaliții de guvernare, nu pot să nu remarc lipsa de interes și indiferența crasă ale celor două ministere, respectiv Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și cel al Culturii! Fac referire la lipsa de implicare a instituțiilor în privința monumentului istoric, Pasarela Regală din stațiunea Mamaia, care este la un pas de a fi pierdut definitiv”, scrie Gigel Știrbu într-un comunicat de presă.

E vorba despre o construcție care face parte din Ansamblul Cazinoului, inaugurat în ziua de Sfânta Maria în 1935 în prezența Regelui Carol al II-lea. Știrbu acuză faptul că, prin proiectul extinderii plajelor, monumentul va fi îngropat în nisip, din cauza faptului că nici unul din ministere n-a vrut să-l protejeze.

Ministerul Culturii și-a anunțat intenția de a prelua Pasarela Regală din stațiunea Mamaia în administrarea Institutului Național al Patrimoniului, în scopul restaurării monumentului istoric cu fonduri europene, încă din luna februarie a anului trecut, dar nu s-a finalizat demersul nici până în acest moment, arată deputatul liberal.

El spune că ”o soluție viabilă pentru salvarea acestui monument istoric important o constituie predarea dreptului de administrare de urgență de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ministerului Culturii, pentru a fi posibilă o viitoare reabilitare, astfel încât să nu se ajungă la faptul regretabil ca pasarela din Mamaia să se dărâme și să rămână doar o amintire”.

”Fac apel la cei doi miniștri, Claudiu Năsui și Bogdan Gheorghiu, să fie salvată Pasarela Regală din stațiunea Mamaia, prin demarararea de urgență a procedurilor care se impun și care au fost deja identificate. La începutul săptămânii viitoare voi depune o interpelare parlamentară referitoare la acest subiect”, a mai anunțat deputatul PNL.

Foto: Pasarela regală din Mamaia – sursa Gigel Stirbu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Pasarela regala este o ruina si un pericol public. Dupe ca a fost lasata in voia marii dupa ’89 si s-a degradat iremediabil, acum s-au gasit unii s-o salveze! In mod mormal ar fi trebuit demolatra de multa vreme ca sa nu puna in paricol sanatatea celor tentati sa mai urce pe ea. Dovada ca accesul pe pasarela a fost restrictionat complet acum ceva ani cand prima sectiune a pasarelei care facea legatura cu malul a fost desfiintata!

  Asa ca mai usor cu pianul pe scari!!!!

 2. Cum de a scapat de praduiala lui mazare…

 3. Primaria ce pazeste?

 4. Era bine dacă în ultimii treizeci de ani municipiile şi oraşele cu potenţial turistic erau conduse de către un guvernator numit direct de guvern. La noi, nu prea răspunde nimeni de distrugerea patrimoniului.

 5. Salut.
  Pemine tot ce are legatura cu regalitatea, ma lasa
  rece si trist. Au venit pe furis si au plecat pe faras.
  Ne-au ladat pe cap , tot pe blat pe Margareta, care o duce fb, pe spatele prostilor.
  Venirea lui Carol I, incognito , a fost tot un joc geopolitic, al Germaniei, ca sufereau imens,invidiosi pe englezi, ca nu au si ei atstea colonii.
  Asa ca, pasarela regala, sr trebui dinamitata si inmormantata pe veci.