G4Media.ro

Liber la zgârie-nori în sudul litoralului. Propunere ca regimul de înălțime al…

Liber la zgârie-nori în sudul litoralului. Propunere ca regimul de înălțime al clădirilor să poată depăși 9 etaje

În stațiunile din sudul litoralului (Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp), arondate municipiului Mangalia, regimul de înălțime al clădirilor ar putea să fie de peste 9 etaje. Un proiect de hotărâre privind dezvoltarea celor șase stațiuni turistice va fi supus aprobării Consiliului Local Municipal (CLM) Mangalia săptămâna viitoare, transmite Rador.

Conform proiectului, terenurile din stațiunile arondate Mangaliei care sunt în afara zonelor protejate și de protecție a monumentelor istorice, care nu sunt grevate de constrângeri/restricții urbanistice, precum și pe terenurile aflate în zona spațiilor verzi neprotejate, cu o suprafață mai mare de 5.000 mp, regimul de înălțime admis va fi de P+9 și peste, în vederea dezvoltării spațiului urban.

Stațiunile din sudul litoralului au cunoscut în ultimii ani un reviriment, după trei decenii de degradare constantă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Cine mai dorește? Ăștia veniți pe bonuri de vacanta. Noi, jmekerii suntem prin alte țări.

 2. este o mare greseala daca aceste cladiri sint la mai aproape de 500m de tarm.nu intru in amanunte dar litoralul nostru nu e miami.

  • Sa fi sigur ca nu vor fi la mai aproape de 500 m de țărm. Vor fi la mai puțin de 50 m de țărm!

  • nu stiu cum sa iti zic, dar daca sunt la mai putin de 50 m automat sunt si la mai putin de 500m. orice e mai putin de 500m are aceeasi valoare dpdv al adevarului propozitie.
   oricum o sa fie ca si cum pleci de la bloc si te duci la mare…..la alt bloc. superb, ce sa zic, exact de aia ma duceam la mare.

 3. Pentru comentacii analfabeti care vor la peste 500m de tarm , se poate construi si pe nisip, vezi Dubai.

  • Andrei, dacă pui alături Mangalia cu Dubai și Miami înseamnă ca ai avut super Opțional geografia: ia vezi coordonatele geografice și compara climatul. Ce sa faci intr-un zgârie nor la Mangalia din Octombrie pana în Aprilie… sa îți cheltuiești banii pe întreținere ca sa vezi cum îți bat vântul și ploaia rece in geam!

 4. Oribil. Asta inseamna investitori cu bani foarte multi. Cine ar putea fi ei? Si pe cei ce au construit cu scop turistic cine-i protejeaza? Zgarie-nori vor prelua o buna parte din turisti iar cei ce au investit, au platit si impozite niste ani, cand isi vor recupera investitiile si ce se va alege de afacerile lor? Oricum in multe statiuni s-a construit deja mult, prost, urat si fara respectarea regimului de inaltime . Luati la pas cateva din ele, cereti informatii despre puz-uri si vedeti cu ochii vostri ce e la fata locului, interen multe au cel putin un etaj in plus. Iar durata sezonului turistic la marea noastra nu justifica atatea constructii. Tara lucrului prost facut asta daca nu l-a furat cineva intre timp.

 5. Hoteluri cu fundatie solida direct in mare!!!

 6. Zgarie-norii astia nu cred ca au ca beneficiar turistul care vine sa inchirieze o camera pentru o saptamana vara. Sunt statiuni in care s-au construit deja p+4 la 50 m de apa dar sunt apartamente de vanzare. Adica sunt pentru cei ce vor cumpara un apartament la mare? A doua casa dar tot la bloc, la 50 m de mare. Pun barcuta langa digurile plajelor extinse si traiesc fericiti, cei ce-si permit asa ceva. Problema e ca locul se urateste rau pentru ca procentul de ocupare al terenului va fi foarte mare, 75-80%. La Marea Nordului sunt astfel de zgarie-nori dar distantele dintre ele sunt de sute de metri. La noi or sa construiasca bloc langa bloc. Estetica de Crangasi, scuze locuitorilor din Crangasi dar e un cartier urat si aglomerat, la fel de gri ca toate celelalte din Bucuresti. Mai este timp sa nu se drea drumul la uratirea pe vecie a litoralului.

 7. Mai bine hoteluri plutitoare. Poți să-ți faci astfel va anta și la Mangalia, și la mamaia și la Năvodari. 😀

 8. au venit RECHII sa vezi bani ce intra in primaria Mangalia o sa vedem primar si consilireri milionari