G4Media.ro

Legea USR privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților a fost…

Legea USR privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților a fost adoptată tacit de Camera Deputaților. Votul final aparține Senatului

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, miercuri, 14 iniţiative legislative, printre care şi proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor, transmite Agerpres.

Preşedintele de şedinţă, Carmen Mihălcescu, a anunţat că cele 14 proiecte au termenul de dezbatere depăşit şi se consideră adoptate.

Proiectul privind desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari USR.

Printre proiectele adoptate tacit se află şi propunerea legislativă iniţiată de deputatul Pavel Popescu care prevede modificarea şi completarea Legii Curţii Constituţionale. Proiectul prevede că deciziile CCR în cazul conflictelor juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, a obiecţiilor de neconstituţionalitate referitoare la legi complexe, precum cele referitoare la coduri, să fie adoptate cu votul a două treimi din numărul total de judecători ai Curţii Constituţionale.

Mai multe proiecte de lege adoptate tacit se referă la modificarea Legii Educaţiei Naţionale. Astfel, au fost adoptate tacit: proiectul de lege iniţiat de senatorul PSD Liviu Pop care prevede că anul şcolar începe în prima zi lucrătoare a lunii septembrie, proiectul care prevede posibilitatea cadrelor didactice specializate pentru cultura romani de a accede la posturile de inspectori şcolari, fără îndeplinirea condiţiilor impuse pentru ocuparea acestor categorii de posturi, proiectul de lege iniţiat de 26 deputaţi PNL care se referă la emiterea de către Ministerul Educaţiei Naţionale a unor tichete pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a, din învăţământul de stat sau privat, pentru plata serviciilor de tipul „Şcoala după şcoală”. Tichetele educaţionale sunt în valoare de 0,8 ISR lunar/copil, respectiv 400 lei lunar/copil. Deputaţii au adoptat tacit şi propunerea legislativă care interzice rectorilor şi prorectorilor să aibă funcţii de conducere în partide politice.

O altă propunere legislativă adoptată tacit se referă la modificarea articolului 24, alin.1, secţiunea 2, din Legea nr. 215/2001- Legea Administraţiei Publice Locale care stabileşte că mandatul primarilor este de cinci ani.

Alte proiecte adoptate tacit se referă la modificarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, la aprobarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Singapore cu privire la serviciile aeriene, semnat la Singapore, la 31 mai 2018, a Acordului între Guvernul României şi Organizaţia Internaţională a Francofoniei referitor la stabilirea la Bucureşti a Biroului Regional pentru Europa Centrală şi de Est şi privilegiile şi imunităţile sale pe teritoriul român, semnat la Erevan, la 12 octombrie 2018.

Proiectele adoptate tacit de Camera Deputaţilor urmează să intre în dezbaterea Senatului, care este for decizional în cazul acestor acte normative.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Intre timp g4media.ro am dat accept la toate cuchiurile voastre. De mare angajament este si colaborarea dvs. cu pl. Algoritmul lui Tesla.

  • Puteți detalia, vă rog?

  • Lasă-te de beutură, maică. Uite ce ai ajuns l, Oano !! Vai vai!!

 2. Deci tot usrne rezolvă! Bravo peneleu!

 3. A început sezonul trollilor plătiți de PSD. Nu vă lăsați păcăliți!!!

 4. Așteptăm cu nerăbdare corectarea legilor strâmbe, indiferent din partea cui vine propunerea! Poate ca toți parlamentarii vor înțelege ca altfel nu se mai poate….

 5. cheia este aici: „…dezbaterea Senatului, care este for decizional în cazul acestor acte normative.”

  se va respinge in senat pt ca acolo pezdeu sta bine

 6. PNL-ului ii este putin teama de USR, mai mult de votantii USR-isti, se apropie localele, si apoi parlamentarele iar votantii sunt cu ochii pe ei;

 7. Este singurul lucru de care le mai este frica lui Iohannis si ai lui. Sa nu mai aibe cine să-i întrebe de sănătate, sa faca numai ce vrea mușchiul lor. Siktir!

 8. Bravo,adoptari tacite,ne indreptam cu pasi repezi catre dictarura totalitara,ciuma rosie se transforma in galbena,aceeasi mizerie.

  • Mizerabil esti tu, postac userist maniac, stim cu totii ca chiar acum USR nu e in stare de nimic fără PNL si vice versa, dar USR e mic si PNL e mai mare asa ca primul are mai multa nevoie de al doilea decât invers. Așa ca nu va mai ofticati ca n-a intrat Barna in turul II si fiti si voi mai modesti, măcar pana la anticipatele pe care nu le veti face oricum fără ajutor de la PNL…

 9. Pă’ Nalta a consfințit azi cotrariul! Poate scot acu’ și vreun conflict între puteri…

 10. Ba Adriane, observ ca țu ești singurul.Psd-îst de pe aici. Referitor la subiec, sa vedem cu crapă fierea în ppcitania ai adevărat barbat Adina

 11. PNL-ul a scos primii “porumbei”!

  1.Modificarea ordonanței 114.Da!! Exact redevente pentru gaze și petrol!EXXON vrea sa se apuce de treaba cu 0% redevente!
  2.Tăierea impozitelor pentru companiile de telecomunicații! DA!! Exact companiile de telefonie mobilă și internet! Adică aceia care aduceau efective de corporatiști și vaca de semnal la protestele #rezist pentru a avea semnal protestatarul ….pentru a pune poze pe fb.
  3.Desființarea pensiilor speciale ..mai puțin cele militare(implicit și de la SRI,SIE,STS).DA!!! SRI,SIE,STS …Se pare că s-au prins că sunt mai eficienți ca magistrații ?
  4.Disponibilizari masive din aparatul de stat!
  5.Desfintarea secției speciale! Clar ! Magistrații trebuie să redevină Dumnezeu pe pământ! Care lege a răspunderii magistraților? Dacă ești Dumnezeu pe pământ ce dracu ai nevoie de pensie specială?
  Păi practic ești ȘEFU LA BANI! Nu dai ..faci pârnaie!?

  Și în urma punctului 1. CU SIGURANȚĂ VOR TĂIA ȘI PENSIILE ȘI SALARIILE!

  Asta am vrut ? ASTA SĂ AVEM!!!

  TRĂIASCĂ NOUA ORDINE MONDIALĂ!!
  TRĂIASCĂ NEOSCLAVAGISMUL!!
  TRĂIASCĂ TÂMPENIA DIN CAPUL NOSTRU!!!

 12. Cum sa nu raspunda magistratii? Voi va puneti increderea intr-un singur om, daca are o zi proasta poate trimite dupa gratii un om nevinovat ca asa are el chef si nu o sa fie tras la raspundere niciodata. Macar odata sa ajungeti pe mana unuia care nu raspunde pentru faptele lui sa va vad atunci

 13. Foarte bine. Sa își facă de cap magistrații. Merita drăguții ,dupa cum sunt de acord liberalii și usr-istii.

 14. Celor care susțin desființarea secției de investigații a magistraților le doresc sa aibă parte de exact aceleași abuzuri comise de judecători „independenți” suferite de mine că reclamant în perioada 2007-2013, deși am sesizat CSM, Inspecția judiciară, DNA, cu probe clare pentru falsuri în dosar, declarația înscrisă și pusă la dosar de o grefieră corecta, refuzul de a scoate de la centrul IT evidență depunerii la alt termen decât cel modificat cu pixul, etc..
  Răspuns de la DNA Bacău… lăsa-ma domnule că am treburi mai serioase decât dosarul „asta”( adică falsurile unui complet de judecată)..
  Nimeni nu răspunde pentru abuzuri….e o vrăjeală pentru îndoctrinati politici….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.